reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

Ja chodzę prywatnie co 2 tygodnie, koszt wizyty to 150zł do tego dojazd do Olsztyna 50zł, bo mam ponad 100km, za kazde badanie też muszę płcić m. in. : glukoza, krew, mocz. Jest ciężko, ale jakoś przetrwamy ten czas :/

reklama
karollcia to tyle dobrze, ja chodze prywatnie i w sumie płacę 100zł za wizytę ale do tego dochodzą badania: morfologia, b. ogólne moczu, tsh i ft4, co na miesiąc daje prawie 350zł przy chodzeniu 2 razy w miesiącu, teraz już będzie troszkę lepiej, bo jednak raz na miesiąc to koszt ok 160zł czyli połowa mniej, ale w sumie i tak nie żałuję, że trafiłam do tego ginka, bo w sumie jest o dziwo jednym z tańszych, a pacjentek ma multum

zamówiłam kolejną kieckę na alle, mam nadzieje, ze ta przyjdzie szybciej niż poprzednia, w końcu u innego sprzedawcy :)

A ja wlasnie szukam prywatnego scanu lub bede kombinowac jak tu system w rogi puknac. Skoro system robi ze mnie idiote... Wczesnego scanu NIE BEDZIE!! Dostalam qrwicy przeziebionej, pokazcie mi kogo mozna strzelic w morde i... Prywatnego scanu w Scunthorpe nie ma, najblizszy o 46M, koszt to 99funtow. Mam list ze szpitala bedacy odpowiedzia na skierowanie od midwife sprzed dwoch dni - termin scanu 9.07, czyli w 13 tc. Czyli zgodnie z tutejszymi procedurami. Za 4 tygodnie. To nie na moj beret.

Pierwsze USG miałam w 5tc4d, bo po wypadku coś mi mocno mówiło, że to przez hormony za tą kierownicą zasnęłam i miałam rację po badaniach,a po drugie A. już od 2 tygodni wróżył ciążę. ;-) Potem USG miałam tuż przed świętami to był jakoś 7-8tc, potem miałam 2x co 6tc, ja znowu odwrotnie, wolałam opóźniać niż lecieć :sorry2:

kłaczku kombinuj, kombinuj, może coś się uda przyśpieszyć, toć ocipieć idzie przez to czekanie

a u nas wsio ok :) Mały waży 464 g, parametry w normie, wsio ok. Dostałam ochrzan że za dużo jem, bo przyznałam się ile przytyłam ( a według dzisiejszego ważenia to już 9 kilo, choć dalej wszyscy mówią że tylko brzuch :( )

a o to i ON:Zobacz załącznik 361587

reklama
Do góry