reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

zjola alez sie ciesze!!!!!!!!!!szybciutko wam sie udalo,a pamietasz jak sie martwilas ze zajmie wam to duuuuzo czasu?!rany wparowalas nagle z taka wiadomoscia az mi sie geba cieszy taaaaaaaaaaak szeroko :-D:-D:-D:-D:-D trzymamy z Kluskiem wszystkie kciuki za wasza fasoleczke!!!i czekamy na fotki maluszka :tak:
just to norma ze po urodzeniu dziecka przez jakis czas wlosy wypadaja bardziej niz w ciazy...chociaz mnie teraz jakos zaczely wylazic wiecej :confused: ale ja inna jestem....z tym ze ja zauwazylam ze mi strasznie szybko rosna i wlosy i paznokcie :dry: ale ciesze sie bo znow zapuszczam wlosy i juz mam za lopatki jak wyprostuje :-p a moze witaminy jakies by ci pomogly.....bo strzyrzenie to tak srednio,beda wylazic ale beda krotsze to mniej widoczne te co wyszly....

reklama
beda wylazic ale beda krotsze to mniej widoczne te co wyszly....
I właśnie o to chodzi :-)
A co do witamin to biorę takie ciążowe i dla karmiących - w ciązy nie brałam to teraz sobie odbiję ;-) tylko jakoś systematyczności mi w tym brakuje, ale trzeba będzie to zmienić :-)

Mi chyba właśnie w drugiej połowie ciąży włosy właściwie przestały wypadać, nic na szczotce nie zostawało i na koniec to naprawdę potężną czuprynę miałam. No a teraz widać muszą nadrobić wypadanie ;-)

Hej Dzieweczki:)
Zjola super wiadomość GRATULUJĘ i samych szczęśliwości życzę:)
Just chyba wiele mamuś skarży się na włosy, ale raczej przechodzi, bo zbyt wiele łysych nie znam:) Moze faktycznie jakieś witaminki.
Uwielbiam czytać Wasze wypowiedzi o dzidziach, troszeczkę już swojego wyobrażam..
U mnie chyba wszystko dobrze. Dziś odebrałam wyniki posiewu i bakterie poszły won, oby nie przyszły. W piątek mam USG genetyczne i już lekkiego stresa, ja nalezę do tych maloobjawowych, a teraz to już żadnych dolegliwości ciążowych nie czuję. Mam nadzieję, ze Kruszek rośnie... Pan doktor coś mi wspominał, ze teraz być moze powie płeć:) No ale same wiecie oby żyło i oby zdrowe, reszta nieważna.
Pozdrawiam ciepło.

Jankesowa ja jestem jeszcze w szoku ale mam nadzieję, że teraz już będzie ok. Trzymam za nas kciuki :tak: kochana!

Aniołki to prawda, myślałam, że znowu starania potrwają rok atu taka niespodzianka w trzecim cyklu! A na dokładkę myślałam, że ten miesiąc jest stracony bo ja wyjeżdżałam służbowo i jajeczkowanie miałam 3 dni od ostatniego seksowanka i myślałam, że z tego będą nici, bo żołnierzyki mojego M nie ruszały się według badań po 24 godzinach! Widać jednak kuracja, którą przepisał gin była trafiona w dziesiątkę. Poza tym ja wiedząc, że nie ma o co się szarpać to kompletnie wszystko sobie odpuściłam i może to też podziałało? Byle tylko dzidzia się rozwijała, nie tak jak pół roku temu.
Pozdrowionka i trzymam za Ciebie i Kluska kciuki!

Sorki, że wszystkim nie odpisuję ale bardzo Wam wszystkim dziękuję za wsparcie, które teraz jest mi wyjątkowo potrzebne!

just to powinnas sie zmobilizowac do codziennego brania witamin :tak: dopiero wtedy bedzie jakis rezultat :sorry2:
annas super ze wszystko ok!!!oby tak dalej :tak: a co do plci to mi na genetycznym (ok 12tc mialam) powiedziala dr ze chyba dziewczynka,w ok 16\17 tc moj ginek tez cos o dziewczynce przebakiwal a teraz na polowkowym kuleczki sie pokazaly :-D ja czulam od poczatku ze bedzie chlopczyk i nie wierzylam wczesniej lekarzom-a dwoch roznych mowilo o dziewczynce-a mialam racje ja heheh

Witam...

Zjola, jeszcze raz gratuluję, będzie dobrze kochana, nie stresuj się...choć wiem, że to nie proste, ostatnio sama przez to przechodziłam...teraz jest lepiej...

A mnie dopadły mega mdłości :-D:-D Żołądek mam w gardle i waży chyba z 10kg :-D (takie mam uczucie ciężkości). Staram sie jeść lekko, głównie skupiam sie na warzywach gotowanych na parze...i oczywiście herbatka imbirowa - pychotka :happy2:
Krwawienia niewielkie, brzunio pobolewa...ogólnie rozleniwiona i przykuta do łóżka, za to "kelner - mąż" spisuje się na medal :-D
Piątek coraz bliżej :-):-)

Pozdrawiam

Just nie pomoże!!!!!!!!! po 3 miesiacach wyłażą i nic nie poradzisz ja dalej linieje.

Gosia proszę:)

A moje dziecię znowu na balkonie -już 2h śpi -ja pierdziu gwizda tak ze wózkiem trzęsie... ale w łóżeczku nie chce zasnąć a tam -siup i śpi... no jak woli...

Załączniki

• Alicja 1.jpg
    Alicja 1.jpg
    28,8 KB · Wyświetleń: 56
reklama
Zjola, brak objawów to też objaw :p, a poza tym mdłości to żaden wyznacznik, że z ciążą ok, więc główka do góry!!!!!!! Musimy wierzyć, że jest dobrze i basta!

Agata, Alicja...cud...miód..malinka :)))

Ostatnia edycja:
Do góry