reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

miśkam, kłaczek miala podobne sensacje z myciem zębów...
mam nadzieję, ze ci szybko przejdzie i zębów nie stracisz

tak czy inaczej w ciazy zęby robią się słabsze, albo bardziej wrażliwe... ja mimo łykania witaminek i zdrowej diety bylam 2 razy u dentysty w trakcie ciąży i łatał mi zęby po wypadłych plombach

monisiowata, witaj i pisz częściej!

ja dzis bylam u mojego ginka...
jak narazie brak postępu, małemu głowa urosła przez ten tydzien, ze az strach się bać!
mamy mało płynów i ta pępowina przy głowie małego...
dał nam czas do czwartku, jak się nic naturalnie nie wykluje to mamy ustaloną cesarkę na następny piątek :szok:(11.11.2011)
powiedzial, ze moze gdyby to byl ktos inny to czekalby dluzej na naturalną akcję, ale wie ile przeszlismy i jak wazny jest nasz okruszek i nie chce ryzykować

POMOCY!!! chcialabym urodzic do tego piątku i ominac cc
chodzę , robię gorące kąpiele, sprzątam jak nigdy, seksik jest, a co! ale nic nie pomaga. mam skurcze codziennie wieczorem ale nic silnego...

reklama
miskam tez jestem ciekawa ile bedzie tak na prawde wazyl synek jak sie urodzi,no ale jak ma byc takim klocuszkiem to ciezko widze porod swoj :sorry2: no ale najwazniejsze ze zdrowy :-)
Emy kochana,trzymam kciuki zeby cos samo ruszylo ale jesli nic nie ruszy to nie zamartwiaj sie tym CC,najwazniejsze ze jestescie oboje w dobrych rekach i ze lekarz dba o was :tak:
Ja tez bym chciala zaczac rodzic sama,mam czas do 17.11 i wczoraj juz zaliczylam serie sprzatania i nabawilam sie bola kregoslupa a i wieczorem dopadly mnie nieregularne skurcze i w nocy tez mnie meczyly :sorry2: ehhh zeby tak synek zechcial sam wylez ale on to uparty jak ojciec jest noo i nie chce sluchac matki :-D

Sabrina, to trzymamy kciuki za siebie nawzajem
ja wczoraj mialam piękną serię. skurcze co 2,5 minuty coraz silniejsze... tak przez godzinę.... juz się cieszyłam
a potem zrobily sie co 4 minuty na koncu mialam ze 4 skurcze co 8 minut i się wszystko uciszyło:baffled:

ja juz nie mam co sprzątac, szukam sobie zajęcia... jedyne co robię codziennie to długie spacery i ciepła kąpiel, nie wiem czy pomaga!
po wczorajszym seksie oboje stwierdzilismy, ze chyba sobie odpuscimy, bo robi się z tego wielkie nieporozumienie:-p ciężko, sucho... zadna przyjemnosc

juz mi głupie mysli chodzą po głowie, zeby skombinowac olej rycynowy na wywolanie:nerd::rofl2:

Emy Ja juz nawet nie probuje prosic mojego o sex,ostatnio tylko cos napomnialam to sie na mnie tak popatrzyl i stwierdzil ze nie ma mowy:nerd: a Ja jeszcze mialam wczoraj dodatkowa atrakcje i tez sie juz cieszylam ze moze akcja sie rozwinie bardziej,bo niedosc ze skurcze byly to jeszcze rozwolnienie mialam i latalam do WC no ale coz pech chcial i wszystko ucichlo sobie ale wracalo co jakis czas w nocy :sorry2: A spacery to u mnie odpadaja ehhh w taka pogode to az nie chce sie z pod kolderki wylazic,zimno,ponuro i deszcz pada :baffled: ale ciepla kapiel to sobie zapodam :-D

Emy a jakieś dodatkowe nawilżenie? jakiś żelik? u mnie nigdy bez tego nie da rady. Może spróbujcie, bo seksik to ponoć najlepszy sposób na rozwarcie :)

doczytalam, ze ciepla kąpiel z masażem brzucha, po bokach u góry, takie lekkie szczypanie... nie probowalam jeszcze, ale nie zaszkodzi

sprobuj jeszcze (u mnie dziala tylko trzeba się napracowac trochę) stymulacja sutków (mozesz np je tak sobie rolowac jak gałki w radiu:happy:) tylko jak masz bardzo wrazliwe to moze bolec

ja na dzisiaj znalazlam sobie zajęcie, wypiorę 2 koce... ręcznie (raczej nożnie:tak:) pochodzę po nich w wannie
zawsze to jakis wysiłek, prawda?

magnusik, oczywiscie poszło tylko i wylącznie dzięki żelowi, ale ktos kiedy mówił, ze nie wszystkie mozna uzywac w ciąży i trochę się cykałam, a wiadomo im więcej myslenia, kombinowania, stresu to ciężko się na seksie skupic.
i tak dzialamy dzielnie, co drugi dzien zbieramy się na mały sporcik, mimo ciężkiego brzucha i kombinowaniu z pozycjami

pisz co u was? Jak Nataniel?

Ostatnia edycja:
emy no nie wolno wlasnie wszystkich mnie zawsze w aptece dawaly intimel zel na bazie woda ale kiepski jakis byl... ja sie bez bicie przyznam ze w akcie desperacji 41 tc pilam olejek rycynowy i chyba podzialal... tzn spacer megggaaa dlugi ze myslalam ze po M bede dzownic bo nie wroce do tego przysiady goraca kąpiel, sutki maltretowalam ostro no a na olejek podobno trzeba banana zjesc... jako tak mnie nie przeczyyscilo bo tylko raz ale akcja ruszyla o 24 :-D ogolnie to jak zajechalam do szpitala nikt nie pytal co ile skurcze itp... tylko mnie przyjeli nie wiem czy z uwagi na 41tc ( skurcze co 3min mialam odrazu) od 24 do 9

Witam wpadłam zobaczyć co u Emy i SSabriny ale cisza.
Emy co za pakt desperacji cc nie takie straszne dzieciątko nie jest tak zmęczone: PMatka trochę gorzej się czuje ale trzeba sie szybko pozbierać:D
monisiowata to że masz taki wynik nic nie znaczy, jak widoczna kość nosowa to ok.Zawsze możesz sprawdziś gdzieś indziej na usg, lekarze często żle zmierza
Karolciu ja od początku myślałam że wody mi sie sączą,a jak się faktycznie sączyły to nie zauważyłam. dziewczyny mnie uspokajały ja miałam wiecznie mokro!
Pozdrawiam Wszystkie brzuchatki:)

reklama
Emy hmm co u nas... Mały jęczy trochę bo ma kolki ale jakoś sobie radzimy. Jest cudowny, sliczny, jestem w nim zakochana po uszy. Pisałam już że ma wodniaka jądra i węzeł chłonny na główce powiększony, ale mam nadzieję, że to wsio przejdzie. W poniedziałek wizyta patronażowa u pediatry, zobaczymy co i jak.

buziaki dla wszystkich

Do góry