reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

Witam sie w tłusty czwartek, smacznych pączków życzę.

Mam pytanko do dziewczyn, które biorą magnez. jaki magnez bierzecie, chodzi mi o nazwę, bo ja biorę magne + b6 ale chol... drogi jest ponad 25 zł a wystarcza na 15 dni, może macie coś tańszego?

reklama
kasiaa, ja biorę taki 50136.jpg U mnie kosztuje ok 14 zł.

ja właśnie tez taki biorę ostatnio płaciłam 23 zł, a pamietam ze As ostatnio pisała że bierze neomag chyba, moze on u nas tańszy

Dziewczyny, a ja mam pytanie.
Odebrałam moje wyniki i w moczu mam glukozę (wynik 100 mg/dl). Nigdy wcześniej nie miałam. Co to może oznaczać? Cukrzycę? Czy to ma znaczenie na samej końcówce ciąży?

Patka82 - i jak tam wyprawa przez śniegi?
Kahaka - nie mam zielonego pojęcia, nigdy nie miałam, ale cukrzyce to raczej się na podstawie krwi bada a nie moczu. A telefon do doktorka?

Witam się dziewczyny:*
Pewnie niektóre z Was mnie pamiętają bo ja sporo was już od dawna czytuję:) Mam do Was pytanie czy któraś bierze zastrzyki z Claxan bo ja muszę je brać do końca ciąży a lekarz przepisał mi je ze 100% odpłatnością i stwierdził,że nie ma podstaw na jakieś zniżki. I jeszcze jedno czy któraś z Was miała robione badania na przeciwciała anty Ro SSA i anty La SSB ???? bo ja właśnie jestem po tych badaniach i nie wiem jakich mam się wyników spodziewać ba nawet nie wiem dokładnie na co to jest:((

Malinakaizi, ja Cię pamiętam :tak:już na innym wątku wypatrzyłam, że jesteś w ciąży, super! :-) Ja brałam Clexane. W tym roku jest ponoć refundowany jedynie "w uzasadnionych przypadkach", tzn. przy potwierdzonej badaniami zakrzepicy. I dlatego niektórzy ginekolodzy nie chcą przepisywać kobietom w ciąży "profilaktycznie" tzn. po poronieniu. Ale to zależy od gina. Chyba Karolcia bierze też i ma refundowany. Zależy czy gin strachliwy jest i się nie boi NFZ :crazy:

Co do mojej glukozy - dzwoniłam do gin i kazała powtórzyć badanie, z tym że mam nie jeść dzień wcześniej za dużo slodyczy i owoców.

Nasz wózeczek już stoi złożony :-) i fajny jest.

Hej Malinka:-)
Kahaka a jaki wózek kupiłaś? Ja jestem na etapie poszukiwań;-)....dla siostry.W marcu ma rodzić i nie wie co kupić. Oglądałyśmy roana.Super ale spaceróweczka maleńka.

reklama
kahaka dziękuję za odpowiedz no moja raczej strachliwa bo dodatkowo jeszcze jakieś specjalizacje robi i nie chce sobie zaszkodzić. A powiedzcie mi jak to jest z lekarzami bo udało mi się znaleść lekarza po znajomości który powiedział,że mi to załatwi ale będę musiała się do niego przepisać jak to jest z tymi lekarzami ja w tej chwili chodzę do dwóch na Kasę chorych czy mogą się do mnie o to przyczepić????
gosiulek73 witaj :* U nas już się dziewczyny o Ciebie dopytywały bo nie zajrzałaś dziś wcale:(

Do góry