reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

ewela28 śmieszne to ogłoszenie..."czeste wyjazdy (służbowe i prywatne) :-D
Lilijanna świetne te jeansiki :-)

Kurcze Wy już ubranka dla dzidziusiów, a ja jestem na etapie oglądania ciuchów ciążowych...swoją drogą już zamówiłam :-)

spodnie *b-m* MAMA LICIOUS rurki STEPHANIE hit!!! 30/32 (952343501) - Aukcje internetowe Allegro
bluzka *B-M* MAMA LICIOUS duńska biała tunika PADDI L (939276463) - Aukcje internetowe Allegro
spódnica *b-m* MAMA LICIOUS spódniczka jeansowa FIMLE L (945557713) - Aukcje internetowe Allegro

Może trochę za wcześnie, ale kupiłam większe niż mi potrzebne więc za jakiś czas powinny być dobre :-)

A dla dzidziusia też już mam sporo upatrzonych...i będzie kasa na wydawanie, bo stwierdziliśmy że odkąd nie palimy fajeczek to wrzucamy do skarbonki i później wszystko na dzidzię. Na razie zbieranie do skarbonki nam wychodzi, ale zobaczymy kiedy się znudzi :-) wyliczyłam że jeżeli przez całą ciążę byśmy byli stanowczy to na koniec byłoby ok 5000zł....kurcze i tyle człowiek przepalał.

Ostatnia edycja:
reklama
Ostatnio była zalogowana 2.03. Za chwilę kończy się jej 39tc, może się rozpakowała...? Nie ma ktoś telefonu do Niej?

Wiecie co, moja kolezanka przed chwila mi napisala cos co mnie dziwi i was pewnie tez .Juz cytuje jej słowami

" ja sie do dzieci nie nadaje mnie to nudzi i meczy, ja jestem mloda mnie nie ciagnie do dzieci ani do siedzenia w domu, ja chce isc do ludzi do pracy rozwijac sie a nie stac w miejscu z placem w osranej pieluszce
moze za 10-12 lat mnie wezmie na macierzynstwo ale nie teraz i dlugo nie"

Powiem wam jestem w szoku, a jej synek ma 13miesiecy juz.

Ostatnia edycja:
Wiecie co, moja kolezanka przed chwila mi napisala cos co mnie dziwi i was pewnie tez .Juz cytuje jej słowami

" ja sie do dzieci nie nadaje mnie to nudzi i meczy, ja jestem mloda mnie nie ciagnie do dzieci ani do siedzenia w domu, ja chce isc do ludzi do pracy rozwijac sie a nie stac w miejscu z placem w osranej pieluszce
moze za 10-12 lat mnie wezmie na macierzynstwo ale nie teraz i dlugo nie"

Powiem wam jestem w szoku, a jej synek ma 13miesiecy juz.

Jakby ktoś napisał że to żart...to powiedziałabym że żenujący!
Ale jak to prawda to słów mi już brak.

No ja jestem w szoku do tej pory. Ona mi tak zawsze gada,ze ja przezywam ta ciaze i za bardzo sie nia podniecam. Kurde,a ja i moj D bardzo sie cieszymy z naszego malego cudu i co zle ,ze tak sie cieszymy. Nie rozumiem jej.

Hej dziewczynki!
Trochę Was podczytałam, bo dzisiaj po raz pierwszy pracuję w piątek dłużej (co prawda godziny pracy zmieniły się już w tamtym tygodniu, ale w piątek akurat byłam chora i zostałam w domu) i przyznam, że chyba ostatnia rzecz na którą w tej chwili mam ochotę to praca...
Mysza syper, że dołączyłaś tutaj! Gratuluję :-)
She gratuluję upragnionej córki :-) Ja na początku chciałam chłopca, ale przez to, że ciągle zwracamy się do naszego dziecka oraz mówimy o nim Matylda, to chyba będę trochę rozczarowana jak się okaże, że to chłopiec. Dowiemy się 22 kwietnia ;-)
Przyznam, że u nas to nie tylko ja ale i G mówi do maleństwa. On się w dodatku pyta codziennie jak się Matylda miewa i co mówiła :tak:
Ja się nie mogę doczekać kiedy odwiedzę koleżankę, która w niedzielę urodziła synka. Niestety nie mogłam jej odwiedzić w szpitalu, bo byłam przeziębiona, więc nie chciałam narażać ani jej ani niemowlaczka. Może w niedzielę do nich pojedziemy.
Ja już się zapisałam w jednym ze szpitali na zajęcia. Tam akurat są darmowe, tylko że na każde zajęcia trzeba się oddzielnie zapisać, ale dzięki internetowi to nie jest problem. Dodatkowo chcę się zapisać na zajęcia do szpitala gdzie będę rodzić albo do kliniki gdzie chodzę. Tam zajęcia są już płatne.
Ja na razie z zakupami się wstrzymuję. Myślę, że ubranek to i tak postaram się kupować jak najmniej. bo przypuszczam, że sporo dostanę na baby shower oraz od znajomych mających małe dzieci, a teraz wśród moich znajomych jest chyba jakaś epidemia i mnóstwo maleństw mamy dookoła :-)
Sąsiad jak się dowiedział, że oczekujemy dziecka to nam zaproponował, że on chyba ma jeszcze w domu łóżeczko po córce i może nam je dać. Tylko ta córka ma już 12(!!!) lat. Przypuszczam, że jeszcze nie raz spotkamy się z takimi ofertami i musimy się nauczyć jak grzecznie odmówić. Bo jednak chcemy dla dziecka kupić nowe mebelki i inne rzeczy. Szczególnie, że akurat funduszy to nam nie brakuje.

A ja właśnie pisząc do Was podjadam sobie M&M'sy. Wczoraj poprosiłam G aby mi kupił do pracy taką większą paczkę, to sobie będę je pomalutku jeść. Kupił mi pakę, gdzie jest 1,2 kg! Chyba większej już nie mógł znaleźć ;-) Pewnie do końca ciąży mi wystarczy :happy2:

reklama
Sąsiad jak się dowiedział, że oczekujemy dziecka to nam zaproponował, że on chyba ma jeszcze w domu łóżeczko po córce i może nam je dać. Tylko ta córka ma już 12(!!!) lat.
My dla naszej Córci będziemy mieć łóżeczko po mnie, a mam 28 lat. A że moja Mama strasznie o wszystko dbała, to łóżeczko nie różni się wiele od tych co są na allegro. Ostatnio wychował się w nim mój brat, a on ma już 16 lat. Kupimy nowy materacyk, ozdoby takie jak Agatka ma na swoim i nie będzie niczym się różniło od nowego.
Rozumiem, że chcecie mieć nowe, ale nie traktuj tych 12-letnich jak złom.

Kasikz - koleżanka troszkę "inna" niż my. Nie każdy nadaje się na mamę i czasem dowiaduje się o tym po czasie, szkoda, że tak jest, bo na tym cierpią niestety dzieci. Ja to bym oszalała z radości mając takie 13-miesięczne dziecko, ech roczne, półroczne, dwuletnie, miesięczne, obojętnie byle zdrowe, kochane i moje.

Do góry