reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

Koszul mam 3. Jedną na salę porodową, 2 na poporodową. Tak sobie życzy mój szpital. A torba? Taka, żeby wszystko zmieścić :-) DUŻA :-)

Nie sądzę, by Emi zechciała wyjść. Jej tam dobrze. Nawet żadnych przepowiadających nie mam. Czop nie wyłazi. Będzie po terminie. Jak nic.

reklama
Hej kochane....
jestem po betce i progesteronie.....wyniki niestety jutro bo mi sie nie widziało jechac do gł. labolatorium do katowic....ale myślę, że jutro sie wszysto wyjaśni....
tylko sie boje, że sie okaże, że to nie ciąża...bo w sumie to tylko jeden test zrobiłam...
no ale zobaczymy jurto....
betka powinna mi okreslic, który to tydzień, tak?
i to sie powinno zgadzać z tygodniem wg. om, tak?
pytam bo nie robiłam betki do tej pory!

buziaki.

Karolcia jeden, ale porządny. Wynik bety pokaże Ci, który to mniej więcej tydzień. Ale żeby mieć jasność, powinnaś po 48godz zrobić betę drugi raz, by zobaczyć czy prawidłowo przyrasta. Jedno badanie nic nie wyjaśni.

Ale mnie sutki zaczynają swędzieć... Wrrr...

Muszę obmyślić plan działania na dziś. Księgować nie mam co, więc praca odpada. Mogę sprzątać, ale póki co weny mi brak. Napisałam do jednego sklepu w sprawie wózka i czekam na odpowiedź. Odebrałam paczkę z laktatorem. Ssie skubany, że hej! Co dalej? :-)

Ostatnia edycja:
dzieki Asiu - tak właśnie myslę....bo ten test...na 4 dni przed terminiem @ pokazal taką wyraźna krechę....a to musi dobrze wróżyc...pamiętacie, że tamte moje testy wychodziły dopiero kilka dni po terminie i to takie słabiutkie.....a gdzieś, kiedys wyczytałam, że to nie jest dobrze, że to może oznaczac słabą ciąże...
drugą zrobie w poniedziałek....bo w sobotę moje lab. jest nieczynne....to po 4 dniach to powinna wyjść piękna, duża i z tendencja wzrostową!
Chyba oszaleje do jutra...
zrobiłam sobie jeszcze progesteron....jak by coś z nim było nie tak....to biegiem do gina polecę po wspomagacze....bo wkurza mnie to, że nie badają progesteronu a dają dupka tak profilaktycznie...

Karolcia no po tylu dniach, to faktycznie betka będzie wielka :-) Ale tyle czekania nas tu wykończy ;-) Ja akurat po poronieniu miałam robione badania progesteronu i już od tego momentu było wiadomo, że mam z nim problem, więc duphaston dostałam już w momencie zielonego światełka. Po jednej tabletce dziennie. Jak zobaczyłam 2 kreski za radą dziewczyn z forum zwiększyłam do 2 dziennie jeszcze przed wizytą u gina. Bez dupka mogłoby być krucho z Emi... A tak... :-)

KArolciu zawsze możesz zadzwonić do laboratorium po 15.U mnie w przychodni pobierają a potem zawożą do k-ce do przychodni Mickiewicza, podaje pesel i miałam. Tak jak Asia mówi powinno się zrobić 2 razy by sprawdzić jak przyrasta.
A jutro 13 w pt.Ciekawe ile będzie szczekliwe urodzonych w tym dniu:)
Ewela kochany jest Twój syneczek- Jak ja się patrze na zdjęcia waszych pociech to tak Wam zazdroszczę.
Widze ze problem ciągłego chodzenia do ubikacji nie tylko mi się zdarzył.Ja moge byc w ubikacji cały czas.w nocy co-najmniej 4 razy się budzę. A rano to nie liczę.I to jest teraz już mniej niż na początku.
Karlociu ja kilka dni po owulacji maiłam progesteron 0,2 a jak dowiedziałąm się o ciąży brałam już luteinę miałam 47.9 i chyab bez wspomagaczy było by krucho;/

Ostatnio edytowane przez moderatora:
A no to co innego :-) U mnie był 1,7, więc bardzo niski. Bez wspomagacza byłoby ciężko...

Robię sobie herbatę z liści malin i po jej wypiciu zabiorę się chyba za łazienkę i wc.

Dziewczyny, a Tantum Rosa jak przygotować do szpitala? Zabrać butelkę 0,5 z dzióbkiem i saszetki i tam prosić o przegotowaną wodę, czy np. jak będę już wiedziała, że jadę do szpitala przygotować w domu samej? No tak.. Ale jak mnie zatrzymają w niedzielę (tfu, tfu) to jak przygotuję w domu, kiedy nie biorę opcji zatrzymania pod uwagę...

Ostatnia edycja:
reklama
A no to co innego :-) U mnie był 1,7, więc bardzo niski. Bez wspomagacza byłoby ciężko...

Robię sobie herbatę z liści malin i po jej wypiciu zabiorę się chyba za łazienkę i wc.
Asiu ty chyba bo jak wpadniesz wir sprzątania tak jak Lili to jutro może okazać się tym szczęśliwym dniem:p a że 13 i piątek:) Dla
mnie 13 jest szczęśliwa.

Do góry