reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

Aga - też tak zimno. Mam tę Hello Kity ale jeszcze za duża na Pole- bo rozmiarowka HM przedziwna
Kaira- to będzie najpiękniejszy prezent

Dziewczyny mam pytanie, jak musicie dziecko wieżść samochodem , gdzieś a potem trzeba troche przejść na dworze z fotelikiem, w co teraz ubieracie dziecko do tego fotelika. nie wiem jak to rozwiązać a robi sie coraz simniej

reklama
Ewelina28 – co nie znaczy, że nie myślimy :-p, trzymam kciuki cały czas, kochana Aniołki operację w ciąży zaliczyło, Ty też sobie z tym krwiakiem poradzisz, a czarne chmury proszę odgonić :tak:

Just79 – no cóż taki organizm, @ 30 dni po poronieniu, @ 30 dni po ciąży, więc już chyba tak zawsze będzie. Ty się ciesz, że póki co masz spokój. :tak: Mnie do pracy wołami nie zaciągną, a wniosek o urlop wysyłam pocztą. ;-) Justyna masz jeszcze jakiś zaległy z 2010 czy tylko cały 2011? Pi razy oko do końca grudnia powinno starczyć. A pisałaś wniosek o te 2 dodatkowe tygodnie? Mi się kończy 5.01.2011, ale urlopu zaległego mam aż do 1.03 włącznie, potem będę kombinować, bo przed 1.04 nie chcę wrócić na pewno. :cool2:
Martusionek – taką to w szpitalu pasami przywiązać, ale jak znam życie ona urodzi bez problemu, a my tu … ech temat rzeka, idź do lekarza niech Ci coś zapisze, ja zawsze do antybiotyku dostaję coś na wzmocnienie dobrych bakterii, te co są w jogurtach to są za małe ilości :dry:

She – no to oby to był początek bez kolek, życzę tego z całego serca. Super ta maskotka tylko znając moje możliwości nie potrafiłabym tego z powrotem w zabawkę zamienić :confused2:

Kasikz – przerażasz mnie z tymi lekarzami, że to wszystko ogarniasz, mnie A. wysyła do pediatry tak żeby skontrolował czy wszystko ok., a ja się od razu jeżę, bo nie cierpię lekarzy, a widzę, że jest ok., przy okazji szczepienia 9.11 będzie badał, tyle to wytrzymamy. Zdrówka dla Poli i oby Twoje przypuszczenia nie miały podstawy :tak:

Kaira24 – to byś musiała jakoś 2 tyg przed czasem rodzić z moich szybkich wyliczeń :sorry2:

Zaraz Wam wstawię czapkę jaką ma Ada teraz i na zimę - obie kupiła moja siostra także problem czapkowy mam z głowy, bo Ona na bieżąco o to dba :-p

EDIT:
Agnieszka – udanego spacerku
Kasikz – polarkowy kombinezon i kocyk

Czy tylko u nas ciepło i mega słońce???
:-):-):-)

Ostatnia edycja:
Lili, a może się orientujesz, te 2 dni opieki na dziecko mi przysługują już od razu po macierzyńskim?
A co do wypoczynkowego to mam zachomikowany ten z 2009 r. (25 dni) i ten z 2010 :-) tak więc cieszę się jak nie wiem co, że choć jeszcze te 2 miesiące.
A o te 2 tygodnie dodatkowego macierzyńskiego to od razu na początku pisałam wniosek.

Po poronieniu @ przyszła po 35 dniach, więc tylko z niewielką obsuwą, a teraz się cieszę, bo wcale za nią nie tęsknię, ale stresika łapię ;-)

Młody gada jak najęty, że go gardło nie zaboli ;-)

Wiecie jakie jest ulubione miejsce do robienia kupy mojej Córci? Leżaczek bujaczek :-)

Lill mam te same obawy, ale żółw mnie powalił na łopatki :-)

Ostatnia edycja:
Na ten antybiotyk mam leki osłonowe Trilac i jeszcze Lactovaginal ,żeby nie było sensacji kolejnych wiec nie wiem.
Co do bratowej to synka urodziła pod koniec 36 t.c. aj ona mną się nie przejmuje to co ja się będę denerwować, może jeszcze pojedzie do SR.

A tak wogle to jestem strasznie nerwowa i wszystko i wszyscy mnie denerwują, oj nie dobrze nawet nie mam ochoty z nikim rozmawiać.... i ta pogoda :(

Lili wtedy mam skończony 36 tydzień więc może się uda tym bardziej że mój gin nie chce czekać ze mną do końca i powiedział że w grudniu jeszcze cc, o ile wcześniej nie polecę:p
U mnie słoneczko ale zimny wiatr:(
Właśnie dostałam wezwanie na komisje z zus i pzu i pójdę tam tak jak się obawiałam z mega brzuchem :(

Witam, ja coś nie mam humoru gdzieś od tygodnia i nie mam weny/siły by pisać:zawstydzona/y: Za chwilę znów do pracy idę i wracam wieczorem:zawstydzona/y: Powoli coraz bardziej puchnę, na buzi, nogach, ręce. Dziewczyny czy możecie polecić jakąś dobra pościel z allegro? Nie chcę trafić na szorstką, a trudno tak kupić bez pomacania;-)
Będę wieczorkiem, miłego dnia;-)

Jeżynko,
ja mam takie:
pościel 2 częściowa DREWEX -wiele wzorów (1265834010) - Aukcje internetowe Allegro - tą z lwem
klups komplet poscieli ochraniaczy 4 elementy (1285093236) - Aukcje internetowe Allegro - tylko, że niebieską i tylko poszewki na poduszkę i kołdrę
według mnie są ok :-)

Kaira, eh ten ZUS nie ma litości, trzymam kciuki, żeby było po Twojej myśli.

Młody padł (Lili chyba faktycznie coś jest w tym: 60 min aktywności i śpioch), a ja idę się ogarnąć i mieszkanko też, bo w końcu się nie wyrobię przed tą wieczorną wizytacją :p

Ostatnia edycja:
reklama
Ewelinko współczuję i pozdrawiam. Mam nadzieję, że wszystko jednak się ułoży i ten krwiak wstrętny nie zaszkodzi fasolce. Ja też żyję w niepewności, czy mój maluch w ogóle jest czy go nie ma. Jutro na wizycie się okaże. Trzymam kciuki za Ciebie i za siebie. Którejś z nas musi się udać a najlepiej obydwu :) Pozdrowionka

Do góry