reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

Jankesowa - dzięki za wieści od Aneczkib, a może to czop a nie śluz?
Ewcia - a możesz zadzwonić i się dopytać, co by być spokojniejszym?
Annas81 - Ty ciapo :-p I jak tam się na KTG słuchało serducha?
Maruszka9 - 30 tc :shocked2: Nie rób nam takich numerów, że Twoje kolejne wejście będzie z bobasem na rękach, podziel się emocjami ;-)
Karollcia33 - no akt tyle co 2 krechy, a tu koniec 14tc, co do wakacji, nie będzie łatwo, ale dasz radę, Melka by tego pragnęła - na pewno :tak:

reklama
Lili, jedna z dziewczyn z majówek też ma to cholerstwo dodatnie i już wsio mi napisała...
Maluszek tak jak pisze w którymś z artykułów dostanie zaraz po porodzie 2 szczepionki no i karmić piersią będę mogła...
Jedyne co, to podczas porodu muszą zachować szczególną ostrożność...

Lili cudnie się słuchało, fajnie, ze jest tyle urządzeń ratujacych nasz psychikę:) nawet większa ze mnie ciapa niż myślisz, właśnie pobiłam jajko.. zasyfiłam lodówkę... oj Przeczytała, ze Adę wysypało, jak tam? już lepiej?
Ewcia widzisz nie taki diabeł straszny.. najważniejsze, ze maluszkowi nie grozi, no a uważać będziesz musiała.
Jankesowa ile paczek podkładów kupowałaś?

lili nie mam pojecia jak ten czop ma wygladac:no: ale co rusz na wkladce cos jest.Podbarwiony tez nie jest bialawo-zolte

ewcia bedzie dobrze kochana

Dobrze ze lepsze wiesci od ewelinki trzymamy kciukasy.
annas ja mam dwie paczki jedne wieksze jedne mniejsze nie wiem ktore beda lepsze, jakby co Ł do kupi w szpitalu jest apteka ;-)

edit. podobno te twardnienia obnizaja brzuszek skoro zauwazylam ze jest nizej u mnie. Jesli nie bola i nic sie nie dzieje to jest ok. Zauwazylam ze jak mysle to sa czesciej a jak zapomne to nie co ludzka psychika potrafi.

Ostatnia edycja:
Ewcia tym świństwem idzie sie szybciej zarazić niż hiv na dobrą sprawę, do zarażenia hbs wystarczy 0,01 ml krwi, a do hiv 0,0001ml :/ Ale spoko, nie ty jedna więc głowa do góry, dzieciątko wykarmisz, a służba zdrowia każdego traktuje jak potencjalne zagrożenie, więc spoko
Ja na wizytę na 7 kwietnia muszę zrobić hbs, morfologię, url, vdrl

Annas szkoda sukienki, ale wypadki chodza po ludziach więc spoko :) cieszę się, że dzidziolek zdrowy i nawet skurczyki się pojawiły :)

Jankesowa, a czym zwalczałaś ból migrenowy?? Ja nic nie wzięłam, bo szczerze mówiąc przy clexanie boję się brać jakichkolwiek leków. A tak w ogóle muszę zamówić na alle ciśnieniomierz, bo nawet nie wiem jakie mam ciśnienie :/

Ewelinka nadal trzymam mocno kciuki!!

ilonkaparacetamol mnie nic nie dawal, skronie amolem, chustka na glowe i mocno scisnac i do tego termofor z goraca woda i wyrko :-)to zawsze pomaga :tak:

Ja mialam bole jak na @ ale delikatne
Dziewczyny znajoma urodzila dziewczynke 4700 i 65cm tak sobie mysle ze nie mialabym w czym dziecka do domu zabrac :dry:

Czesc Kobietki,

Czytam Was jak tylko mam chwilke ale malo pisze bo pozno wracam z pracy i probuje sie uczyc wieczorami.

Ewelinka - mocno trzymam kciuki zeby dzidzius jeszcze troszke w brzuszku posiedzial.
Jankesowa - Ty juz na finiszu widze, za chwilke bedziesz tulila maluszka :tak: A kwestia imienia sie wyjasnila czy zdecydujecie jak sie syneczek urodzi?
Annas - pamietam o obronie i bede trzymac kciuki :-)
Ilonka - mnie na bole glowy tez amol pomagal i masowanie skroni. Paracetamol za to nic nie dawal.
Ewcia - wspolczuje tego paskudztwa ale najwazniejsze, ze dzidziusiowi nic nie grozi. Trzymaj sie kochana.

U mnie po staremu, nauka srednio mi idzie, jakos motywacji ostatnio brakuje :zawstydzona/y:. Zaczelam sie tez znowu martwic bo juz 17tc a ja nadal malenstwa nie czuje i nie wiem co o tym myslec :-(. W piatek ide do mojej gin i mam nadzieje, ze wszystko jest ok.

Pozdrawiam.

Zaczelam sie tez znowu martwic bo juz 17tc a ja nadal malenstwa nie czuje i nie wiem co o tym myslec :-(. W piatek ide do mojej gin i mam nadzieje, ze wszystko jest ok.
Maleństwo najczęściej czuć PO 20tc, oczywiście są przypadki, że wcześniej i tu mamy takie dziewczyny, ale myślę, że możesz się nie denerwować i przy okazji dzidzi, bo to nie wskazane. Ja poczułam w okolicach 22tc :tak:

cati ja poczulam kolo 20 tc ale tak ze wiedzialam ze to "to" tez 22tc :) ojj nauka :tak:

Cala noc spalam na lewym boku scierplam nie mozliwie ale cos na prawy sie prze rzucilam to moje dziecie mnie tak bombardowalo ze juz wolalam scierpnieta ale spac :rofl2:

reklama
Cati- z tymi ruchami to óznie bywa.Niektóre dziewczyny czuja wczesniej inne pozniej.Ja np.Tymka poczułam bardzo pozno dokladnie nie pamietam ale napewno bylo to grubo po 20 tygodniu a z koleji Melke to czulam juz w 16 takze to nie ma reguły.
Jankesowa- no taka jest końcówka ze nie wiadomo jak leżec, siedziec itp.Dziecko jest duze i sie rozpycha ale jeszcz etroszeczke i bedzie spac obok ciebie:)
Ewelina-Kcuki za Was mocno zaciśnięte.Wracajcie do domku.OCzywiscie w dwu paku.

Do góry