reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

reklama
Agatko - mocz w normie, więc chyba taka uroda, a może to tymczasowe, bo trwa już/aż 3 dni :-)

She - jak młody to może być całkiem miło :-D:-D:-D Jak masz kaszel suchy to flegamina nie za wiele Ci pomoże, bo to nie ten rodzaj kaszlu. Też czytałam o tym syropie w Mamo to ja, dostałam ją przez przypadek od znajomych i stwierdziłam, że jeden porządny artykuł jaki tam był, reszta taka sobie. Generalnie jak dla mnie słabe pismo, więcej wiedzy jest na forum :-)

Kasikz - gratuluję ruchów, ale super.

A ja właśnie wysprzątałam sypialnię i korytarz, na szczęście po ostatnich generalnych porządkach w całej chacie teraz bieżące sprzątanie to rach-ciach, ale i tak mam zadyszkę :szok: Jeszcze łazienka, kuchnia, dwa pokoje i jedno piętro zamknięte, a jeszcze jedno, ale to nie dzisiaj :no: Jejciu już po trzeciej, ech :baffled:

Hejka:-D:-D:-D

Mamo sówko - poprosimy o jakieś nowe zdjatko
MamaSówka - ech serducho się raduje, prosimy ładnie o zdjęcia Twojego szkraba, no bo kurcze takie maleństwa to rosną, daj popatrzeć :-)

Proszę uprzejmie -> tutaj Bartuś ma 3 tygodnie:happy2::happy2::happy2:
Zobacz załącznik 223744

Mamo Sówko nie rozmawialiśmy jeszcze ani razu o imieniu. Ja wiem, że jeśli będzie to synek, to na drugie chciałabym by miał na imię Grzegorz. Po zmarłym tragicznie wujku. Cieszę się, że Baruś dobrze się rozwija i daje Wam tyle szczęścia. Daj koniecznie znać po usg bioderek :-)Na 13.10 mam lekarza ogólnego. Na 16.15 nowego gina. Trzymajcie kciuki.

she trzymam kciuki za wizytę:tak::tak::tak: oczywiście, że po usg się odezwę:-):-):-) wiesz Nasz synek Bartłomiej ma imię po moim braciszku, który zmarł w wieku 4 lat (ja miałam wtedy roczek) na białaczkę -> oczywiście za zgodą mojej Mamusi. . .

Jestem Dziewczyny.

Dziękuję za kciuki!

Lekarz super. Młody, z poczuciem humoru, tak prowadzący wizytę, że zupełnie zapomniałam o zdenerwowaniu i skrępowaniu. Ponieważ nie mógł być ze mną dziś mój M, zawiózł mnie mój Tata. A lekarz jakby nigdy nic, zapytał czy przyjechałam sama czy z kimś. Jak dowiedział się, że z Tatą, odpowiedział, że Dziadek musi zobaczyć koniecznie to Maleństwo i zaprosił nieco zaskoczonego mojego Tatę do środka :-) Zobaczyć Jego minę - BEZCENNE :-)

Szyjka ok. Łożysko powędrowało po tylnej ścianie do góry, więc zakaz przytualnek przestał obowiązywać.

Od ostatniej wizyty przybyło mi tylko +0,5kg. Wow... Byłam w szoku, bo na początku +0,5 notowałam co 2 tyg. A tu minęło 1,5 m-ca... Liczyłam na to, że już będę po 7 z przodu, a tu zaskok :-)

Elevit mam zamienić na Feminatal DHA i brać go co drugi dzień (tabletka+kapsułka).

Rutinoscorbin mogę łykać jak najbardziej. Flegaminę też. Natomiast mój obecny gin nie jest zwolennikiem tego syropu, o którym pisałam kilka postów wcześniej. Więc sobie go odpuszczę.

Na coraz boleśniejsze wieczorne skórcze łydek Aspargin 2x1.

Kolejna wizyta 8/04 na 16.45. Połówkowe. Na nią mam zrobić morfologię, ogólny mocz i badania tarczycowe.

