reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

Zjola jak wizyta????????
Mysza przynajmniej jesteś bezpieczna!!!!
Daa dalej w 2 pack?
Olu** cieszę się że wizyta udana i popatrz jak nie dużo zostało czasu do końca:)
Ola81- będzie dobrze
Agatko dzięki za info, pamiętam jak moją kuzynkę tak nastraszyli a mała zdrowa.J
Jankesowa-ach te m iłe uroki początkowe ciąży:)
Martusionek odpoczywaj jak możesz
Julitko to tak pózno zaczynasz brać witaminki, ja musiałam ze względu że nie jem prawie ryb i mało nabiału.
Gosiu-własnie tak to jest z tymi rozmiarami w marketach. ja mam z zeszłego roku ze wzgledu na mój bujny biust jest bardzo szeroka popusciłąm paski po bokach i będzie do końca. jeszcze mam brzuch mniejszy od biustu wiec jest ok.
carri gdzie jesteś??
aniołki no to masz przeboje byle spokojnie do końca już dużo nie zostało:)
JEżynko- też mam ten dylemat ale kupię z pościelą potem dokupię utwardzony jak co
Agnieszo-ach ta teściowa bez niej źle ale z nia jeszcze gorzej:p
Lucy i kasikz lili, she jak maluszki??
Ja też należę do celibatu, teraz to już nawet mnie ochota nie bierze,NA początku do 20 tyg nie mogłam, potem próba więcej stresu niż uciechy a teraz to mi sie odechciało mój zadowolony bo tylko go trzeba zadowolić i mi mówi że dopiero w marcu możemy pogadać:p
JA usg miałam dotychczas na każdej wizycie, we wrześniu nawet 2 narazie nikt nic nie mówił o żadnych nieprawidłowościach wiec powinno być wszystko ok.Następne usg 4 listopada.
Zastanawiam się nad kupnem pościeli Komplet Serca - pościel 14-el 100x135 +baldachim (1280612571) - Aukcje internetowe Allegro tą w paseczki niebieskie i nad rozmiarem która lepszy ten cz ten mniejszy. Do spania mam jeszcze śpiworki.Zmykam na bo mała zas skacze nie da matce spokojnie popisac.Pozdrawiam

reklama
Kaira, ja to do tej pory wyniki miałam super książkowe, więc nie było potrzeby się faszerować-owoce i warzywka wystarczyły a idzidziuś mniejsze potrzeby miał, ale przyszła kryska;)piękny ten komplet i ...drogi.a co do baldachimu jesteś pewna na 100%.sporo czytałam opinii, że to siedlisko kurzu i tak na prawdę służy ku uciesze oka dorosłych.ale wygląda słodziarsko.

Ja już powybierałam co chcę kupić, łącznie z pościelą, piżamami itp. Będę zamawiać w przyszłym tygodniu po wypłacie:-p cieszę się, że kupuję na raty, bo tak za jednym razem to są spore wydatki jednak:sorry2:
Ola, ja właśnie chcę kupić tą dużą wanienkę, ponoć służy dłużej, a ta mniejsza tylko do pół roku starcza. Ja do wanienki chcę dokupić stelaż.
Gosia, mi by było szkoda 170zł:-p Ja sobie zamierzam kupić kurtkę do 20euro, w tanim sklepie, duży rozmiar. Byle była ciepła, bo i tak do porodu szybko zleci.
Kaira, pościel ładna:-) Na rozmiarach się nie znam, ja mam ten mniejszy, bo taki dostałam:-p Pościel kupuję 3 elementową, bez baldachimu.
Ola81, trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze!!!
Aga, współczuję teściowej. Najlepiej by było się Wam wyprowadzić i zamieszkać osobno.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
zjola, odezwij się, mam nadzieję, że Twoja nieobecność wiąże się z tym, że po udanej wizycie jakiś uroczysty obiadek.nie mniej jednak daj znać!!!!
Jeżynka, ja też wyglądam wypłaty;)no i muszę też nabyć ze dwie piżamy do karmienia, ale jak patrzyłam na allegro to drogie.muszę wybrać się do kitajców na bazarek,ale poczekam aż halny ucichnie:)
Aga, niezłą więc jędzę masz.ja to bym mojego do matki wydelegowała, żeby przeprowadził z nią "prostującą"pogadankę, a jak nie to sama chyba z awanturą bym poszła, żeby raz na zawsze się odczepiła.zobaczysz jeszcze do Was przywędruje z podkulonym ogonem

