reklama
agnieszka0240
Aniolek-20.03.2009 (7tc)
Ewciu u mnie tez zaczal padac snieg...
Pozniej wyjde jeszcze raz z mala niech zobaczy po raz pierwszy snieg:-)
Martusionek mi sie po porodzie doslownie lalo...Nie sadzilam,ze az tyle tego bedzie...
No,ale pewnie nie u kazdej kobiety waglada tak samo...
Pozniej wyjde jeszcze raz z mala niech zobaczy po raz pierwszy snieg:-)
Martusionek mi sie po porodzie doslownie lalo...Nie sadzilam,ze az tyle tego bedzie...
No,ale pewnie nie u kazdej kobiety waglada tak samo...
hejka,
tak rzuciłam okiem co tu u Was słychać, i tak:
- oczek dziecku lepiej rumiankiem nie przemywać, bo może być uczulone. lepiej solą fizjologiczną i przemywać czyli polewać oczko, bo ja na początku nasączałam gazik i nim przecierałam, ale to jeszcze bardziej pogarszałam ropienie oczka. Najlepiej takie ampułki 5 ml kupić.
- gacie siateczkowe
można prać, migiem schnął, więc nie ma co z ilością przesadzać.
- pierwsze siku najlepiej pod prysznicem, bo ma się stracha, a lecąca woda pomaga :-)
- bepanthen nadaje się i do pupy i do sutków, tylko bepanthen to profilaktyka, a sudocrem to już jako lek, czyli jak pupka się odparzy, otrze itp.
a co do ilości krwawienia to u mnie właściwie tylko po pierwszej nocy było dużo,a potem to tak bez przesady, więc nie zawsze musi zalewać, ale tak czy inaczej giga-podpasek sporo zużyłam ;-)
uważajcie na siebie brzuchatki w te śniegi!
pozdrawiam serdecznie :-)
tak rzuciłam okiem co tu u Was słychać, i tak:
- oczek dziecku lepiej rumiankiem nie przemywać, bo może być uczulone. lepiej solą fizjologiczną i przemywać czyli polewać oczko, bo ja na początku nasączałam gazik i nim przecierałam, ale to jeszcze bardziej pogarszałam ropienie oczka. Najlepiej takie ampułki 5 ml kupić.
- gacie siateczkowe

- pierwsze siku najlepiej pod prysznicem, bo ma się stracha, a lecąca woda pomaga :-)
- bepanthen nadaje się i do pupy i do sutków, tylko bepanthen to profilaktyka, a sudocrem to już jako lek, czyli jak pupka się odparzy, otrze itp.
a co do ilości krwawienia to u mnie właściwie tylko po pierwszej nocy było dużo,a potem to tak bez przesady, więc nie zawsze musi zalewać, ale tak czy inaczej giga-podpasek sporo zużyłam ;-)
uważajcie na siebie brzuchatki w te śniegi!
pozdrawiam serdecznie :-)
Ostatnia edycja:
ewcia3004
Nadzieja umarła...
Agnieszka- no to Julcia będzie miała frajdę
)
ze mnie także się strasznie lało...
pielęgniarki, to w pewnym momencie jak jeszcze nie mogłam wstawać wzywały lekarzy...
ale to pierwsze dni takie były...
później było ok...
Julitko- no właśnie Ty miałaś mieć w środę ktg...
ja przez tę moją wizytę całkowicie zapomniałam...
i co tam w szpitalu było?
Lucy- ale z Miłoszka jest słodziak!!!
ze mnie także się strasznie lało...
pielęgniarki, to w pewnym momencie jak jeszcze nie mogłam wstawać wzywały lekarzy...
ale to pierwsze dni takie były...
później było ok...
Julitko- no właśnie Ty miałaś mieć w środę ktg...
ja przez tę moją wizytę całkowicie zapomniałam...
i co tam w szpitalu było?
Lucy- ale z Miłoszka jest słodziak!!!
Ostatnia edycja:
Oj jestem ale jakos nie tryskam energia ani humorkiem 
Martusionek widze ze zakupy sie udały...Co do podkałdów to polozna mówila zeby kupic jedna paczke góra dwie , napewno jeszcze kupie podpaski ,ochraniacze na sedes
Co do lewatywy u nas nie jest zalecana wiec czopków nie bede kupowala
Julitko ja napewno bede kupowała bepanthen połozna powiedziała ze na poczatku to jest lepsze niz sudocrem a i ma podwójne działanie czyli mamie pomaga i dzieciatkowi
Co do majtek jednorazowych to bede kupowała je jedna paczke, i napewno tamturose
Just dzieki za pare rad !!
Ide , bede pozniej, poloze sie wiec moze humorek mi wróci

