reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

Zeżarło mi posta połowę, za długo go pisałam, tyle zostało, resztę dopiszę przez edycję :zawstydzona/y:
Witam się,

Na szybko co u nas: czuję się dobrze, tyle że ogromna i ciągle głodna. Jestem SMOCZYCĄ?!?
Jutro wizyta w Krakowie, właśnie oglądam tvn24 i dowiedziałam się że trasa którą jeździmy jest zalana... A ja mam mieć ktg (pierwsze) i wizytę. Trochę się podłamałam, czekam co powie mój mądry mąż, może wymyśli inną trasę?
Wybraliśmy imię i tak czekamy na Miłosza! Bartek już dawno mówi że to Miluś, więc pasuje. A Miluś jak słyszy szalejącego Bartka to też zaczyna szaleć. I wtedy jest strasznie śmiesznie i słodko. I gdy Bartek przytula się do brzucha to mały wtedy kopie i dużemu się dostaje. Strasznie śmiesznie.
Boję się że nie dojedziemy do tego Krakowa i wizytę będę musiała przekładać. Nie chcę! Trzymajcie kciuki proszę żeby i wizyta i jaj wynik były ok.

Doczytałam Was,
Słodziutka Gratuluję i trzymam kciuki!
Lilijanna dzięki za pamięć, fajnego brzusia już masz, ja jestem tak ogromna że się chyba nie zmieszczę w zwykły obiektyw, potrzebny szerokokątny żeby mnie "objęło"
Agatko, jak mała? już dobrze? A co z Waszym mieszkaniem?
Just uśmiałam się! masz rację, cyckonosze do karmienia sa straszne, ja też miałam takie cuda. Szybko zamieniłam na zwykłe miękkie. I po prostu wyciągałam całego cyca, bez żadnego odpinania.

drugi raz mi zeżarło i już mi się nie chce pisać 3 raz tego samego...

Pokażę wam tylko linka do stronki z projektem domu. Właśnie ten domek zaczynamy budować w lipcu-sierpniu. Z niewielkimi zmianami. http://www.domyzwizja.pl/projekty/klasa_z1/karta_kat.pdf
Tylko zmartwiłam się bo podobno ma być znowu kiepsko z kredytami i wszystko ma drożeć, wrrrr

Ostatnia edycja:
reklama
o, ludy ludy
przeczytałam, że się pierwsza czerwcówka rozpakowała i się zestresowałam. jakoś póki co wcale a wcale nie spieszy mi się na porodówkę

Asiu, nie dawaj się wrednym babsztylom! Dobrych wieści na wizycie :-)
Kasikz, super, że się szyjka naprawiła :-)
Daaa, leż i odpoczywaj, trzymam kciuki za dobre wieści na jutrzejszym usg.
Diana, mam nadzieję, że znajdziecie przejezdną drogę do Krakowa :-) Na pewno przesadzasz z tą smoczycą ;-)
Agatko, a u Ciebie dziś wolne od forum?

A, i zapomniałam napisać: tak aseksualnych staników, jak te co kupiłam do karmienia to w życiu nie widziałam ;-) Jak już będę wiedziała, czy ten mój biust zamierza urosnąć to wtedy kupię coś sensowniejszego, a póki co mogę być spokojna, że na początek do szpitala mam coś ;-) dla małego pewnie nie będzie przeszkadzać brak-urody cyckonosza ;-)

Ostatnia edycja:
LucyF – moja mama w każdej ciąży (liczba 3) przytyła 8 kg, ja mam już teraz 7 do przodu, ale to nie oznacza, że dalej będą mi szybko kg lecieć, może już nie przytyję :baffled:

Just79 – a uparte te Twoje dziecię, Młodego będzie interesować pełny cyc, a nie tam stanik, nie stresuj się, ja dzisiaj polatałam po forum to większość przenosi. :tak:
She – jak tam sprawa z podatniczką, nie mógł szef przejąć sprawy? :dry:

Daaa – egzaminy kochana to pikuś, dzidzia jest najważniejsza ;-)

Kasikz – kochana bardzo się cieszę, że wszystko w porządku, to masz znak, że jak żółwik możesz się poruszać, ale jak trzeba to odpoczywać i tyle. Dziękuję za przepis, coś czuję że jutro spróbuję :-p

