reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

Zjola, ja tez chcialam tylko te fasolke jedna, ale skoro raz sie udalo... Moze uda sie i drugi. Zobaczymy - poki co przeciez nic nie wiemy jak bedzie.
Miskam, mam tez Stasia i w ogole stawiam na tradycyjne imiona. Pierwotnie Karol mial byc Aleksandrem (Aleks, nie Olek), gdyby nam sie cora trafila, planowalismy Zosie i to bylo imie upatrzone przez nas oboje.
Rany, Emy, to juz!

reklama
Boziu dziewczynki a wy prawie już!!!!! rany trzymam ogromne kciuki żeby dzieciaczki was nie zmęczyły ewakuacją z brzuniów!Emy Ssabrinaa pogłaszczcie jeszcze brzuszki od e-cioci póki macie:) buziole!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hej kochane...mnie cały czas pobolewa brzuch...tak jak przy @ tylko lżej....najgorzej nocą...bo wtedy to jakoś bardziej odczuwam....czy to tak ma być?

Zaraz doczytam co się tu dzieje....
:tak:buziaki

Emy - dzisiaj śniło mi się, że zobaczyłam dwie kreski na teście i piłam sok zamiast szampana na Sylwestra :szok: Dokładnie jak mi wczoraj pisałaś! Może to jakiś znak?

Magnusik - kciuki za Natanka, żeby był zdrowy jak rybka &&&&&&

Karolciu - stawiam na to, ze macica się rozciąga :)

Buziaki dla wszystkich

Witajcie dziewczynki :-)

Ssabrinka, Emy no wy zaraz się wypakujecie i zaraz potem moja kolej... o dżizasss chyba zaczynam mieć pietra..

A u nas...Przygotowania na finishu, wczoraj zamówiliśmy wózek i to była ostatnia rzecz z mega wyprawkowej listy. Zdecydowaliśmy się na Bebecar Prive, Ip-Op w kolorze P170 BÉBÉCAR * PRIVÉ. Przede mną już tylko pranie i prasowanie mini ciuszków no i pakowanie torby do szpitala. Muszę też jeszcze umówić się z położną do porodu, bo zdecydowaliśmy, że wolimy sobie załatwić prywatnie, niż zdawać się na łaskę i nie łaskę personelu szpitalnego.

Pozdrawiam wszystkie brzuszki i mamusie :-)

Karolciu - ja wczoraj pisałam tu o tym samym co Ty. Od kilku dni boli mnie brzuch. Zazwyczaj wieczorem, ale wczoraj bolał mnie cały dzień. Tak lekko. Czasem mam takie wrażenie jakby mi się robiło ciepło w dole brzucha. Mam nadzieje, że to normalne...
Byłam właśnie zrobić morfologię i badanie moczu, bo ostatnie mam sprzed 3 tygodni, a gin kazała mi regularnie sprawdzać, bo tamtym razem prawdopodobnie wykończyła mnie infekcja.

Karolciu, Miśkam - to macica się rozciąga, stąd te bóle, najlepsze lekarstwo, to po prostu odpoczynek w pozycji leżącej. mnie takie bóle najbardziej doskwierały w okolicach 20tc i lekarka potwierdziła, ze to rosnąca macica i zalecała właśnie odpoczynek i również po 20 tc magnez 2x1

Cześć dziewczyny mam na imię Paulina co prawda w ciązy nie jestem ale kiedy tez poroniłam kilka z was znam i trzymam mocno kciuki za wszytskie mamusie które sie starają o maleństwo i za te które niecierpliwie czekają na finał by był szczęśliwy...

powodzenia dziewczyny...

Miśkam...doczytałam...faktycznie...no to chyba tak mamy...i jest wszytsko ok. Wiesz mnie się wydaje, że mi z dnia na dzień bardziej wypuca brzucholek....już mi ciężko skrywać ciąże bo jak coś nie luźnego zakładam to mam piękny brzunio ciążowy, okrąglutki...no może sporo tam jeszcze moich wnętrzności, które po prostu macica wypycha, ale ważne że już mam się po czy pogłaskać....

Zjola - a co masz mieć "lepiej" i się szampanem opijać....? ja już sobie zamówiłam Piccolo brzoskwiniowe na sylwestra....działaj tam to wypijemy ten toast razem ;)

a_gala - ale fajnie...to już prawie meta...ja już też zaczynam się rozgladać za wózkami, huśtawkami, kojcami i innymi bajerami....wiem, ze na zakupy to jeszcze za wcześnie, ale jak fanie się ogląda i marzy, ze jeszcze pół roku i moje maleństwo w czymś takim będzie spało....

Zapomniałam się jeszcze pochwalić, że wczoraj zaliczyłam konkretnego pawika...a już myślałam, ze to tylko przypadłośc I trymestru i już mnie nie będzie nic męczyć, a tu jak mnie nagle zmogło to ledwo dobiegłam do WC....oj jakie to cudne;)

Dziewczyny...Miśkam - bo jesteśmy na tym samym prawie etapie...mam baaardzo dużo białego śluzu...zmieniam kilka razy dziennie wkładkę bo jest mokra...poprostu się ze mnie leje...to tak ma być?

reklama

Dziewczyny...Miśkam - bo jesteśmy na tym samym prawie etapie...mam baaardzo dużo białego śluzu...zmieniam kilka razy dziennie wkładkę bo jest mokra...poprostu się ze mnie leje...to tak ma być?

To raczej normalna sprawa, jeśli wydzielina jest biała i nic nie piecze, to nie ma się co martwić. A bierzesz jakieś tabletki dowcipnie? Jeśli tak, to one nasilają wydzielinę bardzo mocno, ja od początku ciąży do teraz byłam na luteinie dopochwowej i też mi się "lało"...

Do góry