reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

cześć laseczki
nie wiedziałam czy napisać, ale gryzę się z tym wszystkim sama więc lepiej się komuś wygadać
robiliśmy w tym miesiącu testy owulacyjne, w sumie tak informacyjnie, a nie z założeniem zaciążenia, ale cały czas testy były negatywne, ale dziś coś mnie tknęło i zrobiłam test paskowy, który mi laska przysłała razem z testami owulacyjnymi - wyszły 2 kreski, poleciałam szybko do apteki po płytkowe testy żeby to potwierdzić i faktycznie 2 kreseczki wyskoczyły. Cieszę się, ale oczywiście i zamartwiam jak to będzie, wiem że nic nie zależy od nas i trzeba mieć nadzieję, mam nadzieje, że jest wszystko ok, bo poza bólem brzucha nie mam żadnych objawów. Piersi nie bolą w ogóle i z resztą też ok, myślicie, ze jest wszystko ok? Boję się, że to jakiś sen i jutro obudzę się z @ :/
super .
Moje gratulacje !!! :-):-):-)

Co do kremu to moja siostra uzywala jakas masc na blizny nie pamietam nazwy ale malutka tubka a kosztowala ponad 40zl na dlugo nie starczalo efekt taki ze rozstepy sa ale plytkie i mniejsze. calkowicie to chyba zabiegi mogaje usunac

ilonka moje gratulacje!! teraz wiara i wiara a my trzymamy kciuki :tak:

Co do minitora kobietki to jeszcze nie patrzylam tam ale co na niego macie polozone?? bo te plytki przeciez twarde... a materaz to za gruby wiec co ratujcie!!!:eek: Bo ostatnio z racjonalnym mysleniem u mnie kiepsko :-p

My po jubileuszu ok o 2 bylismy w domu czyli dalam rade troche po dylalismy maz kulturalnie sie zachowal nie to co ostatnio chyba mial nauczke i nawet sie o mnie martwil :eek::rofl2:. A mnie tak ciagnie w lewej pachwinie ze oszalec idzie jak sie rozchodze to jest dobrze ale przy zmianie pozycji to tragedia. Tak dzis myslelismy ze jeszcze kurcze miesiac i maly moze przychodzic na swiat to juz strach oblatuje. Jak ja bede umiala sie nim zajac kiedy pieluszke zmienic dac jesc:szok::szok::confused2: spanikowalam.
Jankesowa płytki sensoryczne kładzie się normalnie pod materac :tak:
Przynajmniej u mnie tak było ,a miałam Angelcare
Ne przejmuj się ,instynkt macierzyński Ci podpowie co maleństwu potrzeba.:tak::-):-)

reklama
Witam,

Mam nadzieje, ze milo minal Wam weekend:-). U nas wczoraj bylo bardzo ladnie i nawet udalo mi sie wybrac na mily spacer nad morze (sama niestety bo B nabawil sie kontuzji stopy podczas gry w pilke w piatek i aktualnie ciezko mu sie nawet po domu poruszac:-(). Dzis juz pogoda wrocila 'do normy' czyli zimno i pada :wściekła/y:.

Jankesowa, Annas81 - z tym opoznieniem wizyty u gin to naprawde mi ciezko bo ja do cierpliwych nie naleze:zawstydzona/y:. Chcialabym juz maluszka ruchy czuc, moze bym sie uspokoila. Chociaz jak siebie znam to to zawsze jakis powod do niepokoju znajde...Teraz sie martwie czy na pewno malenstwo jest zdrowe.
Aga2323 - witaj, ja tez jestem nowa tu na forum i czuje sie tu bardzo dobrze. Dziewczyny sa fantastyczne :-). Jakos nie widze dla siebie miejsca na 'Sierpniowkach'. Tu czuje sie lepiej. A co do serduszka, to na pewno je uslyszysz juz niedlugo, po prostu bylo jeszcze troche za wczesnie. Trzymam kciuki zeby wszystko bylo ok!
GosiaLew - Kubus jest cudowny!
Ola** - dziekuje i pozdrawiam :-)
Ilonka - gratuluje dwoch kreseczek i bardzo mocno trzymam kciuki zeby tym razem wszystko bylo w porzadku!
Agniesia82 - witam i pozdrawiam, masz racje, juz sie tak tym magnezem nie denerwuje :-)
Co do monitora oddechu to chyba bedzie pierwszy powazny zakup jaki zrobimy. Juz czytalalismy wiele recenzji i wlasnie ten AngelCare, o ktorym piszecie najbardziej nam sie podoba. Dzis jak pojechalismypo zakupy to weszlismy po raz pierwszy do sklepu dzieciecego zeby zorientowac sie w cenach podstawowych akcesoriow no i ceny wozkow nas nieco zmrozily. Ale coz, im szybciej zaczniemy odkladac na te zakupy tym lepiej, przynajmniej juz mniej wiecej wiem ile musze odlozyc ;-).