Maleństwo ma 271g, serduszko bije. Ma 2 rączki, 2 nóżki, słodkie paluszki, piękny brzuszek i kręgosłup. Lekarz stwierdził, że wszystko jak na ten etap ciąży jest w idealnym porządku :-)

Na pierwsze ruchy mam czas jeszcze ok. 2 tygodni.

Z całych tych wrażeń zapomniałam się go zapytać, czy po tym usg zmienił się znów wiek ciąży, a jak tak to o ile i na kiedy znów przesunął się termin.

No i najważniejsza informacja: spełniło się moje marzenie... Aż nie mogę uwierzyć!

MOGĘ KUPOWAĆ SUKIENKI !!!!!!!!!!!!

Jutro wkleję jakąś fotkę :-)

Mam nadzieję, że moja Córusia nie postanowi zrobić nam psikusa i za jakiś czas jednak nie okaże się Synkiem... :-)

A to moja nowa zdobycz:

http://allegro.pl/item947138188_polarowy_dresik_dla_maluszka_carter_s_rozm_6m.html

Ostatnia edycja:
Asiu cieszę sie bardzo że wszystko w porządku i oczywiście gratuluje córci. :-)
Ja na połowkowe ide 30.03 bo 07.04 mam wizyte u swojej pani dr i mialam już przyjść z wynikami i usg.
Bardzo sie ciesze a tak się martwiłaś , no i najważniejsze że jesteś zadowolona z lekarza, a masz jakieś zdjątko?

Co do ciuszkow śliczne. Tylko z tego co mowią mi wszystkie koelżanki to na te najmniejsze rozmiary żeby nie przesadzać z sukieneczkami i innymi dziwami , bo dziecko i tak lubi śpioszki i pajacyki.

A ja mam tyle sukinek:)

Ostatnia edycja:
Kasikz mam kilka zdjęć. Główki, rączek, brzuszka i "dziurki" :-) Jutro coś wkleję :-)

Wiem, że nie należy szaleć z ciuszkami. Póki co do tej pory koncentrowałam się na śpioszkach i body. Jeansy, sweterek i dresik kupiłam z myślą o wyjściach w gości :-) Teraz upoluję jakąś sukieneczkę i przerzucę się na inne polowania, np. na łóżeczko :-)

Ostatnia edycja:
Asiu jeszcze raz gratuluję !!!

Kobietki dołączam do wątku, bo już dzisiaj jestem pewna że moje dzieciątko znowu jest ze mną :-)

Witaj :-)

Widzę, że wyprzedziłaś moje pytanie o suwaczek :-) Super!

Córcia mnie cieszy, a mój pies mnie martwi. Jak mnie nie było wymiotował. A teraz ciągle śpi i ma ciepły nosek. Jak mu do jutra nie przejdzie czeka mnie wizyta u weta

Mysza - rozgość sie tutaj:)
Asiu - oj to nie dobrze z psiunia, ja z kolei musze isc z kotem bo warjuje jak na rujke a jest wysterylizowany:(

A co do terminu z usg to tym sie tak nie sugeruj bo teraz za kazdym razem bedzie inny. Podobno wiarygodne sa te pierwsze terminy koło 8-10 tc a potem to kazde dziecko jest inne , a usg oblicza do srednich wartości np, glowka, brzuszek - jaki rozmiar i ktory to tydzien

o wskoczył piąty kwadracik:)

Ostatnia edycja:
reklama
Hey kochane:-)

Ja się tylko melduję ;-);-) Jakoś ostatnio nie mam sił siedzieć przed kompem :baffled::baffled:
Ale muszę się pochwalić, że dzisiaj moja perełka dała mi nawet trochę pojeść ;-);-) Bo tak normalnie, to prawie wszystko mnie odrzuca i na krakersach jadę :dry::dry:

She gratuluje córuni :-)
Kasikz ale ten suwaczek u Ciebie mknie do przodu :szok:
Mamosówko Bartuś śliczny :-):-)

Chciałam się was jeszcze zapytać, kiedy dokładnie wykonuje się usg prenatalne... Bo z tego co patrzyłam w necie, to ze dwa-trzy tygodnie wcześniej musiałabym się zapisać :sorry2::sorry2: Więc chyba czas najwyższy się tym zainteresować :tak:

Do góry