reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

ewela w bolu zoladka lacze sie z Toba bo od dwoch dni tak mnie nap.... ze mam dosc
Pati co do klucia w kroczu to ja mam nagminnie i z szyjka jest ok wiec to na pewno nie jest objaw skracania ale tak jak kasikz pisze te uplawy trzeba skontrolowac
Lili to super ze na wizycie wszystko ok a co do imprezy to niech cie szwagierka omija z daleka a jak nie to warcz:)
Agatko wszystkiego najlepszego dla Alicji z okazji chrztu:)ale masz fajnie ze mozesz ochrzcic dziecko w sobote. u mnie tylko w niedziele i tylko na sumie jak jest pelen kosciol, eh wiocha...

reklama
hey kochane :-):-):-)

Buuuu... napisałam mega posta i mi połowę wcięło :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Dzisiaj dokonałam pierwszych zakupów dla mojej córeczki :-D:-D
Tzn. już kilka (ale dosłownie kilka) rzeczy mam, ale nie są kupione przez mnie i pochodza nie ze sklepu, a z ciuchlandu... ;-);-)
Oto co kupiłam:
:: 5 10 15 - ubranka dla dzieci :: moda dziecica - NIEMOWL
:: 5 10 15 - ubranka dla dzieci :: sklep z ubraniami - NIEMOWL

Karola mam nadzieję, że to był tylko jednorazowy przypadek :no::no: kciuki zaciśnięte za Zuzię, żeby takie rzeczy nie miały już miejsca...

Agatko a raczej Alicjo
Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia nasza świeżutka katoliczko ;-);-);-):tak::tak::tak:

Asiu
niedawno pisałaś, ze masz 100 dni do porodu, a tu już Twój suwaczek pokazuje mniej niż 50 :szok::szok::szok: Kiedy to zleciało :confused::confused::confused:

Pati
sama nie wyczujesz, czy szyjka się skraca, a kłucia to ja mam co drugi dzień :dry::dry: , ale te upławy trzeba sprawdzić... u mnie nic nie swędziało, piekło, czy cokolwiek w tym stylu, a okazywało się, ze moje bezbarwne upławy mimo to są albo od grzybka, albo od zapalenia :dry::dry:
Miałam już ze 3 kuracje chyba w sumie, ale lepszy antybiotyk, niż jakieś świństwo...

Kasiu udanego wypoczynku :tak::tak: Buziaki dla Werci :-):-)

ola** Ty chociaż masz cycki :-p:-p moich, to szukać trzeba :-p:-p:-p

ewela
może jakiś rosołek by pomógł??Ty nabierzesz sił, a Tomaszkowi nie zaszkodzi :tak::tak:

Ostatnia edycja:
O rany jak się nacharowałam! Odkurzyłam odkurzaczem, starłam kurze ścierą, umyłam całą lodówkę, umyłam szafki w kuchni i zmyłam podłogi. Na umycie łazienki i wc już nie mam sił...

Lilijanna cieszę się, że zaczyna się prostować sytuacja u Ciebie. Mam nadzieję, że impreza u szwagierki minie w wyjątkowo spokojnej atmosferze. Trzymam za to kciuki!

Ewela czemu tak się głodzisz? Przecież nie jest tak, że po porodzie nie można jeść niczego. Ja wiem, że ta lista jest dość okrojona (samą mnie to przeraża), ale wydaje mi się, że nie aż tak, by zwijać się z głodu. Jak Ty będziesz głodna, to Twój synek też nie będzie się najadał, bo nie dostarczysz mu ważnych składników w mleku. Dbaj o siebie Kochana...

Karola myślę o Tobie i Zuzi. Będzie dobrze! Musi być!!!

Pati ja też mam kłucia. Głównie z prawej strony. Upierdliwe to jest zwłaszcza przy chodzeniu. Daj znać co powiedział gin na upławy.

Daaa o... to teraz się zacznie! Bo jak już się kupi pierwsze ciuszki to wierz mi ciężko przestać :-)

Agatko i jak było??

Ola81, Słodziutka halo, halo!!! Czas na jakiś meldunek Kochane :-)

Dziewczyny, które mają termin na koniec lipca i sierpień czy Wy już macie spakowane torby do szpitala? Bo mnie się dziś przez telefon M zapytał kiedy mam zamiar takową spakować. Odpowiedziałam, że nie wiem, bo mam czas... Ale... Kurcze! Aż tak dużo go jednak nie ma...