Martusionek widze ze zakupy sie udały...Co do podkałdów to polozna mówila zeby kupic jedna paczke góra dwie , napewno jeszcze kupie podpaski ,ochraniacze na sedes
Co do lewatywy u nas nie jest zalecana wiec czopków nie bede kupowala
Julitko ja napewno bede kupowała bepanthen połozna powiedziała ze na poczatku to jest lepsze niz sudocrem a i ma podwójne działanie czyli mamie pomaga i dzieciatkowi
Co do majtek jednorazowych to bede kupowała je jedna paczke, i napewno tamturose
Just dzieki za pare rad !!
Ide , bede pozniej, poloze sie wiec moze humorek mi wróci
julitka80
dni, których nie znamy...
Dziewczyny!!!!!!!!!!mam newsa od Oli!!!!!!!
cyt:"na ktg kazali mi coś zjeść i wrócić za godz.drugie zrobili, nadal było tak samo, tzn mało ruchliwy.na fotel posadzili 4cm rozwarcia.leżę na porodowej.skurczy nie czuje.sama się przywiozłam
" i kolejny po 7min "pęcherz płodowy mi przebiją.2/3 porodu za mną podobno a ja nic nie czuję.Buziak dla wszystkich
"
cyt:"na ktg kazali mi coś zjeść i wrócić za godz.drugie zrobili, nadal było tak samo, tzn mało ruchliwy.na fotel posadzili 4cm rozwarcia.leżę na porodowej.skurczy nie czuje.sama się przywiozłam
Poszlam do sklepu zobaczyc za kurtka oczywa na takiego hipopotama nie maja

jadac autem wjazd przejechalam tak slisko bylo do tego jakas schize mam powiedzcie mi dziewczyny jak u was ze sluzem bo juz mam schize ze mi sie wody plodowe sacza 
:-( taki jakis rzadki sie zrobil (na poczatku ciazy tez tak mialam ze tylko z wkladkami chodzilam bo jak w jakims momencie polecialo to tak jakbym po puscila) zas przestalo i teraz znowu tak mam a ja juz sie obawiam, wszystkiee sposoby na saczenie wod wyprobowalam ktore podawalyscie i na lezaco jest gut jak chodze aby.... albo kurcze moczu nie trzymam i po puszczam ?? ostatnio dwie noce tak mialam ze ledwo siku zdazylam tak jakby maly gdzies dusil... a ogolnie od jakiegos tygodnia musze w nocy siku wstawac (zawsze wytrzymywalam a teraz nie) ratujcie??
ola a jednak :-)

ola a jednak :-)
witam
melduje sie nadal w dwupaku
a juz jutro bedzie donoszony bobasek
julitko bepanthen trzeba tez zmywac z brodawek-pisze w ulotce ;-), ja mam kupione 4 opakowania tych duzych podpasek i jeszcze ceraty na łóżko bo u nas bez majtow trzeba byc, ale ja kupilam sobie i te siateczkowe i te jednorazowe bo gosci w szpitalu przyjmuje sie w innym pokoiku wiec jak ja tam mialabym zajsc bez matow? a pozatym w nocy to sie tak krece ze pewnie bym wszystko zabrudzila to wole jednak spac w takich majtach... w dzien to moge z golym tylkiem lezec.
jankesowa ty poczekaj az dobrniesz do 30tc to wtedy poczujesz co to popuszczanie-wystarczy jeden porzadny kopniak malego i nie ma znaczenia ze bylas siku 30 minut wczesniej... bez wkladek sie nie obejdzie, ja biore teraz jeszcze globulki i to dopiero jest wkurzajace bo ciagle cos wycieka... a zebym to ja wiedziala czy to wody :/... wg mnie raczej te tablety
no nic mykam do pisania pracy papa
ps:ewitka dopisana do listy :-)
melduje sie nadal w dwupaku

julitko bepanthen trzeba tez zmywac z brodawek-pisze w ulotce ;-), ja mam kupione 4 opakowania tych duzych podpasek i jeszcze ceraty na łóżko bo u nas bez majtow trzeba byc, ale ja kupilam sobie i te siateczkowe i te jednorazowe bo gosci w szpitalu przyjmuje sie w innym pokoiku wiec jak ja tam mialabym zajsc bez matow? a pozatym w nocy to sie tak krece ze pewnie bym wszystko zabrudzila to wole jednak spac w takich majtach... w dzien to moge z golym tylkiem lezec.
jankesowa ty poczekaj az dobrniesz do 30tc to wtedy poczujesz co to popuszczanie-wystarczy jeden porzadny kopniak malego i nie ma znaczenia ze bylas siku 30 minut wczesniej... bez wkladek sie nie obejdzie, ja biore teraz jeszcze globulki i to dopiero jest wkurzajace bo ciagle cos wycieka... a zebym to ja wiedziala czy to wody :/... wg mnie raczej te tablety
no nic mykam do pisania pracy papa
ps:ewitka dopisana do listy :-)
Ostatnia edycja:
reklama
ewcia3004
Nadzieja umarła...
Julitko- wybacz...
dziś jestem zakręcona miało być ekg...
A te gacie nie przypadły mi do gustu...
i wolałam w normalnych chodzić
Ola super!!!
Jankesowa- u mnie sluz jest rzadki i to bardzo i taki białawo przezroczysty i jest go sporo...
Też się bałam, że to wody, a na usg ilość wód była bez zarzutu
dziś jestem zakręcona miało być ekg...
A te gacie nie przypadły mi do gustu...
i wolałam w normalnych chodzić

Ola super!!!
Jankesowa- u mnie sluz jest rzadki i to bardzo i taki białawo przezroczysty i jest go sporo...
Też się bałam, że to wody, a na usg ilość wód była bez zarzutu

Ostatnia edycja:
Podziel się: