reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

magnusik- roilam zwykle badanie moczu.jutro ide powtórzyc i zobaczymy. a globulki dostalam bo jak zwykle mam zapalenie.tylko gloulek ktore mi przepisal nigdzie nie moglam dostac i jutro musze podskoczyc do niego do szpitala zeby mi cos innego dal.

reklama
Hej brzuchatki :-)
ilonka i chyba tez tak zrobie jak na razie cwiczenia mowie stop ale dzisiaj sie dobrze czuje zadnych twardnien wiec jest ok :-)
a_gala GRATULUJE zdrowej coreczki,super,najwazniejsze ze dzidzia zdrowo rosnie :-)
magnusik widze zakupy na calego :-) Ja bylam w niedziele z moim i zakupilismy kocyk do lozeczka i kocyk do wozka,przescieradlo i 2 bluzeczki a materac mi ostatnio przyszedl wiec jestem juz blizej konca wyprawki co mnie bardzo cieszy :tak::-)
karollcia mala ma jeszcze troszke czasu na obrocenie sie wiec glowa do gory i mysl pozytywnie a slyszalam ze mowienie do dzidzi i proszenie ja o odwrocenie dziala,moja siostra tak robila bo tez mala dupcia byla odwrocona i w ostatnich tygodniach sie przekrecila,wiec warto sprobowac pogadac z maluszkiem ;-):-D

ssabrina-no ja mowie do malej i mam nadzieje ze sie obroci chociaz jak na swoj wiek jest duza i nie ma za duzo miejsca ale zawsze jest nadzieja.no jeszcze troche czasu ma.
kurcze nie pamietam kiedy mi sie tymek i melka obrocili.
a za dwa dni mam 1 rocznice oj ciezko powwiem wam.

Karollcia dzieciątko ma jeszcze czas na obrócenie się, moja jeszcze ma tyle miejsca, że praktycznie każdego dnia jest w innej pozycji, a ja ponoć przed samym porodem sie obruciłam, więc wszystko mozliwe :)

a_ gala no to gratuluje potwierdzonej dziewuszki :) Jakie imię chcecie dla małej??

magnusik, no to widzę zakupy na maksa poczyniłaś, ja być może jutro cosik zamówię, ale to się okaże bo zaczęliśmy odnawiać łazienkę i mam taki bajzel i tyle roboty, że już jestem zmęczona, a to pierwszy dzień

Ssabrina skoro dziś jest oki, to może taki gorszy dzień miałaś, ale i tak się nie przemęczaj :)

No właśnie z imieniem mamy mały problem, bo jakoś do tej pory o tym w ogóle nie myśleliśmy, wiadomo ciągły strach o dziecko.... Chcemy aby imię było krótkie, proste i niezbyt popularne, na pewno nie będzie kolejnej Julki czy Mai ;-) Póki co podoba nam się Nadia, Ula, Elena...

A moja malutka powoli zaczyna dawać mi popalić :-) Zwłaszcza wieczorem jak już mamusia chce spać, to niunia zaczyna swoje harce :-)
I wiecie co zaczynają pobolewać mnie boki brzucha, to chyba się macica rozciąga?

agala mnie po bokach brzucha to raczej tak ciągnie..mam wrażenie że skóra mi się rozciąga. Ja tak bardzo boję się rozstępów. Zawsze lubiłam swój płaski ładny brzuch... Jak zaczyna się okres ciągnięcia to tonę kremu nakładam :)

a powiedzcie dziewczyny warto kupować bazę do samochodu do fotelika? cyz wystarczy sam fotelik? bo to kurde 500 zł i się zastanawiam czy to ma sens. Raczej duż o jeździć nie będziemy.

Witam
no ja dziś rano polecialam do szpitala zawiesc ponownie mocz do badania i zobaczymy co mi wyjdzie.musialam tez zlapac mojego gina bo lek ktory mi zapisal nigdzie nie bylo w rzadnej aptece i musial dac mi inny.
magnusik- wiesz jesli duzo nie bedziesz jezdzila to mysle ze z baza ci nie potrzebna.ja akurat mam z baza ale dostalam to od znajomych.Przy tymku mialam normalny bez bazy ale duzo jezdzilismy i troche sie nameczylam w zapinaniu i odpinaniu ale to kwestia wprawy.
a_gala- no taki urok naszych dzieciaczkow ze jak my chcemy odpoczywac to one wtedy sobie harcuja ale ja uwieliam te kopniaczki wieczorne

ilonka no musialam miec jakies takie gorsze dni ale ciesze sie ze juz jest ok :-)
a_gala Ja to nie odczuwam ciagniecia jak na razie,w sumie 2x dziennie smaruje brzuch ale i tak zauwazylam rozstepy i to kolo pepka:-) niewiele ich no ale sa.A z imieniem to jest problem,Ja dla dziewczynki mialam wybrane Nadia i nadal jest aktualne jesliby mi moj syneczek zrobil jakis psikus przy narodzinach :-D a Elena,bardzo ladne imie,oryginalne i malo spotykane :tak:
magnusik tak jak karollcia napisala to zalezy ile bedziesz podrozowac z maluszkiem bo jesli raz na jakis czas to wiadomo ze taki koszt jest niepotrzebny zwlaszcza ze jest to tylko na pare miesiecy a potem bedzie trzeba zmienic fotelik samochodowy na inny.

dzięki dziewczyny, poczytałam też na necie opinie i chyba sobie odpuszczę tą bazę, zwłaszcza że piszą że do większego fotelika to już lepiej zainwestować w bazę.

Ssabrina a jakie imię wybraliście dla synka jeśli można spytać ? :)

reklama
A do mnie dzisiaj przyszła wielka paka z allegro :-) Pochwalę się, a co...;-)
Skarpetki z grzechotką
Bez

Mięciutki kocyk
kocyk edbf1909c708c0da.jpg

Ceratki do odbijania
cer.jpg

Pieluszki
piel.jpg

I coś dla mnie. Poducha rogal, moja jest w fioletową kratkę

poducha f912e663a792e69b.jpg

Dziewczyny, naprawdę warto zamawiać w internecie, sporo zaoszczędziłam na tych rzeczach i tak np. poducha w sklepie kosztuje 87zl, ja zaplacilam 57zl., pieluszki w sklepie 36zł, ja dałam 25zł. Kupowałam to wszystko u jednego sprzedawcy, więc za przesyłkę zapłaciłam tylko 15zł.
Polecam tego sprzedawcę, ma naprawdę niskie ceny, do tego przesyłka ekspresowa...
allegro.pl/listing.php/user?us_id=5778854

Do góry