Ostatnia edycja:
lucy czy ja dobrze wyczytalam ze napierdziela cie czesc zoladka?!jesli bardziej z prawej w gorze to proponuje isc na usg jamy...bo(nie chodzi o straszenie czy cos tylko o pomoc jesli mozna -szybko reagowac)mnie tak bolalo przy tych kamieniach...i jak zjem cos "ciezkiego"lub tlustego to zaraz "to" czuje...
pati tak jak pisza dziewczyny-te klucia moga byc spowodowane rozrostem dzidziolka...jestes juz tak daaaleko ze dzidzia jest coraz ciezsza :tak: ale te plamienia nie ladne jakies sie wydaja...seledynowe...hmmm...ale spokojnie...czym predzej sprawdz to u gina,a z dzieckiem napewno jest ok...a za grzebanie samej po lapach dostaniesz :angry::dry:
lilijanna jak masz napiecie nwrwowe a ta szwagierka taka denerwujaca to wyzyj sie na niej...i tak jej nie lubisz a przynajmniej M nie oberwie :-p:-D

Daaa no właśnie sama się nad tym zastanawiam kiedy to zleciało. Patrzę i patrzę na ten swój suwaczek i mam wrażenie, że to nie mój. Mój przecież dopiero co umieściłam w sygnaturce! :-)

Ale... Twój wcale wolniejszy nie jest... :-)

aniołki u mnie to problem wynikajacy z mega nadkwasoty:-(jak nie bylam w ciazy to moglam sie ratowac bioprazolem albo ranigastem a w ciazy mi nie wolno a takie *******y typu rennie albo manti to sobie moge w d.... wlozyc bo na zoladek mi nie pomagaja. pewnie mam jakies wrzody albo cos ale to zdiagnozuje dopiero po porodzie

Witam:) Ja ostatnio nie mam apetytu, od większości rzeczy mnie odrzuca, trudno mi znaleźć coś czym się najem do syta. Mam nadzieję, że to mi szybko przejdzie.
Lilijanno, mam nadzieję, że wieczór mimo wszystko będzie w miarę udany.
Agatko, Alicjo wszystkiego najlepszego z okazji chrztu:-)
She, a Tobie już tylko tydzień został do ślubu? Jak ten czas leci:-)
Karola, mam nadzieję, że z Zuzią wszystko w porządku.

Ja tylko na chwilkę,
dziś byłam w pracy - powoli nie mam co robić, bo większość rzeczy nie mogę robić albo na mnie krzyczą, że coś próbuję zrobić, więc przeciągam robienie depozytu do maksimum:-)
Lili ja do lekarza idę 6 lipca i wtedy się okaże czy pójdę już na zwolnienie a jak nie to mu i tak chyba po marudzę a jak nie to urlop mam od 19 lipca.

Karola mam nadzieję, że z Zuzią będzie wszystko dobrze, żebyś miała w końcu troszkę wytchnienia.

Agatko i Alicjo dla Was wszystkiego najlepszego z okazji chrztu.

Kasienko wypoczywaj.

Jeżynka a ja ciągle nie mam objawów, poza zmęczeniem :-) Wcale się nie chwalę, bo jeszcze mogą nadejść. Rano tylko nie chce mi się jeść a męczy mnie głód. I trudno tak w siebie wmuszać. Dzisiaj to raczyłam się przez 2h jednym maślanym paluchem.

She - to ja zapraszam jeszcze na sprzątanie do mnie ;-)

Lucyf no mnie też ostatnio bolał strasznie żołądek i najgorsze jest to, że nic nie można wsiąść i tak leżałam i jęczałam z bólu.

Ewela a ty masz dziecko alergiczne, że tak się katujesz? Jak nie to chyba nie musisz się tak katować.Zwykły chleb chyba możesz jeść, tylko chyba nie pszenny w tym bułki, bo wzdęcia powoduje.

Pati no ja niestety niestety nie pomogę Ci w sprawie skracania się szyjki, ale jeśli chodzi o upławy, jak zaczęły być seledynowe i będzie się to utrzymywało to należało by zbadać. Ja upławy np mam lekkie od nadżerki, ale cały czs obserwuje czy się nie nasilają albo zmieniają kolor, bo to teraz o infekcje łatwo.

No zapomniałam jeszcze napisać, że P. zabrał mnie dziś na spacer i poszliśmy nawet do knajpki na kolację, od razu milej było :-)

reklama
Asiu - ja jeszcze nie spakowana, jeszcze nawet wszystkiego nie mam. Ciuszki nie zaczęłam prać. Ale po wtorkowej wizycie się zabieram. Tak zeby nieługo sie spakowac, chociaż troche:) Bo w polowie lipca ściągają pessar i nigdy nie wiadomo

Do góry