reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

Zdec gratulacje!!!!
Aneczka bardzo fajny wozek:tak:
Gosiu no z tymi mdlosciami to juz niedlugo, ja jak mialam to najlepiej bylo cos przekasic zeby zoladek maial sie czym zajac:)
Ola ja tez myslalam ze etap gdzie duzo jadlam mam juz za soba ale nic z tego :( zjadam takie ilosci ze maly oddzial wojska by sie spokojnie wyzywil:)
she jak juz odpoczniesz to zdaj nam relacje z Waszego wesela bo sie niecierpliwimy:)

Ostatnia edycja:
reklama
Witam niedzielnie
Ja tylko na chwilkę, bo zaraz do pracy idę, nie chce mi się, ale jeszcze tylko z 3 popołudniówki mnie czekają.
A we wtorek do lekarza już nie mogę się doczekać.

Aneczka77 zakupy fajne, ale ceny to też niezłe. A pompa do odciągania mleka to laktator :-) A jeśli mogę się spytać to jak długo mieszkasz już w Stanach?

Witam niedzielnie :)

Nie wiem jak u Was, ale u mnie w koncu upały sie skonczyły, nawet słonce nie swieci czego mi troszke brakuje...
Ja dzis sama w domku, maz pojechał z sasiadem na motorze ogladac wyscigi samochodowe do Tych a ja siedze przed tv i ogladam wyscigi motocyklowe.... Obiadu dzis noe gotuje, postanowilismy z mezem dzis sie wybrac gdzies na obiadek, takze mam wolne;-)....
Zwierzatko na wybiegu dzisiaj, wczoraj bylo inne wiec teraz kolej na kogo innego:-)

Własnie SHEEEEE jak tam po weselichu, mam nadzieje ze odcisków zbyt wielu nie masz :-) hehe

Pozdrawiam cieplutko kazda z osobna ....

Ps.Pati a ty gdzie sie podziewasz ?????

Witaj z rana!
Dzisiaj niedziela a ja obudziłam się już o 6:30 i nie mogłam zasnąć :baffled: A poszłam spać ok. 1 :baffled: Przynajmniej tyle z tego dobrego, że mam czas zajrzeć do Was z rana i sie przywitać ;-)

Gosia ja mieszkam w Stanach nieco ponad 3 lata. Właściwie za wszystkie rzeczy, które wymieniłam w poprzedniej wiadomości co kupiliśmy zapłaciliśmy 20% taniej. Ten sklep jest bardzo przyjazny kuponom i za każdym razem jak się coś kupuje to dostaje się kupony, które są ważne za jakiś czas (w tym zawsze jest kupon 20% zniżki na jedną rzecz). A jak dostałam prezenty na baby shower to wiele osób włożyło z prezentami kupony, które dostali w sklepie, bo oni ich nie potrzebują. Do tego sklep przysyła mi do domu kupony na konkretne rzeczy, więc jak wszytko pozbierałam i zaangażowałam do zakupów męża i teściową (jako, że generalnie kupon jednego typu jest jeden na klienta) to udało nam się kupić wszystko dużo taniej :-)

witam
melduje ze zyje :-)
nie chce mi sie siedziec przed kompem dlatego nic nie pisze :-)

aneczko fajnie ze zakupy udane, ja tam wole wozki z duzymi kulkami ale wiadomo wszystko jest rzecza gustu i to wam ma sie podobac :-) a o fotelikach chicko kiedys byla tu dyskusja... ze sie w nich pasy urywaja przy wypadkach czy cos... mam nadzieje ze w ten co kupiliscie przeszedl dobrze te testy wypadkowe ;-)

asiu wszystkie najlepszego dla was z okazji wkroczenia w kolejny etap życia :-) pewnie teraz odpoczywasz po weselichu :-)

zdec gratuluje

Ostatnia edycja:
Aneczka mi monitor podoba się za to:)a dojarka wygląda groźnie;)
Just spoko wiem,że potem bedę się martwić więc jak jestem głodna jem:)
Lucy nie pcoieszyłaś mnie,ze tak długo się je:)ale schudnę w grudniu:)
Carri dziś przyjemnie,ciepło ,ale nie za ciepło:)fakt

She odsypiasz?

SHE z okazji Twojego ślubu: Wszystko, co tylko miłe na świecie,
Wszystko, co tylko pomyślność wróży,
Niech się wam w jedno ogniwo splecie
I będzie szczęściem w życia podróży!

