reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

Dzięki dziewczyny.....zrobie tak...około 11.00 podjadę do rodzinnej lekarki...będę spokojniejsza....niech mi powie jaką maść mogę na to stosować....
ale nie zrobi to coś krzywdy maleństwu?

reklama
Karolcia81 - szczerze czy szczerze do bólu?

EDIT: Napiszę zanim się zdenerwujesz, szczerze - na tym etapie ciąży nie powinno się nic stać.

Szczerze do bólu - nie szukaj informacji w sieci.

Mój lekarz jak mnie zobaczył - nie był zadowolony, ale mnie nie straszył.

Ostatnia edycja:
Karolcia, jeżeli nigdy wcześniej nie miałaś opryszczki to najlepiej skonsultować to z lekarzem, nawet telefonicznie. Domowe sposoby: pasta do zębów mocna, środek kwiata aloesu, miąższem smarujesz, rozgnieciona polopiryna S, rozgnieciona wit.C. Ja będąc w ciąży smarowałam Vratizolinem i maścią z witaminą A+E, są to maści bez recepty, jednak skonsultowałam to wcześniej z gin. Bez paniki kochana. Aaaaa...i taka moja rada, często płukaj ciepłą wodą, najlepiej pod bieżącą, tylko nie duś, nie zdrapuj, czy tym podobne. Spokojnie, będzie dobrze.

Aaaaa...i taka moja rada, często płukaj ciepłą wodą, najlepiej pod bieżącą, tylko nie duś, nie zdrapuj, czy tym podobne. Spokojnie, będzie dobrze.
Ewelina28 a jaki sens płukania często skoro to ma się wysuszyć i odpaść? Wiadomo, że przed nałożeniem maści, pasty. Ja osobiście nakładałam grubą warstwę pasty do zębów i opryszczka szybko wysycha i odpada.

Ewelina28 a jaki sens płukania często skoro to ma się wysuszyć i odpaść? Wiadomo, że przed nałożeniem maści, pasty. Ja osobiście nakładałam grubą warstwę pasty do zębów i opryszczka szybko wysycha i odpada.

Żeby jak najczęściej pozbywać się...hmmm...."syfu". Wiadomo, że jak się zasusza specyfikami, to strupek nie jest "czyściutki", dlatego zalecane jest płukanie ciepłą wodą, by było czyściutko. Przynajmniej mi tak lekarka kazała robić.

Dobra...luzuje trochę....przez weekend pasta i zobaczymy...przy najbliższej wizycie zgłoszę to ginkowi....
skonsultowałam się telefonicznie z rodzinnym i kazał suszyć i nie panikować...czyli tak jak Wy!
Mój Z. mówi, ze może to tylko syfek w takim specyficznym miejscu mi wyskoczył....a ja nawet nie wiem jak rozpoznać zimno bo nigdy nie miałam...jest bąbelek i boli połowa ust...na razie nic innego się nie dzieje nic się tam nie zbiera....

dzięki dziewczyny....jak to dobrze, ze na WAS tu zawsze można liczyć. Jesteście WIELKIE!!!!:-)

Żeby jak najczęściej pozbywać się...hmmm...."syfu". Wiadomo, że jak się zasusza specyfikami, to strupek nie jest "czyściutki", dlatego zalecane jest płukanie ciepłą wodą, by było czyściutko. Przynajmniej mi tak lekarka kazała robić.
Ok no to jestem w domu, potem zasuszanie ponownie.

Karolcia81 - jak będzie szczypać to ok, wyżera to paskudztwo.

reklama
Karolciu- ja w ciazy mialam dwa razy opryszczke uzywalam pasty do zebow i masci tylko nie wiem jakiej podstawa to myc rece i jeszcze raz myc aby nie przeniesc i wszystko bedzie dobrze tylko bez stresu :)

Do góry