reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

Pati - ja do szkoły rodzenia nie poszłam bo kasa, ale skorzystałam w Poznaniu ze spotkań darmowych typu "mama rozmawia" i człowiek zawsze się coś nowego dowie
Agnieszka - a Wy chrzciny w Niemczech robicie?
She - to jest Twój dzień i biada temu kto będzie chciał Ci go zepsuć, myszy go zjedzą i tyle ;-) Ciesz się tym, że za chwilkę będziecie rodzinką, a reszta świata się nie liczy
Kasikz - oj jak mi Mała siedziała na żołądku to tak długo do Niej gadałam, aż łaskawie zeszła, ale było ciężko
Agatko - a jednak, no to trzymamy kciuki by wszystko było ok. A mam pytanie Alicja będzie tak na rękach czy planujecie nie wiem jakiś bet, rożek? Jak będzie ciepło to ok, a jak nie to rajstopki? Zdradź jak się do tego przygotowujecie? My chcemy zrobić chrzciny póki będzie też jeszcze ciepło czyli już 11-12 września, czyli miesiąc i trochę po narodzinach i mieć z głowy.

W rodzinie A. jest taka tradycja, że dopóki się dziecko nie ochrzci to rodzina się do nas nie zjeżdża by Maleństwo zobaczyć. Mogą najbliżsi rodzice, rodzeństwo z rodzinami. W sumie fajnie biorąc pod uwagę, że Teść ma 4 siostry :-):-):-) Choć myślę, że gdybyśmy chrzciny robili znacznie później to by się złamali :-p

reklama
Witam z rana, ja już po głosowaniu. Dziś wolne, więc będę odpoczywać:-) Mi w tym tygodniu nie dopisywał humor, chodziłam jakaś humorzasta, rozklejałam się łatwo.:zawstydzona/y: Nie mogę się doczekać wizyty za 2-3 tygodnie. Tak chcę żeby wszystko było dobrze.
Ewela, Tomaszek cudny, jest taki śliczny:-):-):-)
Lilijanna, ja też będę chciała wyprawić chrzest jak najszybciej:tak:

Czesc dziewczynki.

Liljanko kochana tak chrzicny beda tu...Jezynko trzymam za Ciebie i Twoje malenstwo kciuki i zobaczysz,ze wszystko bedzie dobrze:-)

Milego dnia dziewczynki zycze.
Buziaki

Ps.U nas brzydka pogoda.Chlodno i deszczowo...Za to mama pisala,ze w Bydgoszczy ladnie cieplutko...

Asiu pewnie ze zdjęcia pokażę:-)

Kasik chrzciny robimy w lokalu bo na 30 osób:-D a tyle gotowania to nie dla mnie;-) ale jak szaleć to szaleć -mam nadzieję że tańce też będą:tak:
Jak to wyglądało?? pojechał S ze swoją RMUA i dowodem osobistym i zapisał małą:tak: zapytali tylko gdzie mieszkamy czy to nasz rejon... nie nasz i co z tego. Mamy NFZ wiec możemy się leczyć wszędzie:tak: a teraz mam 200m do przychodni:-D

Lilijanna zapomnieć możemy o leżącej pozycji:-) chyba że zaśnie:tak: za ciekawska jest i za silna żeby Ją na leżąco trzymać:tak:

U nas chrzciny pewnie dopiero na wiosnę:) Tak żeby na spokojnie z małą pojechać do rodziców i tam zrobic . Tutaj musielibyśmy wszystkich ściągać i nie bardzo mamy warunki żeby pomieścić chociażby najbliższa moją i M rodzinę. Wiec najlepiej zrobić u rodziców a wtedy mozemy zrobić coś ciut większego w jakiejś knajpę.
Chyba że październik będzie ladny to pomyślimy.
Agatko a masz tam w przychodni jakąś fajna lekarkę. Zapisałaś sie w końcu na Czumy?
Lili - no to rzeczywiscie musicie sie pospieszyć z chrzcinami:)

Witajcie dziewczyny :-)

Dziekuje za pochwały :-)

She kochana nie martw sie tymi debilami,a twoj rzeczywiscie powinnien wziasc sprawe w swoje rece i powiedziec jasno swojej rodzinie jak on by widzial ich zachowanie na weselu,bo skoro maja ochote je popsuc to niech nie przychodza. A poza tym rok jakby nie patrzec minal od smierci,wiec dlaczego macie nie swietowac swojego szczescia -bez przesady . Mysle,ze bedziesz sie swietnie bawic i bedziesz najszczesliwsza panna młoda pod słońcem :-D

Co do zółtaczki, moj malutki tez ja mam,ale narazie odsyłaja nas z kwitkiem , jezdzimy co 2 dni na badanie krwi, ostatnio przy wipisie mały mial 11,4 ,a wczoraj wzrosło do 14,9 kuzwa boje sie strasznie :-( ,dzisiaj bylismy na pierwszym spacerku i duzo go wystawialam na słonce, wiec moze to cos pomogło, oby ,bo chyba nie wyrobie nerwowo.