Witam Was Wszystkie!
Ja sama siedzę w domu bo M pobiegł na ryby a my z psem sami:-(
U mnie dziś pochmurnie ale nie jest zimno, ale cały czas w domku jestem no czasami wychodzę do ogrodu ale dziś mam straszne mdłości, które nadal kończą się w łazience:-(
w czwartek wizyta i wyniki badań strasznie się boje no i w we wtorek ko0ntrol u endokrynologa czyli tydzień lekarski.
Pozdrawiam Was wszystkie

Witam poweekendowo :-)

Asiu wszystkiego najpiękniejszego !!! Dużo miłości, spełnienia i samych szczęśliwych i radosnych dni!
Czekam na Twoją relację.

Zdec gratuluję!

Ja po aktywnym weekendzie -> najpierw odwiedzili nas znajomi, później byliśmy na zlocie moto...dzisiaj odpoczywam.
Szymon tak buszuje mi po brzuchu że zastanawiam się co to będzie za jakiś czas.
Za tydzień mam wizytę więc mam nadzieje że miło, ale szybko ten tydzień minie.

Miłego dnia Wam życzę!

ps kupiłam ostatnio w Zarze kurteczkę dla mojego synka :-) od zawsze mi się podobała, a teraz jest akurat wyprzedaż i z 99zł przeceniona była na 59zł :-)

Ostatnia edycja:
She – oj jeśli tylko będziesz miała ochotę, a będziesz przejazdem w Poznaniu to zapraszam, chętnie przyrządzę te plendze.Jak tam po weselisku nasza Młoda Pani? :-)

Kasikz – no czasem się teraz nie zabieraj za tarcie placków, bo najlepsze są ręczne, choć drugi raz mnie nikt na to nie namówi :-p, a jednak wysiłek przy tym jest, ja wymiękłam kilka razy, po prostu musiałam zrobić odpoczynek i nie było bata żeby nie. Zastanawiam się czy z tą położną nie warto chwilę porozmawiac chwilę przed zdjęciem pessera, bo jak potem od razu wylecisz na porodówkę? Rozumiem, że już tez powolutku gotowa. A torbę spakowałaś? ;-)

Daaa – w życiu nie spodziewałam się, że wynajem mieszkania z dzieckiem to problem, rozumiem z psem, bo nie każdy lubi mieć kłaki w domu (ja nie nawidzę), ale dziecko? Przecież nie pogryzie ścian.Owocnych poszukiwań.

Aneczka_77 – no mam wszystko dla Małej, ale nie mam dla siebie, musze kupić koszulę i staniki. Fajnie tam macie z tymi imprezami, zawsze to wiadomo co chcesz dostać i dostajesz a nie, że my praktycznie wszystko już mamy i teraz goście będą mieć problem. Aniu to Twoje Maleństwo tak się za główkę chwyciło, jakby intensywnie myślało, „co oni tam ode mnie chcą” :-D. Super zakupy. :tak:
Just79, Kasikz, Aneczka_77 – Octanisept, u nas też go polecają, nie tylko SR, ale i szpitale, moje koleżanki używały i są bardzo zadowolone, a że dodatkowo jest to w sprayu więc dla mnie panikary pępka to ratunek jak nic :-p

Ola**- ja colę piłam hektolitrami, pomagała mi na mdłości, nie wiem tylko czemu tak późno dostałam na to patent od Agatki? :-p Dzięki za linka. Kochana czasem miesiąc szybciej płynie, a Dziewczynki na pewno nie mają Ci za złe, bo One i tak są przy Tobie cały czas. ;-)Ja poczułam Małą tak na fest jakoś w okolicach 22tc, a wcześniej to też zgadywanka.
GosiaLew – jak tam cały dzień z małżem? Miła odmiana? :-p Czekam na wieści z wizyty.

LucyF – mój gin jest przekonany, że dziewczynka, ba pokazywał nam sam i my też widzimy, że dziewczynka, ale ja i tak kupowałam prawie wszystko uniseks, ale mam kilka niebieskawych i kilka różowych, a co następna dzidzia może synek będzie, a jak nie to do skutku. :-D A po drugie ja uważam, że głupotą jest kupować wszystko w różach czy niebieskich. Mi osobiście też wszystko jedno czy chłopak czy dziewczynka, ważne że moje i zdrowe. Ale to dziewczyny nie muszę pisać, chyba każda z nas tak ma, że płeć nie jest dla nas aż tak ważna :tak:

