reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

reklama
FAT (akronim z ang. File Allocation Table) – system plików powstały pod koniec lat 70. Zastosowany w systemach operacyjnych, m.in. DOS i Windows.
Podobnie jak sam DOS, wywodzi się z systemów CP/M. Określa on rozmieszczenie plików, katalogów i wolnej przestrzeni na takich nośnikach danych jak dyskietki i twarde dyski. Najważniejszym elementem systemu jest tablica informująca o rozmieszczeniu plików na partycji (FAT) – od nazwy tej tablicy pochodzi nazwa systemu.

:-D:-D:-D:-D:-D

Czesc dziewczyny !
czytam Was regularnie, super fotki brzuszków ! może mi sie uda i swój dołaczę ale wole poczekac do czwartkowej wizyty u ginia. Bardziej doswiadczone kobitki wyjasnijcie jak sie odczuwa pierwsze ruchy dzieciatka? i czy odrazu sa one czeste/regularne ? w jakich miejscach ich szukac? bo ja kurcze jestem
na etapie ciazy bez objawow (poza drobnymi kluciami w dole brzucha) i czekam na jakies sygnal od maluszka

Zjola, bo ja nie wiem o czym Ty do nas rozmawiasz...:-D
Rozumiem, nie wiesz o co szlo Rajmundowi, wiec wyjasniam: Pytajac czy juz rozpuszczalam fata, chcial sie dowiedziec czy juz sobie zrobilam zastrzyk z Clexane. :szok:

Kłaczku to chyba chodziło o fet :)

Monisiowata - jak ja czułam pierwsze ruchy to wygladało to jak delikatne trzepotanie się motyla w brzuchu :)

Witajcie po weekendzie
Ewelinko - i jak tam? Byłaś u lekarza? Jak się czuje Kacper?
Monisiowata - ja mam wrażenie jakby coś mi się w brzuchu lekko szamotało. Na początku to były takie delikatne muśnięcia, teraz właśnie szamotanie.

A mi się należy chyba kopniak:( Bo siedzę i myślę. Problem taki, jaki niejednokrotnie się tutaj na forum przewijał. Od początku ciąży biegam z wkładką, bo mam odczucie, że mi mokro. Nie widzę żadnego śluzu, po prostu jakaś bezbarwna wydzielina. Do tej pory się tym nie martwiłam, bo po pierwsze czułam to od początku ciąży, a po drugie na genetycznym wyszło mi, że wody mam w normie. Ale od 2 dni niepokoi mnie to, że o ile do tej pory chodziłam z mokrą wkładką w dzień, to teraz budzę się rano i mam mokro:( Zastanawiam się, czy może mieć na to wpływ fakt, że od kilku dni biorę na noc czopki przeciwgrzybiczne Gyno pevaryl. Boję się tego, bo w pierwszej ciąży przegapiłam sączenie się wód, bo ciągle krwawiłam i już sama nie wiedziałam w końcu, co mi leci.
Poza tym wskoczyła mi dziś na suwaczku 15. Poprzednio przy 15-tce trafiłam po raz pierwszy do szpitala z krwawieniem. Wiem, że to inna ciąża, wszystko inne... Ale chciałabym czasem, aby ktoś wymazał mi z pamięci to wszystko, co wtedy się działo:( Trochę zazdroszczę tym z Was, które przeszły już swój najgorszy okres i są spokojniejsze. Mój dopiero się zaczyna:(
Przepraszam, że ja tak o sobie, ale musiałam się "wypłakać", bo już chwilami nie wyrabiam:(:(:(

cześć kochane:)

Tak byłam u lekarza i to ŚWINKA:wściekła/y: troszkę sie jej obawiam ze względu na Szymona napewno przechodziłam świnkę ale nie jestem pewna czy obustronnie mój Kacper też jest spuchnięty po jednej stronie ale tylko troszkę spuchnięty w piatek mam z nim iść na kontrolę. Lekarka powiedziała że nie pamięta kiedy u nas panowała świnka już dobrych kilka lat mój Kacper rozprzestrzenia wirus:szok: powiedziała że musza powiadomić szkoły o wirusie:-p

miśkam kochana nasza zobacz ja jestem w 30 tyg a boję sie o moje dziecko jak bym była w 6 niema reguły naprawdę nie ma modlę się codziennie o zdrowie moich dzieci żeby Szymon się zdrowy urodził fazy łapię śnią mi sie głupoty spac nie mogę. I ja się budze w nodzy z mokrymi majtkami nie mówiąc o wkładce około 3 lub 4 rano idę do wc się umyć i zmienić majty:zawstydzona/y: potem rano powtórka z rozrywki i tak około 10 rano kończy mi się ten etap mokrości ale wczoraj wzięłam ost tabletkę i mam nadzieję że to po nich tak miałam mokro ja też mam bezbarwna wydzielinę woda poprostu gdy nie brałam tabletek nie miałam aż tak ehhh wszystko musi być ok z naszymi dziećmi ja chyba przez te 8 tyg dostanę świra:sorry:

lili dziękuje za radę ale mój Kacperos napewno nie da sobie przyłożyć słoniny i szalikiem sie owiązać:szok: poprostu przebywa w ciepłym nie lubi mieć nic pod szyją jest w gorącej wodzie kąpany i w łóżku nie usiedzi napewno...

zjola :-D dobre ależ wymyśliła hehehe fajny opis :)

monisiowata napewno nie będziesz napoczątku często odczuwała ruchów ale tak jak dziewuszki piszą takie gilgotanie w dole brzuszka pod pępkiem to to. Ja na detektor wydałam 100zł i to były najlepiej wydane przezemnie pieniądze;-) jest ogromna ulga jak posłuchasz sobie dzieciątko ja nawet wczoraj Szymka słuchalam ost coś mi mało kopie nie wiem sama w środe wizyta już nie mogę się doczekać.

Jutro idę zrobić wyniki narazie uciekam bo do apteki musze pojechać po pojemniczek na mocz:-p Do wieczora kochane:)

reklama
Zjola, fat to tluszcz w tutejszym narzeczu - tego jestem pewna.
Miskam, spokojnie, nie panikuj - tez mam mokro w majtach, a skoro bierzesz cokolwiek "dowcipnego" to zjawisko to moze sie nasilac. Jest ok.
EwelinaK, nie panikuj - Szymon jest bezpieczny.

Do góry