Diana_81 – mam nadzieję, że dojedziecie do Krakowa, na pewno wszystko będzie ok. Domek śliczny, ja swojego domku marzeń nie wybuduję, bo mamy landarę po teściach, za co jestem im wdzięczna, bo na start dostaliśmy to, co inni latami budują albo wcale nie mogą sobie poradzić, aczkolwiek wolałabym do nich na kawę iść niż na cmentarz z kwiatami. Także próbujemy to co mamy zmienić w ładny domek. ;-)

A ja jeszcze w pidżamie chodzę :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: Muszę się brać za obiad, ale mi się nie chce. Do tego oglądam wieści powodziowe i się dowiedziałam, że mi ciotkę zalewa i babcię na Śląsku, telefon do Mamy wykonany, ona dalej do ciotki, która potwierdziła, że na tydzień są odcięci od świata na pewno, aczkolwiek do nich jeszcze woda nie doszła aż tak, bo są ciut wyżej. Do babci Tata będzie dzwonił jak z pracy przyjdzie. No, ale jest nieciekawie. A podobno teraz te deszcze idą na Poznań i Warszawę :no:

Cześć dziewuszki -dziękuję za pamięć
Alicja już lepiej ale boję się czy jej jakiś katar nie idzie...
tak jakoś dziwne dźwięki nosowe wydaje...
oby nie

Co do staników -karmników -nie mogą być seksowne:)
ja kupiłam takie z tych ładniejszych -i jak cyce są pełne to nawet jest ok, jak mała wyssie mleczko -szkoda słów
cyce jak siaty na potaty:)

ech uciekam poleżeć z moją dziewczynką -póki co śpi
No i poczytam trochę "języka niemowląt" -mogłam wcześniej kupić ta książkę

Miłego dnia dziewuszki

witam tylko na chwile wpadlam bo zobaczylam ze diana buduje domek :-) a chciałam tylko doradzic/podpowiedziec budujcie z piwnicami.. dom bez piwnic to porazka, mam porownanie dom tesciow bez piwnic a u moich rodzicow piwnice sa i to naprawde duzy plus, bo jest miejsce np na pralnie i suszarnie, kotłownie, garaż, spiżarnie na jakies domowe przetwory... jak macie mozliwosc to sobie zrobcie piwnice :-) a projekt ładny szkoda tylko ze wlasnie tam tych piwnic nie widze no ale pewnie da sie wszystko zrobic jak zechcecie ;-)

uciekam do nauki papa

ps: trzeci kwadracik mi wskoczył :-)

Właśnie jedną ze zmian będą piwnice a to m.in wynikło z ukształtowania terenu! Ja nie jestem wielką fanką piwnic bo moja w bloku mieści nie wiem co, pudła które postawiliśmy tam przy przeprowadzce nadal stoją a my nawet nie wiemy co tam jest. Na górze zmieniamy dwie łazienki w jedną a z części drugiej zrobimy garderobę z pralną i deską do prasowania i innymi "przyborani toaletowymi"

piwnice czesto sie latem przydaja bo tam najchlodniej :-) a z kartonami w domu nie bedzie problemu chyba ze dacie sobie piec ekologiczny zamontowac a nie zwykly (zwykly zje wszystko, smieci, kartony, drewno itd wszystko spalisz a w ekologicznym juz nie).. troche inaczej piwnice sie traktuje w bloku raczej jako przechowalnie :-) u mojego tescia jako przechowalnia sluzy garaz... i nie da sie mu przegadac zeby powyrzucal niektore rzeczy.. w garazu jest rupieciarnia a samochod na dworze stoi-masakra i tyle :/

a ja pralnie mialabym wlasnie w piwnicy i suszarnie :-) bo jednak to duzo wilgoci potem jest, u mojej mamy to sie sprawdza szczegolnie zima jak na dworze nie da sie suszyc prania
zazdroszcze ci tego domku :-)

teraz juz serio uciekam do nauki

Pati nigdy piwnicy -mój dom został zmieniony właśnie po to żeby wywalić piwnicę.
Piwnica to koszt wybudowania 1,5 piętra no i dla mnie piwnica to nie wilgoć i zimno tylko ładnie czysto itp.
Pralnię mam, dom ma 146 użytkowej, słoików nie robię -żadnej piwnicy