Pozdrawiam serdecznie:-)

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny

Ja tak na chwilę bo padam

ja 2 dni temu imprezowałam, bo nic nie czułam, w połowie cyklu brałam antybiotyk na pęcherz moczowy i udało się, bo w ogóle nie liczyłam, że coś się uda a tu mała niespodzianka :-) cieszę się ale na razie pocichu, z resztą tak jak piszesz Annas jak ma wyjść to wyjdzie i tak się nastawiam :)
Ilonko nie denerwuj się ja też tak miałam Jak ty brałam 3 antybiotyki jedno po drugim bo tą torbiel miałam i nie liczyłam że w ogóle coś zaskoczy a tu niespodzianka i to bardzo miła. Więc się nie denerwuj i spokojnie a zobaczysz że się uda a za kilka tygodni na usg będzie maluszek Trzymam mocno kciuki i moje gratulacje:-)
Cari co do sierpniówek masz rację ja też się tam nie czuje jakoś tu jest inaczej
Jutro postaram się nadrobić resztę pa pozdrawiam

Ostatnia edycja:
Cati - skąd ja to znam! jakbym o sobie czytała... przez całą ciążę zawsze znalazłam powód żeby się bać... czasami to nawet na siłę chyba i nie umiałam sobie nijak z tym poradzić i żadne argumenty nie docierały... i też sobie powtarzałam,byle do 9 tc, potem jak ruchy poczuję to już będzie lepiej itp..teraz też się martwię i po narodzeniu pewnie też się znajdzie tysiąc powodów... taki to już chyba los Aniołkowych Mam... A pomimo strachu ogromna wiara i nadzieja że się uda!!!:)

wielkie dzieki za swietne przyjecie!!ja dopiero jestem w bardzo mlodej ciazy a widze ze niektore dziewczyny to juz zaraz na porodowke pojada:-)do ciazy po stracie inaczej sie podchodzi, a jestem pewna ze Wy o tym doskonale wiecie! nie potrafie jeszcze Was zapamietac wszystkie, dlategotez wybaczcie ale jeszcze nie bede odpisywac kazdej z osobna. Z cpp znam jankesowagdyz ja pojawilam sie tam gdzie ona wtedy informowala o swojej ciazy-tak przynajmniej mi sie kojarzy. Ide dzisiaj wieczorem do lekarza ogolnego po zaswiadczenie do mojej pracy, gdyz nie chca mi zaplacic za te godziny, kiedy bylam na badaniach tarczycy i na usg. Na tych badaniach bylam w godzinach pracy i wedlug tutejszego prawa pracodawca musi zaplacic za te godziny a moj nie chce. A oprocz tego zapytam sie czy tutaj faktycznie scan w 6-stym tygodniu ciazy nie jest robiony, bo nic nie widac. Gdyz na forum angielskim dowiedzialam sie od jednej dziewczyny ze oni nie robia tak wczesnych scanow bo nic nie widac, nawet w 7-mym tygodniu to tez w ostatecznosci wykonuja je. Zobaczymy.

Jeszcze raz przejrzałam Wasze suwaczki...
Ależ to niesamowite!!!

Aga2323 spokojnej ciąży życzę i duuuużo radości każdego dnia!!!
Wiolka a Ty sio rodzić!!!!!!

Pozostałe brzusie głasiam :)

kazda czeka do ruchow malenstwa i ja czekalam bo wierzylam ze wtedy sie uspokoje ale wystarczy jakis dzien w ktorym slabiej sie rusza a ja sieje juz panike :-) chyba nawet bardziej niz we wczesnych tyg ciazy :-)
a pozniej jak urodzimy to bedziemy sie martwic wieloma innymi rzeczami :-) takie zycie mamy heheh :-)
Jankesowa widze ze masz tak samo jak ja panika jak ja to ogarne :-)
a juz weszlam w 9 miesiac normalnie nie moge w to uwierzyc :-)
Wiola a probujesz jakos wyganiac swoje dziecie z brzuszka ???? no ile mozna czekac ;-)

ilonka26- doczytałam gratuluje:)Będzie ok.
alicja1985- no to juz teraz krótka prosta na porodówkę.zobaczysz jak to szybko minie.
wiola-no ciekawe czy jeszcze w dwu paku?
a jeśli chodzi o kremy na rozstępy ja od długiego czasu używam Kremy z rossmana Babyream.Jest super.
nie powstaja nowe a te które mam na udach od nastolatki to stały sie mniej widoczne no i cena jest przystepna bo kosztuje ok 10 zł.
a mnie w sobote strasznie mdłości męczyły.troche połaziłam a potem to już mnie nie było.strasznie się czułam.
wczoraj było lepiej.Dziś narazie odpókać jakoś jest ok.zobaczymy jak długo.
Pewnie fasolina jeszcze sobie spi dlatego jest ok a jak sie obudzi to da czadu haha:)
Ale niech daje:)

Witajcie,

ILONKO, trzeba wierzyć, bardzo się cieszę i się zryczałam od rana na takie wieści :-D

OLA**, :-D, mówiłam, żeś wróżka ;-)

JANKESOWA
, NICE piłeczka :tak:

GOSIALEWA, ale masz cudnego Synka :-)

LILIJANNA
, doktorka spekulować nie chce, siuśki oddane, czekamy...

13x13, pozdrowionka dla Was*

AGNIESIA, i vice versa'cze :-D ;-)

I zapomniałam co jeszcze miałam napisać....

A OTO MÓJ SYNUŚ (zapomniałam wcześniej wkleić)
JOCA_3.jpg

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć kobietki, ja odebrałam wyniki krwi i oczywiście mam pytanie :zawstydzona/y: mam podwyższone MCH 32,3 (27,0-31,0) i MCHC 35,2 (31,0-35,0) nie wiecie, z czym to się wiąże, znalazłam coś tam w necie, ale boję się, żeby to nie była za gęsta krew i może powinnam wziąć jakieś leki.

Cześć Agatka, ale dawno cię nie widziałam, jak tam Alicja, już niedługo będzie roczek :tak:

Do góry