Hey kochane :-):-)

Just wracajcie z Młodym do nas szybko, bo na zdjątka czekamy ;-);-)

Ewela Tomaszek jest cudny :-):-) Niech szybko pozbędzie się tej żółtaczki, żeby mama się tak nie denerwowała.

Agnieszka spojrzałam na Twój suwaczek i .... twoja Julia to już duża pannica :szok::szok::szok: Kiedy to minęło??

She olej rodzinę i ciesz się ślubem i Emilką :tak::tak: Ja już nauczyłam się olewać jedną stronę mojej rodziny :tak::tak: Bo inaczej, to bym już w psychiatryku wylądowała :tak::tak:

Agatko czekamy na fotki z chrzcin - małej bezy i mamy super laski ;-);-)

kasikz pewnie mała kopie Cię po flaczkach i stąd ta zgaga :sorry::sorry:
Mam do Ciebie pytanie... czy CRP 7,5 oznacza coś złego?? Niby norma jest do 10, ale ja zawsze miałam 4, góra 5, a wczoraj odebrałam wyniki i jest 7,5.

Ola81, Edytko odezwijcie się :sorry::sorry:

pati ile Ci jeszcze sesji zostało??

Lilijanna, Jeżynka, ola**, Aniołki, Diana, Carri, Aneczka, Gosia i wszystkie niewymienione pozdrawiam ;-);-);-)

A ja się pochwalę - okazało się, ze nie będę mieć poprawki z tego egzaminu, którym tak się martwiłam :-):-) Oznacza to, ze wszystkie egzaminy mam już z głowy :-):-) No i jedną sesję mam za sobą :-):-) Zostały mi jeszcze trzy zalki na prawach egzaminu na drugim kierunku, ale to już tylko formalność :-):-) Co nie zmienia faktu, ze teraz siedzę i piszę pracę zaliczeniową :sorry::sorry: Czyli jeszcze wakacji nie mam :confused2::confused2: , no ale już niedługo :-):-)

Aha, jutro o 13 wizyta u ginki :tak::tak:

Ostatnia edycja:
Qrde to już tematy chrzcin są poruszane - wniosek dzieci rosną :-)

Agata ja to Aldo omijam z daleka, takie ceny za buty to mnie przerażają, chociaż ja to nie mam co narzekać, bo mój P. pracuje w firmie handlującej butami z Angli, Hiszpanii i Portugalii i zaczęłam już je w piwnicy trzymać, bo mi się w domu nie mieszczą - a i tak noszę jedne - płaskie baleriny.
A myślę, że Alicja w tej sukienusi to będzie ślicznie wyglądać - beza ale za to jaka słodka.
Dzięki za info od Justy

Lilijanna krem z ziajki jest 30 i 50+ chyba - jeden jest od urodzenia a Nivea jest z filterem 30 i od urodzenia.

Kasiks Mustela jest od urodzenia, ma tylko filtry mineralne. Jest jeszcze krem SVR 50+ on jest dość drogi bo z 65 zł kosztuje, ale gdyby dziecko było jakieś uczulone to polecam - bardziej opłaca się niż mustela nawet gramowo- Svr ma 100 ml a Mustela 75 ml i 50 ml

Jeżynka a ja dziś w pracy niestety, co prawda nie wymęczyłam się bo prawie cały czas robiłam utarg wczorajszy, ale miałam jedną stresową sytuację z klientami, którzy niby mieli racje składając reklamacje, ale byli przy tym tak nieprzyjemni, że musiałam się potem uspokajać na zapleczy, bo się cała trzęsłam.

Daa ale Ci suwaczek mknie. Odpocznij sobie w końcu troszkę :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Witam

dziewczynki kochane
powiedzcie mi proszę,
(wiem że już o tym pisłayście ale nie umiem odszukać)

jakie witaminy przyjmowałyście, przyjmujecie w ciązy ???
bo nie umiem się zdecydować...

dużo słyszałam o Femintalu, ale jakoś wolałabym znać jakąś Waszą opnię

z góry dzięki
buźka

Do góry