Lilijanna na początek planujemy mieć synka u nas w sypialni w nocy. W dzień chciałabym aby spał w swoim pokoju. Do nas do sypialni planujemy kupić dodatkowe łóżeczko – właściwie playard z funkcją łóżeczka dla maluszków. Podoba nam się coś takiego http://www.toysrus.com/product/index.jsp?productId=3932665 Jak Alan podrośnie to można to potem znieść na dół i może się w tym bawić, albo też zabrać ze sobą gdybyśmy z nim gdzieś podróżowali. Wcześniej planowaliśmy kupić małą kołyskę, ale chyba to będzie praktyczniejsze. W naszej sypialni też mamy dużo miejsca, więc nie będzie problemu ze wstawieniem dodatkowego łóżeczka.
Widzę, że G bardzo się przejął dekoracją pokoju dziecka :happy2: Wczoraj nawet kupił sobie książkę na temat dekoracji pokojów dziecięcych. Mam tylko nadzieję, że nie będzie przesadzał...
A co do zakupów to my włąściwie nic nie kupiliśmy (poza materacem) a jedynie zarejestrowaliśmy się na to co chcielibyśmy dostać od gości na baby shower. Jak oni czegoś nie kupią to potem będzie łatwo dokupić czego brakuje. Szczególnie, że sklep po narodzinach dziecka wysyła kupon zniżkowy na zaków rzeczy, które nie zostały kupione wcześniej z takiej listy.
Ja też wykorzystuję schody do wiązania butów :tak: Na szczęście teraz zrobiło się tutaj ciepło, więc zaczęłam chodzić w klapkach :-)

She gratuluję dobrych wyników badań. Tak trzymać! A jak tam przeprawa z klientką?

Kasikz super, że szyjka jest w dobrej kondycji :-) Odpoczywaj jak lekarz każe i spokojnie dotrwacie do 40 tc.

Diana_81 śliczny domek :tak: Oby się Wam udało go szybko wybudować. W Stanach piwnice są zwykle użytkowe i tak też mamy w naszym domu. W wykończonej części mamy np. stół bilardowy i telewizor z podłączonym Wii, więc obecnie jest to jaskinia gier :-D Jak mały podrośnie to pewnie bedzie to rewelacyjne miejsce na zabawę bo zabawek nie trzeba będzie za każdym razem sprzątać. A pralnię mamy na górze tam gdzie są sypialnie i moim zdaniem to jest rewelacyjne rozwiązanie, bo nie trzeba z tym praniem biegać po całym domu.
Trzymam kciuki aby Twój mąż wymyślił jakąś inną trasę jak dotrzeć do Krakowa.

Ja dzisiaj też mam wizytę u lekarza - na 15:30, ale pewnie nie będzie to nic ciekawego - zrobienie siusiu do pojemniczka i rozmowa z lekarzem przez kilka minut i pewnie tyle. Ale grunt, że nie ma żadnych problemów, którymi trzebaby było męczyć lekarza :tak:

reklama
Aneczka_77 - my też na początku mała bedziemy mieli w sypialni przy łóżku, w kołysce. A jak wyrośnie to pojdzie do siebie. A lubię ten sklep co pokazujesz. Duzy wybór rzeczy.Szkoda ze nie wysyłają do Polski. Ostatnio męża babcie kupiła nam tam coś w tym sklepie i wysłała.
Pati- gratuluje 3 kwadracika:-)
Agatko -żeby to nie byl katarek, bo cieżko takiemy maluszkowi. ja drugie podejcie robie do tej ksiażki, ostatnio nie dobrnęłam do końca
Lili- ciasto jest bardzo dobre. Takie delikatne polecam. Tylko śmietana albo taka do ubijania albo piątnica jak w przpisie, bo inne nie chcą sie ubijać
Just - rzeczywiscie z tymi stanikami to średnio. Ja też raz zamówiłam i wyglądają jak spadochrony:-) A teraz zamówiłam od nich Amazonka - Staniki do karmienia, bielizna ciążowa, dwa rodzaje i są na prawdę przyjemne
daa - a ty sobie też grzecznie odpoczywaj. Po mnie widać że odpoczynek duzo daje.

Dodaje zdjecie Poli

Załączniki

• DSC_0357.jpg
    DSC_0357.jpg
    15,1 KB · Wyświetleń: 30
Ostatnia edycja:
Do góry