reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

reklama
Witajcie Kochane!

Zaglądam regularnie i sprawdzam czy już się nam sierpnióweczki zaczęły rozpakowywać, ale widzę że spokojnie czekają.

Lili, Kasikz, She myślę o Was często. Życzę aby wszystko potoczyło się po Waszej myśli...czyli szybko, bez bólu i bezproblemowo :-)

Aniołki rośnie Ci ten Skarbuś mały :-) gratuluję!

Pati poszukaj sobie takich spodni które mają niski panel tylko na bokach. Widziałam bodajże wczoraj takie w H&M na pewno będą wygodniejsze

ewela jasne że chcemy linki :-)

just jak tam mały Szymonek ?

A co u mnie...do przodu, to mogę z dumą powiedzieć. Załatwiam wszystkie swoje prywatne sprawy i mam nadzieje że jutro już będzie finał.

Poza tym to w niedzielę kupiliśmy pierwsze 4 koła dla Szymonka :-) tak jak od samego początku planowaliśmy zdecydowaliśmy się na Mutsy 4rider :-) akurat mieli promocję w sklepie 4Kids i dlatego tak szybko podjeliśmy decyzję.
Każdy element mamy w innym kolorze: gondola pistacjowa, spacerówka czerna (joy silver) i fotelik rozkładany Prima czerwony.
Jeszcze nie mam go w domu bo czekamy aż fotelik dostaną więc myślę że w tym tygodniu będę już zasuwać pojazdem po pokojach.

A poza tym to wszystko ok.
Czy Wam też tak brzuchy zaczeły nagle rosnąć po 23tc ?!? Bo u mnie to jest szok jakiś...z każdym dniem od 2 tygodni to coraz większy.
I Szymon się tak rozbrykał że mamy niezły ubaw z W. wieczorami :-)

Pozdrawiam Was wszystkie!!!

Aniołki suuuuuper ze Twoj Kluseczek tak cudnie rosnie, a kciuki oczywiscie bede mocno zaciskac przed Twoja operacja. na pewno wszystko sie uda, trzeba byc dobrej mysli:)
Mysza a ja Ci juz kiedys wspominalam ze wlasnie od 20 do 25 tyg to strasznie mnie wybrzuszylo:-D teraz to jakby spokojniej albo ja sie przyzwyczailam. Wozek swietny ale dosc drogi.
Pati no nie mysl w ten sposob ze nie masz doswiadczenia z dziecmi. bo to bedzie Twoj skarb i na pewno tak to jest urzadzone ze sie wie co do niego mowic i jak sie zachowywac:) a przynajmniej mam taka nadzieje;-)
Lili cos Adzie niezbyt spieszno na zewnatrz:-)chyba jest jej w Twoim brzuszku cudownie:-)

Ostatnia edycja:
Kaira24 - trzymam kciuki za wizytę i zobaczysz w czwartek wrócisz cała w skowronkach :-)
Pati, Kasikz - dziękuję bardzo :tak:
Aniołki - a kiedy będziesz znać dokładny termin? Będziemy wtedy myślami z Tobą tak mocno, że poczujesz nas na sali operacyjnej, dacie radę i Ty i Klusek :tak:
Mysza84 - pochwal się potem wózkiem koniecznie, mój już stoi na posterunku ;-) Czy Ty już się umawiałaś do lekarza w Kraku na wizytę?
Kasikz - różnie 30, 70, 50, o ile dobrze czytam, :zawstydzona/y: bo lekarza nie było by skonsultować
LucyF - i do weekendu niech siedzi ;-) Dokupiłam wczoraj maść, walczę teraz i z zewnątrz i wewnątrz :zawstydzona/y:

No więc Córci wczorajsze podglądanie raczej się nie spodobało, dodatkowo wczoraj towarzyszyłam A. w ogrodzie jak kosił trawę - dolałam oliwy do ognia - myślałam, że Młoda przez pępek mi wyjdzie przez hałas :szok: Decyzja do domu i do łóżka, a Ta dalej walczyła, masakra, normalnie zmusiłam się wczoraj by zasnąć i najlepiej jakby się coś zaczęło dziać to przespać poród i obudzić się już po :-p;-)

