reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

chyba jednak przeskocze tutaj z pazdzienika 2011-nie potrafie zastanawiac sie nad plcia, wozkiem ile przytyje. Dla mnie to za wczesnie. Mam nadzieje ze moge wpadac czasem do Was.Termin mam na 14 pazdziernika,jestem w 6 tygodniu ciazy. Mam juz jedna coreczke prawie dwuletnia oraz jedno poronienie za soba w 12stym tygodniu-przyczyna nie znana, ale ja mysle ze za bardzo sie forsowalam fizycznie. Obecnie jestem po usg i jest pecherzyk odpowiadajacy idealnie wiekowi ciazy ale niestety nie widac jeszcze zarodka i serduszka. Troche sie martwie tym, ale tez wiem ze w anglii pierwsze usg jest w 12stym tygodniu dlatego mysle ze sprzet nie jest najlepszy a poza tym czytalam na internecie ze nie warto isc tak wczas na usg bo czasem jeszcze nic nie widac i nie potrzebne sa nerwy. Moja gp jak mnie wysylala na to usg ostrzegala mnie ze moze byc za wczesnie na zobaczenie czegos. Nie wiem czy sie pocieszam ale cos mi w srodku mowi ze bedzie dobrze.
Aga nie ma sie cos stresowac u mnie na poczatku prawie nic nie bylo widac i ginka mi powiedziala zeby sie nie nastawiac bo ona jakos nie widzi zeby ylo dobrze wiec spokojnie nie martw sie tylko mysl pozytywnie i pisz kiedy tylko masz ochote :-)

Gosia Lew synus sliczny i juz 2 tyg ma :-)
ja tez wczesniej myslalam o monitorze oddechu ale chyba kiedys Mysza pisala jak Szymka w szpitalu wziela na rece a on nie zaczal pipczec z reszta pisalam ze te plytkowe nie sa zbyt dobre bo jak maluch sie przekreci z tego to bedzie piszczec i tak samo jak sie Malego wezmie i nie wylaczy tego to edzoe trabic chyba zaufam swojemu instynktowi z reszta chyba duzo osob na woc nie ma tego i jest ok :-)i prosze mi nie pisac o smierci lozeczkowej bo ja zaraz stresa dostaje plissss :-)

Ostatnia edycja:
reklama
alicja wazne zeby plytkowy mial dwie plytki a nie te tandety co sprzedawaja z jedna wtedy jest mniejsza czujnosc. Ja kupilam bo za duzo przypadkow bylo do okola ostatnio i wole dmuchac na zimne.

Musze sie szykowac na imprezke. Ledwo w co mam sie ubrac a gdzie tu sexi wygladac albo co:-D:eek::rofl2: maz sie na tance szykuje ale chyba nie ze mna... u mnie wiekszy krok to mi pachwiny rozsadza.

Proszę dziewczyny, zdjęcia mojego synka.
Ja wklejam też na wieści od rozpakowanych mamusiek, nie zawsze chcę dublować.

piękności.
Gosiu ja bym tylko podusię wyjęła ,bo szkoda kręgosłupa...
Podusia po 6 mies życia dopiero powinna być ,o ile w ogóle być musi.
Moje spały do roku bez i też nie narzekały....:tak::biggrin2::biggrin2:

Jeśli mogę to wypowiem sie co do monitorów oddechu.
Miałam Dla Kuby ten z materacykami sensorycznymi (2 płyty) i bardzo sobie chwaliłam .
Spisał się świetnie a z racji Kuby bezdechów pracował 3 lata.:tak::-):-)
Nie ma szans ,żeby dziecko się z materaca zssunęło,bo jeśli nawet to i tak on łapie i jest super.
Nie polecam natomiast tych przypinanych ;-)
Koleżanka miała i go klęła.
Świetnie sie sprawdzał dop.óki dziecko było mało ruchliwe ,a potem to podobno porażka. :baffled::baffled:
Witam się z Wami po powrocie .
W wolnej chwili postaram sie nadrobić.:eek:

Ostatnia edycja:
cati z tego co się orientuje to dz brały magnez...ja bralam tylko duphaston akurat.co do seksu ja zakazu nie mialam ale poniewaz córeczki stracilam w polowie ciąży to im dalej bylam z suwaczkiem tym bardziej się bałam.wiec post na wlasne życzenie.podobno nie szkodzi malenstwom jesli jest wszystko ok wiec luzik :)lepiej to robic niz chodzic spiętym i zestresowanym:)
Jankesowa moze zmienimy nazwe forum na oziebłe seksualnie:)monitor ja mam i dzieki temu np teraz niunio spi w łóżeczku na brzuszku.w drugim pokoju a ja sobie was czytam polecam. daa jak to milo,ze nie tylko ja zapomnialam co to seks.
jak spojrzalam na twoj brzunio to za moim mi sie zatesknilo:) cudny a rozstepy no coz olac trzeba.a kremy i tak nei dzialają
hehe lili cala prawda z tym brzuszkiem za duzym ,kochaniem maluszka i tatusiem:p

ewelinko ja to chyba wiedźmą jestem! śniło mi się,że byłaś w szpitalu,autentyk!!!
wiolka już niedlug utulisz skarb największy:)
ewciu cudowne wieści!
annas widzę,że ty tez samochodem śmigasz:)ja to nawet do porodu się zawiozłam:pa Juluś jest piękny a ost na demotywatorach był fajny tekst...Każda mama myśli - Demotywatory.pl
agniesiu mój synuś był cichy w brzuchu,panikowalam całą ciąże z esię nei rusza.jakbym miala liczyc ruchy to bym na izbie przyjęc musiala zamieszkac bo tak malos ie ruszal ze jak raz dziennie go czulam to bylam zadowolona.a teraz mam spokojne grzeczne kochane dziecko:)
aga2323 ja tez tu się czułam najlepiej i nie pisalam na wątkach terminowych ,że tak powiem.

Dzieki dziewczyny za slowa otuchy, tez wierze ze to bylo za wczesnie. Zobaczymy jak bedzie dalej sie rozwijac moja ciaza.
GosiaLew pieknego synusia masz.

hey kochane brzuchatki :-):-)

podczytuje was i wieści od mamusiek regularnie, ale nie mam głowy i czasu do odp.
mam do napisania dwie prace mgr, a same domyślacie się jak mi to idzie przy małym dziecku :sorry::sorry:po nocach siedzę jak młoda śpi, żeby jak najszybciej to skończyć i mieć z głowy...

co do monitora oddechu...my mamy ten z dwoma płytkami angelcare i jest super... kupiliśmy go jak mała miała miesiąc... przez pierwszy miesiąc żyliśmy bez i był to straszny okres...co 15 min ja lub mój M patrzyliśmy, czy mała oddycha :sorry::sorry:i tak 24godz na dobę :sorry::sorry: potem mała trafiła z infekcją do szpitala i tam dopiero zobaczyłam ile dzieci ma bezdechy i jakie są tego skutki... tak mnie to przeraziło, że od razu zamówiliśmy...

a co do tego o czym pisała kiedyś mysza... to tak się dzieje jeśli czułość jest ustawiona na największą, wtedy nawet kroki w pokoju wykrywa jako ruch... znowu jak jest najmniejsza, to wtedy może zacząć piszczeć, jak dziecko za bardzo odsunie się od płytek... ale to każdy musi sobie to ustawić według swoich warunków... no i nic w żadnym wypadku nie powinno dotykać łóżeczka! w każdym bądź razie ja wam z całego serca polecam kupno monitora :tak::tak: ja nie wyobrażam sobie bez tego życia

Dziewczyny, ja również polecam monitor oddechu. Ja posiadam Angel Care i jesteśmy zadowoleni. Gdyby nie monitor, to chyba bym tylko małego całą noc obserwowała i sprawdzała czy oddycha (a tak robiłam w szpitalu).
Co do rozstępów to polecam Bio Oil, BIO-OIL 200ml na blizny rozstępy przebarwienia (1454923055) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy . Naprawdę jest wart ceny. Mi rozstępy pojawiły się tylko na udach i to z przodu, bo tam się nie smarowałam. Olejek ten został mi polecony przez inne mamy, które uniknęły rozstępów. Poza tym jest bardzo dobry na przebarwienia i blizny:-)

jeżynka a na juz powstale rozstepy dziala?skoro na bizny to chyba tak?

monitor oddechu ja mam taki http://allegro.pl/angelcare-ac401-monitor-oddechu-niania-gratis-i1449433254.html i jest super! nie piszczy bez powodu jak np niunio zsunei sie z maty,a niezle przemeiszcza sie w łóżeczku:)w szpitalu tak jak dz piszą tez nie spalam tylko obserwowalam czy oddycha!
daaa u nas na łóżeczku jest przewijak i wiszą jeszcze torby dwie takie na pieluszki i jest ok
wiolka a moze Ty już zameldujesz się nie w dwupaku:)

Ostatnia edycja:
chyba jednak przeskocze tutaj z pazdzienika 2011-nie potrafie zastanawiac sie nad plcia, wozkiem ile przytyje.
A w 5-6tc już się o tym myśli? O wózkach???
Dla mnie to za wczesnie. Mam nadzieje ze moge wpadac czasem do Was.
Jak najbardziej wpadaj częściej niż czasem
Termin mam na 14 pazdziernika,jestem w 6 tygodniu ciazy. Mam juz jedna coreczke prawie dwuletnia oraz jedno poronienie za soba w 12stym tygodniu-przyczyna nie znana, ale ja mysle ze za bardzo sie forsowalam fizycznie.
Dbaj o siebie teraz, wiele rzeczy można zrobić później po prostu, ja swoją stratą obwiniam niski progesteron i stres jaki mi wtedy towarzyszył.
Obecnie jestem po usg i jest pecherzyk odpowiadajacy idealnie wiekowi ciazy ale niestety nie widac jeszcze zarodka i serduszka. Troche sie martwie tym, ale tez wiem ze w anglii pierwsze usg jest w 12stym tygodniu dlatego mysle ze sprzet nie jest najlepszy a poza tym czytalam na internecie ze nie warto isc tak wczas na usg bo czasem jeszcze nic nie widac i nie potrzebne sa nerwy. Moja gp jak mnie wysylala na to usg ostrzegala mnie ze moze byc za wczesnie na zobaczenie czegos.
Ja w ciąży z Adą taka strasznie bałam się iść na pierwsze badanie, niestety zmusiło mnie życie, wypadek samochodowy i też wylądowałam na USG w 4tc i też ciąża odpowiadała wiekowi a serduszka nie było, ale dostałam luteinę, bo progesteron był śmiesznie niski i wierzę, że dzięki temu mam Adriannę i w kolejnej ciąży też pójdę wcześnie i zrobię badanie progesteronu koniecznie. Co do nerwów do kolejnej wizyty - masakra, poszłam w 7tc i to był trudny dzień, decyzja podjęta w 5 minut, koleżanka położna dyżur w przychodni, zadzwoniła "przyjeżdżaj", a ja wsiadłam i pojechałam, dzięki siostrze, sama tej decyzji bym nie podjęła, bałam się, że znowu usłyszę, że ...
Nie wiem czy sie pocieszam ale cos mi w srodku mowi ze bedzie dobrze.
I tego się trzymaj, ja pomimo strachu, to całą ciążę czułam, że teraz będzie ok i jak patrzę na Adriannę teraz to łezki szczęścia w oczach, zacałowałabym Ją

Ewelina28 - i co z tym moczem, jajnikiem? Rozmawiałaś ze swoją panią dr?

Pozdrawiam brzuchatki, całujcie brzuszki.

reklama
Ola, co do kremu, to na pewno jest super na blizny i przebarwienia, co do rozstępów, to na razie trudno mi powiedzieć, bo dopiero zaczęłam smarować istniejące rozstępy. P.S. Mam ten sam monitor oddechu;-)

Do góry