reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

Kasikz serdeczne gratulacje!!! Mała Pola jest prześliczna :-)

She myślę, że Ty jednak będziesz przede mną :tak: U mnie termin jest dopiero na 31 sierpnia i jak w czwartek byłam u lekarza to powiedziano mi, że Alan wciąż jest wysoko i nie zapowiada się aby zechciał szybko wyjść na świat. Lekarka sądzie, że on poczeka na swój termin ;-) A G tak go usilnie namawia żeby nie dał na siebie długo czekać :-D
Niestety okazało się, że mam te bakterie Group Strep B (nie wiem jak to jest po polsku) i będe musiała dostać antybiotyk w czasie porodu :-(. Jak tak sobie trochę o tych bakteriach poczytałam to się zaczęłam martwić o malucha :-(
Co do laktatora to u mnie w SR osobom wracającym do pracy polecali kupić podwójny elektryczny. Podobno ściąganie mleka z 1 piersi zajmuje 15 min, więc w przypadku pojedynczego laktatora trzeba 30 min na jedno ściągnięcie. Ja kupiłam sobie też Medeli, ale taki model Medela Pump In Style Advanced Breast Pump - Shoulder Bag - Medela - Babies "R" Us

Ewela28 widzę, że bardzo wesoły chłopak jest z Tomaszka :tak:
A Julcia to mała modelka :-)

reklama
Melduję się, ale chyba dziś tylko raz, bo od wczoraj tak mi komp muli, że nie mam sił ani nerwów by przy nim siedzieć! Nie wiem ki czort...

Anulka no widzisz kurczę, a chciałam być miła i ustąpić pierwszeństwa... No nic... Próbowałam ;-) Co do bakterii. Głowa do góry. Ważne, że wiadomo, że są i co robić by ochronić Dzidziula. Będzie dobrze.

Ewela nic nie napiszesz na temat tego konika morskiego? :-(

Ola** jak nastrój i weselicho?

U nas szykuje się ładna pogoda. M jeszcze śpi, ja na dziś odpuszczam sobie wszelkie prace i porządki. Będziemy się lenić. Może gdzieś pojedziemy. Ostatnie chwile wolności ;-) Tylko, żeby upał nie przesadził, bo nie dam rady przeżyć. Wczoraj przed burzą było tak duszno, że myślałam że spłynę... Masakra...

Tak sobie czytałam sierpniówki, które pisały o skurczach. I one po ktg pisały, że w czasie badania wykazywane były skurcze np. 120-130. U mnie M mówił, że jak pojawiało się czerwone światełko to pokazywało 6-8. Więc luz... O ile to czerwone światełko wskazywało siłę skurczów... Jak to jest? Bo ja głupia z wrażenia, że tą laskę przede mną zatrzymali zapomniałam wypytać gina...

Dokładnie wygląda to tak (te skoki na początku dolnego wykresu to mi się wydaje, że są wynikiem ataku śmiechu, który dostałam, jak Mała zaczęła kopać w czujnik a z głośnika zaczęły wtedy wydobywać się takie dźwięki, jakby stado koni biegło...):
Zdjęcie095.jpg

Ostatnia edycja:
Hej Dziewczynki!
Ja wiem ,ze moja mama nie chciała mnie urazić bo sama przeszła poronienie i wie jak to jest , ą że sie udaje to ja jestem przykładem bo jestem właśnie dzieckiem po poronieniu hihih i jaka duż ze mnie teraz dziwczynka.

U mnie dzisiaj trochę chłodniej . M pojechał do pracy ale do 12 ma być chyba tak zarabia nam na wyprawkę dla malucha. Jutro jedziemy na zakupy chcę poszukać poduszki kojca dla siebie apotem dla malucha się przyda.

A wczoraj byłam z M na imprezie bo u mnie w miasteczku jest organizowane "Reggae Day" i sobie poszliśmy. było fajnie bo ja bardzo lubię takie klimaty. Siedzieliśmy na pomoście i piliśmy piwko ja oczywiście Karmi a M normalne, pogadaliśmy sobie więc wieczór miło spędzony. a na koniec grał Izrael.

Życzę miłej niedzieli !!!!

hejka
kasikz gratuluje bo chyba nie gratulowałam jeszcze :-) czekamy na twoj i lili powrót i streszczenie z porodówki :-) no i oczywiscie fotki księżniczek
ja wczoraj bylam na koncercie dzemu bo akurat grali w poblizu wiec sie przejechalismy :-) było fajnie ale od stania kręgosłup mnie bolał,maluszek caly czas ciuchutko siedzial dopiero jak zagrali ostatnia piosenke to sie przebudzil i tak potem do 1w nocy buszował (od 22.30) imprezki sobie robi u mnie w brzuchu hihi
dzis mam odwiedziny mamuski adam sie smieje ze kontrola nadchodzi-sanepid :-D (moja mama to mega czyscioch ale sie nie czepia mnie)
wczoraj jeszcze pomalowalismy nasz ostatni pokoik, znowu na zolto bo jakos ten kolor nam najbardziej pasuje :-) w pn czeka nas kładzenie paneli, pewnie do srody nam to potrwa chyba ze adam bedzie dalej po 12pracował to wtedy caly tydzien bedziemy to układac bo ja sama paneli nie poucinam...

Ps: aneczka dopisałam cie do listy naszych skarbów zeby inne dziewczyny sie nie stresowaly ze niedlugo na nich kolej jak ty jestes przed nimi :-p

Witam niedzielnie

Wczoraj nie było mnie w domu całe popołudnie i wieczór i jak już wróciłam to padłam i spałam dziś długo, ale fajnie było. Najpierw byliśmy u siostry a potem pojechaliśmy sobie pochodzić na Jarmarku Św. Dominika a na koniec kolacyjka.

Pati no trudno było by Ci poprzycinać panele samej, lepiej,żeby było wolniej a dokładniej i ładniej :-)

She to w Gdańsku padało, ale burzy nie było za bardzo, coś tam było słychać z daleka tylko a potem to się ładnie przejaśniło i przyjemnie było. A dziś to chyba upałów u nas nie będzie, taka właśnie optymalna pogoda na spacery.

Aneczka te bakterie co masz to po polsku paciorkowiec grupy B. I nie czytaj za dużo, bo nie będziesz spokojna i będziesz się niepotrzebnie zamartwiała.. ważne, że są wykryte i przy porodzie dostaniesz antybiotyk i będzie dobrze, zobaczysz

reklama
she przepraszam cie kochana,ale internet mi sie tak muli przez zawirusowany komp,ze nic mi sie wczoraj nie chcialo otworzyc i nawet niewiem co pisałas.

Konik morskie ma na brzuszku przycisk i nim sie włancza melodyjke taka połaczona z bulgotaniem wody , sa dwa poziomy mozesz sciszyc lub podgłosnic , brzuszek sie swieci . Zasilany na dwie baterie paluszki.

Mowiac szczerze, ja osobiscie jestem bardzo z niego zadowolona, mały mi przy nim usypia , konik jest mieciutki .

Na allegro sa dwa kolory,nawet nie wiedzialam , ja go dostalam w prezencie,ale super trafiony normalnie.

Wczoraj bylismy na zakupach i super przeceny sa w Reserved kupiłam małemu dwa bodziaki i skarpetki . Ogolnie zmeczona na maxa wrociłam z tych zakupow ,bo nie dojrze ,ze maly zaczal nam marudzic to do tego cały czas padał deszcz .

Do góry