reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

Mamosówko - Bartuś prześliczny, a jak ślicznie główkę podnosi, ucałuj Go od nas w sam czubeczek noska :-)
Kasikz - nie będę ukrywać, że na Twoich kwadracikach i ja jadę :-p Jak Tobie wskakuje kolejny, to ja już wiem że jestem jeszcze mniej więcej o tydzień do przodu, jejciu, ale jestem podekscytowana.
She - cytuję "my będziemy mieć synka, bo mój M. tak mówi, a się nie pomylił co do dwóch ciąż" :-D:-D:-D Ha ha ha , mój też się Asiu nie pomylił, a tu masz obydwoje padli :-p Więc idziemy łeb w łeb, a do tego jeszcze Kasikz z córą :-) She i dawaj zdjęcia :zawstydzona/y: Dziadek zadowolony?
Daaa - ja się na prenetalne nie musiałam zapisywać wcześniej, lekarz zrobił mi je przy okazji na wizycie.

A ja dziś czekam na dwie paczuszki, jak dotrą to się pochwalę ;-) I tak się zastanawiam czy na to sikanie nie latam przez ten antybiotyk co zaczęłam łykać, bo dzisiaj już były tylko dwa starty w nocy do łazienki.

Ostatnia edycja:
reklama
Dzięki Dziewczyny za gratulacje :-)

Daaa prenatalne robi się jak dobrze kojarzę między 11 a 13 tygodniem. Ja akurat nie musiałam sepcjalnie czekać, bo mój gin je robił w ramach zwykłej wizyty. Ale Ty się zorientuj i jakby co zapisz :-)

Lilijanna żeby się nie okazało, że nasze Córki robią nam kawał i są Synkami ;-) Wtedy naszych panów będzie na wierzchu ;-) Choć mój gin nim jeszcze mnie badał mówił, że jak przyszłam od Misia (wcześniejszy gin) to na pewno córka, bo tylko córki on mu podsyła... A potem jak już widział usg to powiedział, że na bank Córka i że on jest w tym ekspertem, bo sam ma 3 córki i żadnego syna :-) Swoją drogą... Młody facet i już 3 córy... :-)

Dziadek w szoku, jak go lekarz poprosił. Podejrzewam, że myślał, że się coś stało. A tu premiera filmu z Wnuczką :-) Cieszył się, zwłaszcza jak ja niemal ze szczęścia nie popłakałam się na wieść, że to Córeczka.

A potem wpadłam w taki szał śmiechu, że lekarz musiał mnie uspokajać, bo badania nie mógł kontynuować :-)

Ja właśnie rozpakowałam pozytywkę, która przyszła pocztą. No cud-miód-malina! :-)

Żadnej sukienki póki co nie kupiłam. Jakoś żadna nie wydaje mi się godna mojego Dziecięcia ;-)

Czekam aż pochwalisz się co kupiłaś.

Miłego dnia!

Witajcie Kobietki!

Ja odespałam trzy ostatnie dni i wstałam szczęśliwa bez obaw o wyniki i lęków przed następnym pobieraniem krwi :-)

daa tak jak napisała Asia badanie robi się w okolicach 12tc.

Asiu jeszcze raz gratuluję córci! Ja ostatnio widziałam takie cudne sukienusie w zarze...normalnie sama słodycz :-)

Pięknego dnia Wam życzę!

Ja też spałam jak zabita :-) I na brzuchu pierwszy raz od dawna bez obaw, bo gin mi powiedział, że dopóki mi to nie będzie przeszkadzać, to Córusi na pewno też nie :-)

Mi się podoba ta sukienka:

Sukienka NEXT jeans, (3-6 miesięcy, 8kg) (946793930) - Aukcje internetowe Allegro

A przy okazji mam pytanie: pierwszy raz w życiu będę robiła tarczycowe. Dokładnie mam zrobić tylko FT4. Jak długo będę czekała na wynik?

Ostatnia edycja:
Mam, mam. Ale wstawię nieco później. Tak do dwóch godzin :-) Teraz czekam na M ze świeżymi bułeczkami i przygotowuję się do pracy :-)

Tak sobie właśnie uświadomiłam że ja za jakieś 5tygodni też już będę wiedziała czy córcia czy synek u mnie sobie gniazdko uwił :-) przeczuć nie mam żadnych :-)
Przypomniało mi się jak mój ginek kiedyś się wypowiadał w TV że można płęc już w 7-8tc sprawdzić poprzez badanie krwi...a że u mnie to jest trochę młodsza ciąża ze względu na późną owulkę to tak sądzę że koło 10tc powinno już być coś wiadomo. :-)

Mysza ja próbowalam od mojego wydębić taką informację na prenatalnym. Ale powiedział, że on coś niecoś widział, ale to się może zmienić, więc póki co nic mi nie powie. I cieszę się. Bo wiem, że w 10tyg był siusiak, którym gin kazał się nie sugerować, bo jeszcze może się wchłonąć. I podejrzewam, że wiedząc, że marzę o córci, 2 tygodnie później nie powiedział mi o płci, bo wtedy jeszcze siusiak był.

Ale ten mój to wypowiadał się że płeć dziecka można poznać najszybciej z badana krwi, bo inaczej wyglądają hormony u kobiety która ma mieć córkę a inaczej u tej która ma mieć synka :-) i on się nawet wtedy zdziwił że w polsce się tak rzadko to praktykuje. I jak to mówił to zwróciło to moją uwagę i zapisałam sobie jego nazwisko. Po stracie chciałam zmienić ginka i tak sobie o nim właśnie przypomniałam :-)
Będę u niego za tydzień więc zapytam dokładnie o co chodzi.

reklama
Oto obiecane zdjęcia (trochę jasne, ale mimo prób nie wyszło mi ciemniej):

Na pierwszym zdjęciu widać rączki, na drugim główkę, na trzecim dowód na Córkę :-) ( jak widzisz Agatko moja też wstydu nie ma :-) ), a na czwartm brzuszek...

Powiem Wam, że jak patrzyłam na zdjecie dupci, to ja jedyne co widziałam to te 2 jasne plamki, które były dla mnie jajeczkami. A lekarz pokazał mi 2 jasne kreseczki wskazane strzałkami i powiedział, że to wargi :-) Gdyby miał to być Synek na ich miejscu byłby zupełnie inny widok :-) Z wrażenia zapomniałam zapytać co to są te plamki...

Załączniki

• P3124454..jpg
    P3124454..jpg
    20,5 KB · Wyświetleń: 34
  • P3124456..jpg
    P3124456..jpg
    24 KB · Wyświetleń: 36
  • P3124459..jpg
    P3124459..jpg
    24 KB · Wyświetleń: 37
  • P3124455..jpg
    P3124455..jpg