a co do dużych wanienek, to znajome dzieciate mi mówiły-z moją siorką włącznie, że jak tylko dzidzia sama siedzi, to przesiadka do zwykłej wanny, bo tu większa powierzchnia pluskania i więcej zabawek się mieści;)
a kurtki - owszem zapas z przodu potrzebny, ale wydaje mi się, że jeśli któraś siedzi w domu/tzn nie musi do pracy latać/, to w największe mrozy i zaspy na spacery chodzić nie będzie, ani nigdzie się za bardzo pałętać, żeby na zasmarkańców nie włazić.a żeby do samochodu i lekarza przelecieć, to np: mój zestaw, który w góry brałam /doradzony zresztą w sklepie sportowym/ i sprawdził się jako wiatro-i zimnoszczelny-gruby polar- do nabycia w każdym ciuchlandzie i na to kurtka wiatrówka trochę grubsza/polar trzyma ciepło, wiatrówka-jak sama nazwa wskazuje:)niejedną też zimę tak przechodziłam i było nieraz cieplej niż w typowej puchówce. pewnie, że piękniej byłoby w dopasowanej do ciąży kurteczce, ale jeśli któraś szuka oszczędności, to polecam.
a swoją drogą, to ostrzegam przed zimowymi spacerami, bo koleżanka z pracy wybrała się 2 lata temu tylko po bułki i wylądowała w szpitalu ze złamaną nogą w 8,5m-cu ciąży.i nie bardzo wiedzieli od czego zacząć-od składania nogi, czy wywołania porodu...na szczęście wsio ok się skończyło-poza tym, że leżała w domu z nogą w gipsie i maluszkiem wymagającym opieki, ale powiedziała, że teraz /znów jest w ciąży/to w zimie bez asysty ani rusz

Ostatnia edycja:
Julitko ja szukałam taki komplet najtańszy tyloma el. Najpierw chciałam kupić taki z haftu ale był o 200 zł droższy a ja ostatnio zaczęłam być oszczędna.Kiedyś bym kupila wszystko w mega ilościach i jakościach. Nawet wózek kupie tańszy bo stwierdziłam że pewnie tak kupie lżejsza spacerówkę.Kupię wszystko co potrzebne i w rozsądnych cenach. Co do baldachimu rożne teorie słyszałam jak będzie zły to go ściągnę.Mój brat z niego skorzystał i go polecają.
I pytanie do mamusiek czy kupowałyście pościel do wózka???Bo znalazłam http://allegro.pl/ala-i-as-2-cz-posciel-do-wozka-70-wzorow-i1283491810.html i się zastanawiam czy tak bo tu też są rózne opinie.
Zmykam do knajpki na soczek. Miłego week

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ola trzymam kciuki, żeby wszystko bylo dobrze!!!!!!
Julitka mój mały skończył juz trzy lata a nadal się kąpie w małej wannie włożonej do dużej (zbankrutowalibyśmy jakbyśmy codziennie lali wodę do naszej wielkiej wanny). Potwierdzam słuszność zakupu dużej wanienki plus do tego przydaje się stelaż (dobry dla kręgosłupa).

Ostatnia edycja:
Ewitko, więc to jest właśnie przykład tego, jak różne punkty widzenia i praktyki są:)i każdy musi znaleźć swój złoty środek.ale też nie mówiłam,że leją wannę wody, no bo dzieciak nie ma tam nurkować tylko bezpiecznie umoczyć dupkę i się popluskać w pianie z kaczuszkami:)a mnie z kolei korci to wiaderko do kąpieli.zapytam położnej na SR.wanienkę i tak będę miała po siostrze, więc wydatek żaden.a może się skuszę na baby shower i zamówię u koleżanek to wiadereczko.
Jankesowa, ja też o niej myślę i nawet z jej powodu nie wyłączam kompa.mam nadzieję, że wszystko w porządku.nie lubię, jak któraś ma wizytę-zwłaszcza tak ważną-i się nie odzywa.no ale może należy brać to za dobrą monetę, bo gdyby się coś działo nie daj Boże, to wierzę, że dała by znać.

Ostatnia edycja:
reklama
Hejka,

wanienka z mojej praktyki:
- w małej Szymek jest już od ścianki do ścianki na długość, więc żeby dzieciak miał radochę kupiliśmy większą (100 cm), choć się zarzekałam, że bez przesady.
- wg mnie konieczne jest albo miejsce gdzie się wanienkę postawi, żeby kąpać bez schylania (u mnie szafka) lub stelaż - szkoda kręgosłupa!!!
- jak młody zacznie siedzieć lub jak załapie, że można wodę superowo chlapać (póki co raz miał taki przebłysk) to wanienka wyląduje w naszej wannie

Olu81, trzymam kciuki, żeby było wszystko ok. Może Twój maluch tak jak mój z dużo głowych, u mojego na usg w 36tc głowa była już po terminie ;-)

Agnieszka, a może już pora, żeby Twój A poszedł i z mamuśką od serca pogadał, bo PRZEGINA!

Lili, wcześniej zapomniałam napisać - super Adunia w czapeczkach wygląda :-)

Do góry