reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

NIc, Cati. W 10 tygodniu stwierdzilam ze dam sobie siana z uzeraniem sie - nawet jesli mamy powtorke z ostatniego razu, to roznica wielkosci miedzy 10 a 12 tygodniem nie bedzie znaczaca. Planowy scan mam ustawiony na 13 tydzien, konkretnie na 08.lipca. Robienie cyrku na emergency... Jak wspomnialam, roznica byla by juz niewielka wiec nie ma sensu. Zalezalo mi na wykluczeniu jak najwczesniej ciazy bezzarodkowej - skoro to zlali, c.d. moze isc zwyklym torem. Maja zapowiedziane, ze jesli znow bedzie tak jak poprzednio, pogadamy przed sadem. Mam dzis pawia pod sama kokarda, wiec chyba nie jest zle z tym naszym Jajkiem.

reklama
Hej laski,

U mnie paskudny dzień. w nocy spałam może 2 godziny, młody kopie, kosci bolą, tyłek boli, nie potrafię znalezc dobrej pozycji do spania.
Teraz położyłam się na chwilę i powtórka z rozrywki, mały ma czkawkę, mnie głowa boli od braku snu.... Miałam isc na plażę, ale jak wyszłam na dwór to mi się odechciało, chyba do 40C dobiło.
Nie wiem, może chatę ogarnę, zmęczę się, będzie łatwiej zasnąć

Pozdrawiam
Miłego dnia!

Cati, Agniesia już urodziła :) fajnie, że macie już ubranka nawet do roku czasu, ja musze kiedyś przejrzeć te po siostrzeńcach, czy w ogóle cosik się nada, mam nadzieje że tak bo niewiele mamy kupione póki co

Emy, aż tak ci mały daje się we znaki, bidulko :/ moja mała chyba nigdy czkawki nie miała :-D kopniaki co raz mocniejsze, ale jeszcze spać mi daje, za to sama w sobie bezsenność od 6 rana mnie trzyma ostatnio

kłaczek będzie dobrze a czas szybko zleci do 8 lipca

do mnie dziś dzwonił endokrynolog, niestety zaczynamy łykać Euthyrox 25mg, mam nadzieje, że będzie z małą oki

Ilonko ja w ciazy z Olafem bralam euthyrox N25 i wszytsko ok wiec spoko :)) z Mala bedzie ok-mniej zaszkodzi lek niz jego brak
pozdrawiam wszystkie brzuszki :)

Witam
Agniesiu spóźnione GRATULACJE z okazji urodzenia córeczki doczekałaś się cudu i bardzo się cieszę że się udało!!! Czekam na relacje porodu:)
Ilonko ja brałam eutyrox 100 codzinnie i z Lenka było wszystko w porzo i jest do dziś jeśli chodzi o tarczycę robili jej podwójnie badania tym bardziej że ja mam jeszcze Hashimoto.
CAti świetnie że plany się udały i masz jeszcze ciuszki.
Kłaczku jeszcze tydzień i będziesz widziła zimorodka ja już czekam na foty ze scanu
Emy no to macie cieplutko ale tak bym chciałbym na twoim miejscu:) Świetnie że synuś daje znać o sobie
Tymira świetnie że wyniki coraz lepsze:)

Ilonka, niespelna 2 tygodnie - jakos przezyjemy. :)
Kaira, prawie 2 - 08. jest w piatek, ale spoko. Paskudnie mi sie to wszystko kojarzy, ostatnio polecialo wszystko w weekend przed planowanym w poniedzialek scanem, ale... Staram sie po prostu nie myslec. Przynajmniej na razie. Oczywiscie mamy w planie zaplacic za fotke - bede chciala miec fotke naszego Jajka.

aniołki, kaira to mnie troszkę uspokoiłyście, z resztą wyniki sypnęły mi się dopiero teraz więc mam nadzieje, że tragedii nie ma, dobrze że mój endo szybko reaguje, a napiszcie mi jeszcze kochane, czy po porodzie mam się dopominać żeby małej pobrali krew na kontrolę tarczycy, czy oni sami powinni wiedzieć, że u dzieci kobiet z chorobami tarczycy mają wykonywać te badania??

kłaczek ja wierzę, że będzie dobrze, wiem że się boisz bo ten początek jest najgorszy, ale wierzę, że Bóg nie pozwoli więcej was skrzywdzić

Ilonko na pewno eutyrox Ci nie zaszkodzi ja brałam bardzo dużą dawkę bo aż 165 i Tomciowi to nie zaszkodziło . U nas pobierają krew i wysyłają do instytutu endokrynologi do warszawy i wyszły ok. jak coś to się upominaj powinni zrobić.

Ale pędzą Wam suwaczki!

reklama
hej dziewczyny oj widze ze suwaczki mkna.
no ja juz u rodziców.juz odpoczywam.
we wtorek mialam ostatnia wizyte u gina w warszawie.przebadal mnie w 100 % i mowil ze z czysta ręka stwierdza ze puszcza mnie w super stanie i Amelkę tez.mala jest duza bo wazy ponad 1 kg.Szyjka trzyma.mam znowu jakies zapalenia ale mowil ze tym razem nie duzo.no coz taki moj urok.
ale reszta ok.
jutro musze dzwonic do lekarza tutaj bo w koncu nie wiem czy bedzie mnie przyjmowal panstwowo czy prywatnie.probowalam w piatek go zlapac ale niestety minelam sie z nim w szpitalu a dzwonic juz nie chcialam,wiec jutro sie dowiem co i jak.
czuje sie dobrze tylko w nocy raz mi jeden bok drentwieje potem drugi juz nie wiem jakie pozycje przybierac.

Do góry