Ostatnia edycja:
Lili ale chyba nie da sie przespac;-) ja jeszcze licze na to ze do pazdziernika wymysla jakas nowa bezbolesna metode porodu:-);-) a ja jutro do proktologa ide bo mnie wykonczy ten hemoroid.

lilijanna ja wlasnie dzis jade do szpitala sie umowic :baffled: troszke sie boje "grzebania" mi w srodku ale Klusek najwazniejszy i musi sie to odbyc tak zeby jemu nie zaszkodzilo...kurde no usypiana bylam juz z 5 razy a boje sie teraz jakos....tzn nie czy wszystko bedzie ok tylko jakos teraz to jednak nie zabieg ale operacja i samo to slowo doprowadza mnie do.....mdlosci ze stresu :szok: ja nie znosze widoku ran...a na swoja bede musiala patrzec :huh: ale durna baba jestem...tyle czasu a ja juz sie denerwuje...ale stres Kluskowi sie przyda moze troche pofika bo tylko spi i spi...co go podgladam to kima :dry:
a co do hemoroidow..ja tez mam od pewnego czasu9jakos przy ciazy z dziewczynkami mi sie zrobil)ale po porodzie zaczelam z nim walczyc...i nic...tzn nie odczuwam dyskomfortu,wogole bezobjawowy jest ale se tam wisi :zawstydzona/y:

LucyF akurat teraz mieli w sklepie 4Kids promocje na Mutsy że do zestawu (stelaż,gondola,spacerówka) dokładali fotelik Maxi Cosi gratis. Ja akurat chciałam ten rozkładany z Mutsy Prima Traveller więc udało mi się z nimi dogadać że za dopłatą 130zł mi podmienią zamiast Maxi Cosi...wiec jesteśmy do przodu o jakieś 500zł, bo wcześniej wyceniali nam w hurtowni taki zestaw na 3200zł a my zapłacimy 2700zł.
Obyś miała rację i do października wymyślili jakąś nową metodę porodu :-) :-) :-)

Lili jak tylko go do domu przywiozę to porobię fotki. A co do lekarza to jeszcze się nie umówiłam. Tak odkładam to w nieskończoność...choć wiem że już muszę.
Póki co to 16.08 jadę jeszcze do Wawy i myślę że umówię się tam jeszcze na połowę września.
A może małej przeszkadzał zapach koszonej trawy :-) :-) :-)

Witam moje kochane:-)

Ja dzis tylko na chwilke, bo mam dzien pelen zajec. Pranie, zakupy,male sprztanie,kosmetyczka,obiad, pakowanie, mała drzemka, wyjazd i pilotowanie meza....
Wczoraj jeszcze zaliczyłam jeszcze wizyte u lekarza przepisał mi w koncu tabletki dopochwowe na te moja infekcje, poza tym provag i reszte tych leków ktore biore czyli duphaston,rutinoscorbin, nospa....czyli apteczke mam juz przygotowana.
Poza tym zyczyl mi spokojnej podrózy i prosil zebym tylko maluchem nie jechała w tak długa trase:-)

Poza tym prawie codziennie wymiotuje tazke bede miała ciekawa podróz, chyba ze dzidzia sie zlituje:-)

Dziewczyny bede tesknic za Wami, zapewne jak wróce to juz wszystkie sierpnióweczki beda miec swoje dzidzie ze soba , wybaczcie mi ze wtedy ze z gratulacjami sie spoznienie ale raczej netu nie bede miala dostepnego ;-)
Trzymam za kazda z Was kciuki i za bezbolesne porody!!!!!

Aniolki sliczne masz dziecie, moje gratulacje:-)

Pati mi tez juz miseczka cyców sie zmienila z D-E,całe szczescie ze wczoraj udało mi sie kupic 2 staniki które sa bardzo wygodne,i juz nie gniota :tak:

Ja wyjezdzam dzis miedzy 23-24 wiec do zobaczenia za dwa tygodnie ... :-) WIEC papa

reklama
Do góry