reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

Wiolka - u Ciebie to podejrzewam, że już wszystko hormony, bo termin na już, chęć trzymania Córci, jak to będzie i pewnie sto innych czynników - ale to normalne :-D Ja jak nie dawałam sobie rady sama z sobą, bo czułam, że jak tylko A. otworzy buzię to ja zaraz na niego nawrzeszczę to szłam spać :-D
Czekam już sama na to kiedy zechce Amelka wyjść ;-)

Byłaś na KTG?

reklama
Wiolka - Ok KTG masz w poniedziałek i co dalej? Mówili Ci co ile masz potem chodzić na KTG? U Ciebie za chwilę zaczyna się ciąża przenoszona, czy miałaś dłuższe cykle? Bo termin na suwaku jest od OM? Kiedy kolejne badanie teraz będziesz mieć? Przy każdym KTg tez badanie szyjki?

lilijana - termin porodu mam na poniedziałek na 21.II. cykle 28 dniowe, raczej jak w zegarku. Po tym poniedziałkowym ktg lekarz będzie podejmował decyzje co dalej, nie wiem czy będzie badał szyjkę. Wierzę, że wie co robi.

Wiolka - na pewno wie co robi i myślę, że na pewno zbada Ci szyjkę, zanim podejmie następne decyzje. No to idzie weekend, więc nie zasypiaj sama w łóżeczku tylko ładnie K. zatańcz i kuś, kuś i kuś. :-p U nas A. na samą myśl, że mogą wody płodowe odejść podczas stosunku odechciewało mu się od razu, a ja miałam ubaw, a On mi tłumaczył, że miałby już traumę do końca życia. ;-)

Dziewczyny podejrzewam ze nie chce sie wam isc do ZOO zobaczyc slonia, kipopotama, zebre :-D a tu macie wszystko w jednym...

To jest z dedykacja dla OLI ta gorsza strona :zawstydzona/y:

Ktoras pisala o bakteriach w moczu mnie tez wyszly ale gin kazal zrobic jeszcze raz badanie przed sie pod myc i nie z pierwszego strumienia a potem wyszlo juz gut. Wszystko tez zalezy od laboratorium bo bakterie w moczu bardzo szybko sie na mnarzaja.

Moje dziecie ma wiecznie czkawke i bardzo sie przy tym denerwuje :-D

Ostatnia edycja:
zjola njawiecej to mi chyba 4litery urosly.

Ja dlugo zastanawilam sie czy kupic monitor oddechu w koncu malo nie kosztuje ale jednak stwierdzilam ze kupie. I chyba dobrze zrobilam. Wczoraj mojej znajomej dzidzius ktory ma niespelna miesiac zaczal sie dusic w lozeczku (zostal nakarmiony wszystko jak nalezy zasnal itp) a po 15 minutach alarm na monitorze maly siny aktualnie sa w szpitalu i badaja co sie stalo. Przewrazliwiona jestem na tym punkcie.

Wieści od EWCI:

Mikoś waży 1321 gram wszystko z nim ok i z nią tez i uwaga uwaga nie ma żadnego mięśnia ! Mówi że sie nie spodziewała tak dobrych wiadomości :):):) Ewcia wszystich pozdrawia !!Jest mega szczęśliwa !!! Póki co nie ma neta, będzie miała najprawdopodobniej w poniedziałek!

reklama
Jankesowa super brzuś:) Moj co prawda jeszcze nie zebra, ale coś plamiastego (ciągle mi się siniaki robią po clexane) Chciałam wkleić, ale taki ze mnie analfabeta, ze nie umiem.
Wiola myślę, ze LIli ma rację, teraz to już wszystko może wpływać na Twoje rozdrażnienie. Obyś nie doczekała KTG:)
Ewelina z jajnikiem nie pomogę, nigdy nie miałam.
Cati ja też biorę magnez tak już od dwóch miesięcy.
Gosiu 2 tyg.. jej... a przecież dopiero czekałyśmy na wieści ze szpitala od Ciebie.
Ola co tam rozstępy jak Juluś taki śliczny:tak:
Lilijanna, Agatko buziole
Karolciu głaski w brzuszek.
Ewcia super wieści.
Dziś troszeczkę pobiegałam po miescie, a raczej pojeździłam, ale załatwiłam wszystko, co musiałam. Dziś maluszek bardziej ruchliwy, ale i tak nie rozpycha się zbyt mocno. Ściskam wszystkie.

Do góry