reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

jesuu agata ,ale nastraszyłas,ale mi sie wydaje tez to nie normalne co teraz robia w tych szptalach. U nas tydzien po terminie juz wywoluja,a jak nie idzie to na stol i kroją ,bo sie boja,tyle zgonow było.

reklama
jesuu agata ,ale nastraszyłas,ale mi sie wydaje tez to nie normalne co teraz robia w tych szptalach. U nas tydzien po terminie juz wywoluja,a jak nie idzie to na stol i kroją ,bo sie boja,tyle zgonow było.

U nas też.
W dzień terminu na ktg a jak się nic nie zmienia to umawiasz się z lekarzem -u mnie to miało być max 4 dni!!!
no ale Alicja sie sama zaczęła pchać.
Ja tego nei rozumiem -nie zajrzą do środka a to już nie jest normalne...

Asiu to ze cykl miałaś dłuższy nie ma znaczenia!!!!!! po to jest te +/- 2 tyg żeby już nic nie dodawać i nie odejmować!!! tak ma być i koniec!!!

Nie ich dzieci to mają w dupie!!!!

Asia mi napisała, że zrobili Jej "wolne" od oxy do poniedziałku :no: Nic nie rozumiem :no: Jak uśpię Adę napiszę całego smsa :tak:

Będę do Niej pisać zaraz lub dzwonić.

Aśka ty uciekaj z tego szpitala, przecież Ty jesteś już 13 dni po terminie i jak oni chcą trzymać Ciebie przez weekend.

Witajcie Babeczki!

Wpadłam zobaczyć do z She...ale widzę że bez zmian. Uparta ta Emi bardzo.

katkaa usg genetyczne to takie samo jak każde inne usg tylko mierzą dodatkowo przezierność karkową, sprawdzają kość nosową i coś tak jeszcze...nie pamiętam dokładnie, ale jak coś to mogę sprawdzić, bo mam na pewno opis tego badania.
Testy PAPP-A robiłam na własną rękę odpłatnie, i drugi raz nawet jakby mi za darmo zaproponowali bym się nie zgodziłą...totalnie są bez sensu, o niczym nie mówią, a mogę jedynie człowieka dodatkowo zestresować i poniekąd zmusić do podjęcia decyzji o aminopunkcji (u mnie na szczęście nie było takiej potrzeby).
Zastanów się czy warto je robić.

Lili i tak cud że Adunia tak pięnie wcześniejszą noc przespała...nie możesz mieć aż tak grzecznego dziecka :-D

Agatko mnie też przestraszyłaś...ale czasami lepiej być uświadomionym i odpowiednio wcześniej zareagować, niż żyć w błogiej nieświadomości i później sobie wyrzucać że się czegoś nie dopilnowało.
I na prawdę macie super z Alicją :-) swoją drogą kiedy to zleciało że już ma 4,5msc.

Zaraz doczytam co u reszty.

dokładny sms od She: " Załamka totalna. Jutro nie będzie kolejnej próby. Wolne przedłużyli mi do poniedziałku. Dziś USG i KTG. Cały weekend tutaj. Może lekarze sa mili, ale serca nie mają. Choć przepustkę by mi dali. Na ktg to ja mogę przyjeżdżać.Teraz to dopiero mam doła."

Ja: "Asiu jeśli możesz podczytaj nas. Uważamy, że powinnaś skonsultować się z innym lekarzem. Jutro Ci mija 14 dni! Kochana nie jesteśmy lekarzami, ale strasznie się martwimy i o Ciebie i o Emi. Pomyśl intensywnie. Możesz wypisać się na własne żądanie i zbadać się gdzie indziej. W każdej chwili możesz do tego szpitala wrócić. To jest Twoje dziecko, ale my też czekamy na Emi, wiesz taka forumowa miłość do naszych cudów, stąd te sugestie do przemyślenia. Jakbyś chciała pogadać daj znać zadzwonię, nie chcę się narzucać, ale będziemy zmuszać Cię do myślenia dla dobra Emi. "

cala ta sytuacja z Asia troche mnie przeraza,co prawda nie mam doswiadczenia ale wydaje mi sie ze to juz przesada ze nie robia jej cc, po jaka cholere tak ja meczyc? a moze te patalachy czekaja na jakas łapowke? szkoda ze jej lekarz jest na urlopie.

Ja szybciutko.

Asia mi napisała, że to jest decyzja trzech lekarzy. Miała robione USG, z jednej strony ma mniej wód, zaczynają podawać Jej kroplówkę i każą więcej pić. Pozostałe badania/wyniki są ok.

Z tego co mi się kojarzy Asi lekarz będzie już w poniedziałek w pracy.

Lecę na spacer póki nie pada ;-)

reklama
Witacie dla mnie kosmos co robią z ta nasza Asia.Prawda jest taka że czekają chyba na jakiś prezent w ramach podziękowania!!! TAka jest służba zdrowia.Moja kuzynka też była już 2 tyg po terminie i wszystko było ok tylko potem sie okazało że miałą w sobie jakiegoś krwiaka a łożysko zestarzala się w momencie po 41 tyg.Tak długo ja trzymali bo lekarz zbył na urlopie a nikt za darmo się nią nie zajął i kazali jej czekać do poniedziałku.MAła zdrowa ale sie okazało że schudła bo łożysko nie wydolne i ważyła 2800 a na usg wychodziło ok 3400 na ostatnim badaniu.
Najlepiej jakby mąż poszedł zagadać do lekarza bo jej po 1 dziecku się odechce mieć wiecej dzieci + depresja poporodowa.
A u mnie wszystko w porzadku.Wczoraj przyjechałą 1 bratowa dzis ma przyjechać brat z rodzinką, żebym nie byla sama jak Adam pojedzie.A tu mąz zrobił mi niespodziankę zawiózł moich rodziców na lotnisko i wrócił do domu bo było mu smutno że zostaje w domu sama.Jednak mnie kocha:).Życzę miłego dnia

Do góry