reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

Witajcie kochane Kobiteczki :-D

Gosia
, masz rację, urodzę akurat na wiosnę i będzie można całymi dniami na dworku przesiedzieć...

Lilijanna, a jakże inaczej? Czyż nie jest pięknie? :-D ;-)

A u mnie zaczyna się porządny świąd brzucha...dziś jak wstałam to czułam, że skóra mam fest naprężoną, znaczy wsio rośnie - dobrze...waga trochę ruszyła. Ostatnio miałam +2kg, już jest +4kg :-D Póki co zero rozstępów, wczoraj P szczegółowo mnie obejrzał :-D ;-)
I UWAGA! Zaczęłam pić mleko....kto by pomyślał, że ja mleko przełknę??? Miałam uraz z dzieciństwa, kiedy to jeździliśmy na wieś do babci i babcia wmuszała w nas mleko prosto od krowy, jeszcze ciepłe....blehhhh...śmierdziało mi oborą i od tamtej pory nie piłam, a teraz mój Syn wielki smakosz mleka, oczywiście pasteryzowane ;)

Miłego dnia życzę*

reklama
witam
No wczorajsza wizyta przebiegła miło i spokojnie.
oczywiście był podgląd Fasolinki i wszystko jest w jak najlepszym porządku.Serduszko wali 170 na minute
No i spytałam się czy może już coś widać i Pan doktor powiedział że na 70%to dziewczynka ale to jeszcze nic pewnego
za dwa tygodnie mi powie pczywiście jeśli się dobrze ułozy.
Najważniejsze że wszystko rozwija się dobrze.

ewelinko jakies dziewczyny mialy ale nie pamietam kto:eek: mnie rozstepy jak z procy wystrzelily po 20tyg lepiej niech ciebie omina:-p
karollcia super wiesci moj gin nie chcial mi powieziec bo podobno za duza roznica bledu:confused2:

Ja sie ledwo tocze w pelnym tego slowa znaczeniu... z 3 tyg to jeszcze dam rade ale 6 tyg :crazy: to zgine marnie z dnia na dzien coraz gorzej, pachwiny bola, cierpniecie nog:angry: plus ta noga co jeszcze boli nie wiadomo od czego, w nocy zadnej wygodnej pozycji jak mnie wygodnie to maly mnie bombarduje bo jemu nie wygodnie i tak sie dogadujemy :-p

Jankesowa, no mój P mówi, że ja "człowiek guma" to i rozstępów mieć nie powinnam :-D:-D:-D
A Ty nie narzekaj, tylko ciesze się z końcówki ciąży ;-)

Jankesowa-tak ja rozumiem że jest jeszcze za wszczenie dlatego mówił żeby się spytnio nie sugerowała no ale może trafil co?
no i mówił ze jeszcze to wysokie tetno tez może się skłaniac ku dziewczynce.
no zobaczymy narazie się jeszcze nie ciesze jak mi powie na 100% to wtedy będe a teraz jeszcze nie.
A jak za dwa tygdonie sie nie ujawni to i tak na połówkowe chce iśc na 3d wiec tam sie pokaże.
a ty juz kochana na konóweczce super.niedługo utulisz maluszka.

Hej
Karolcia super wieści Ja płeć znałam od 13.5d a z tętnem to chyba nieprawda bo u mojego synusia też było wysokie, a chłopczyk (teraz już ma niższe)
Ewelinko ja się szykuję na x-landera xq ale ciagle nie zamówiłam jakoś tak... Też na razie nie mam rozstępów, ale podobno niektórym wyskakują ciut przed rozwiązaniem, więc na razie się nie cieszę:) Ale kochana u mnie 10 kg na plusie, przy 4 to chyba rzadko ma sie rozstępy:tak:
Jankesowa a wiesz, ze ja super się czuję, tak mało ciąży mi ta ciąża:) Mam jeszcze twardnienia brzucha, ale już rzadko
Lili słońce za oknem, Ciebie wiosenny avatarek i jak tu nie myśleć, ze kwiecień tuż tuż:) Dzięki za kciuki i proszę o jeszcze bo wizyta dopiero na 17
Gosia buziaki Podczytuje jak sobie świetnie radzisz z Kubulkiem.
Odebrałam wyniki Czas krzepnięcia ciągle mam za szybki, poza tym żelazo super działa bo wyniki krwi lepsze, tylko limfocyty znowu za niskie. Jakie są u Was? To urok ciąży, czy coś nie tak?

ewelinko jakies dziewczyny mialy ale nie pamietam kto:eek: mnie rozstepy jak z procy wystrzelily po 20tyg lepiej niech ciebie omina:-p
karollcia super wiesci moj gin nie chcial mi powieziec bo podobno za duza roznica bledu:confused2:

Ja sie ledwo tocze w pelnym tego slowa znaczeniu... z 3 tyg to jeszcze dam rade ale 6 tyg :crazy: to zgine marnie z dnia na dzien coraz gorzej, pachwiny bola, cierpniecie nog:angry: plus ta noga co jeszcze boli nie wiadomo od czego, w nocy zadnej wygodnej pozycji jak mnie wygodnie to maly mnie bombarduje bo jemu nie wygodnie i tak sie dogadujemy :-p

Witam, ja dalej w 2paku, po całym popołudniu skakaniu i bujaniu się na piłce, przytulankach i drażnieniu brodawek, chyba jeszcze tylko z wieszaniem firan nie probowałam, ale może jutro sie uda, bo wlasnie czekam na zamówione do pokoiku dla małej zasłony, a że nasze mieszkanie ma 3,5m wysokosci to sie troche przy ich wieszaniu naskakam i moze to pomoze. Dziś mam termin wg ostatniej miesiączki i wg pierwszego usg, a to podobno najbardziej miarodajne.
Co do rozstępów, to ja żyłam w słodkiej nieświadomości gdzieś do 33tc bo przez ten moj duuuzy brzuch poprostu ich nie widziałam i cieszyłam się ze nie mam, ale niestety kilka tyg temu mąż mnie uświadomił i dopiero po akrobacjach z lustrem je zobaczylam... wiecie moze jak to jest z tymi rozstepami? czytalam ze moga byc rozowe albo jasne, ale te rozowe latwiej znikają po ciaży, czy jest w tym cos prawdy bo ja mam te rozowe.

Z tym bólem pachwin i trudnościami ze znalezieniem pozycji to doskonale rozumiem, jak przez caly dzien jestem na nogach to mi sie wydaje ze juz mnie nic nie boli, ale jak sie poloze to caly tylek mnie boli i tak trudno wygodną pozycje znalesc i jeszcze te nocne wstawanie na siusiu, tak sie ciezko z lozka zebrac.
Koleżanka, która niedawno rodziła mówila że ból pachwin moze byc objawem skracania sie szyjki wiec jak mnie tak przez jakis czas pobolały to poleciałam z rogalem na twarzy do lekarza z nadzieją, że już mi kaze do szpitala isc bo zaraz bedziemy rodzic, a on mi mowi ze nic na to nie wskazuje, ze z szyjką się nic nie dzieje wiec zgłupiałam, a teraz po tym skakaniu na piłce to tak mnie ciągnie w tych pachwinach... moze to jednak w koncu ta szyjka ruszyła.

Karollcia, super wieści!!!!!! Oby tak dalej :))
Dziewuszki mam pytanko...
Która ma wózek X-lander XA ? Prosiłabym o opinie :)))
X-LANDER XA GONDOLA MAXICOSI CITI TORBA PARASOL (1476871799) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

Ja zastanawiałam się nad zakupem tego wózka bo ma bardzo dobre opinie, ostatnio nawet w jakiejs gazecie widzialam ranking w którym był na pierwszym miejscu. I foteliki też podobno mają dobrą opinię i bardzo dobre wyniki w testach zderzeniowych, duzym plusem sa tez napewno skretne kola. Waga chyba jest porownywalna z innymi wozkami no i fajnie ze ma w zestawie już tyle dodatkow. Ja ostatecznie zdecydowałam się na roan marita, ale bardziej chyba dlatego że podobał mi się jego klasyczny wygląd (niestety co z tym związane nie ma skrętnych kół), wybór kolorystyczny (w x-landerze jakoś nie przypadł mi do gustu zaden z proponowanych kolorów), ma możliwość bujania bo jest na sprężynach i to ze ma chyba nieco większą gondolę. W rankingach roan był zaraz za x-landerem wiec zobaczymy jak się sprawdzi.

Annas-no zobaczymy jak to bedzie.chociaz u mnie z tetnem do tej pory sie sprawdzało bo tymek miał w granicach 150 a Melka miala tez 165-170.A teraz Fasolinka ma 170 no zobaczymy czas pokaże.
Kaatka-życze łatwego porodu lada moment:)

reklama
Kaatka oj widzę, ze wszystkie sposoby wypróbowane, tylko nie szalej z tymi oknami za bardzo. Co do rozstępów to chyba te różowe mogą troszkę zniknąć jak się je smaruje, ale ekspertką nie jestem.
Karollcia zobaczymy, a Tobie wróżka wywróżyła dziewczynkę prawda? Na następnej wizycie pewnie się dowiesz, 70% to sporo szans

Do góry