Mysza84 – dzisiaj przyjechała ostatnia paczka ta od Rys47 i muszę to jeszcze uprać wszystko i poprasować + uprać to co ostatnimi czasy dokupiłam, ale to już jest pikuś. A suwaczek oj tak szaleje jak wariat, a że jeszcze teraz kilka dni mnie nie było, ten tydzień w ogóle mi przeskoczył. :no: Mysza zaczynasz być w okresie kiedy i mnie zaczęło nosić, tylko nie wiem czy to dla Ciebie dobra wiadomość, ale mnie nosi do teraz, z wyjątkowymi sytuacjami, gdzie ni z gruchy ni z pietruchy potrzebowałam np. odpoczynku 3 dni i nie robiłam nic. Polecam żurawinę z camembertem w panierce – pycha. :-p Bojówki super, mojego A. na szczęście przekonałam, że takie dziecko nie zużyje ciuszków i w dobrej cenie są prawie nowe. Też mam kilka, no dobra kilkanaście, ale potem przestałam kupować, bo nie mam zielonego pojęcia jak ta nasza Mała będzie rosła w stosunku do pór roku i pogody :-D
Zdec – gratuluję Córeczki, ach następny Mały Cud na świecie :-)

Just79 – no widzisz Mamusia intuicję ma, że coś nie tak i chwała, bo jak dobrze wiemy Polak głodny Polak zły, aaa co Ty się dziwisz, że facetowi przy cycu dobrze? :szok:

Carri – super, że wizyta udana, cieszę się bardzo, super fotka. Dziękuję za rady z króliczycą, już jest sobą ;-)
Martusionek – a psa nie można wziąć ze sobą? Choć chyba za ciepło, by się biedak na dworze męczył :-(

Agatka – Ty szczęściaro, tak się byczyć i jeszcze przy dziecku nie trzeba robić. ;-) Zdjęcie super, ekstra rodzinka, a figurę to Mamuśka masz super, tylko jeszcze cyc śmiało do przodu, bo śliczną dziewczyną jesteś :tak:

Karola, Zuzia – kochane trzymajcie się, biedulki nasze, Karola mimo wszystko dużo sił Ci życzę, złota Mamuśka z Ciebie :tak:

Pati.b – rozumiem, że teraz odpoczywasz? ;-)

Jeżynka, Ola81, Słodziutka, Kaira24, Ewela28 - co u Was? Pozdrawiam.

Ok doczytałam, odpisałam, teraz parę słów co u mnie. A u mnie remont. Ech poszliśmy na całość, cyklinujemu podłogi w dwóch pokojach. Tzn. cyklinują się przez ekipę i właśnie strasznie mi hałasują, ale jakoś muszę to znieść. Mieli wejść w czwartek, weszli dzisiaj i cały tydzień przewrócili mi do góry nogami, no ale przynajmniej szybciej będzie można zagospodarować te pomieszczania już na tip top jak chcemy. Był mój brat w weekend u nas i pomagał wynosić wszystko na piętro wyżej, wczoraj była siora z koleżankami jeszcze opalać się przyjechały, ale też pomogły pownosić na górę full książek, więc dzięki nim zdążyliśmy, sami byśmy się nie uporali z tym na czas, bo pokoje musiały zostać golusieńkie. Ach będzie mnie teraz zdecydowanie mniej, bo czas nas goni, ostatnio lekarz potwierdził ciążę starszą o 2tc więc powoli przestawiam się w głowie na 20 lipca. Ok znikam póki co, jeszcze się pojawię.

Buziaki.

reklama
Witam
Wczoraj w pracy to myślałam, że nie wytrzymam, męczę się bardzo, dziś jeszcze czeka mnie popołudniówka. Jutro wolne i wizyta u lekarza, już nie mogę się doczekać jak w końcu usłyszę serduszko, bo jeszcze nie słyszałam, bo jak byłam za pierwszym razem to było widać tylko pęcherzyk i ciąża wyglądała o prawie 2 tyg młodsza.

Lili czas spędzony z małżem jak zwykle bezcenny:-) Za rzadko spędzamy razem czas, szczególnie, że ja w weekendy też pracuję i często widujemy się tylko wieczorem.
No to nie masz za dużej ciszy teraz, współczuję, ale potem jaki będzie efekt.

Aneczka w sumie jak sobie przemyślałam to wcale tak dużo nie zapłaciliście nawet bez zniżki, bo wózki w Polsce Chico są droższe.

Martusionek mnie mdłości też meczą tylko na szczęście nie biegam do toalety, ale i tak nic przyjemnego.

Do góry