reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

Witam piątkowo.

Ewcia gratuluje zakupów.

Angelka mój też główką na dole uderza, szczególnie w nocy.

Wiolka ja mam torbę obok i rzeczy w szafie, czas je wrzucić do torby. A pamiętaj ty jesteś po mnie :-)

Martusionek to powiedz Tomusiowi coby poczekała na parzyste dni, bo my to se tylko gadać możemy :-)

Jeżynka właśnie jak nowe mieszkanie?

Ja jeszcze muszę skoczyć dziś do apteki, bo mi się przypomniało, że mam za mało majtek poporodowych i podkładów i nie mam nic na odparzenia.

A od przyszłego tygodnia to wrzucam na luz i oglądam zaległe odcinki Chirurgów :-)

reklama
Dziewczyny ja też myślałam że mój nisko sobie leży bo cisnęło strasznie ale po USG gin powiedziała ,że wysoko ale chyba sie przeniósł bo teraz to dopiero napieranie a jak dziś zmieniałam pieluchę dla bratanka to czułam po udach jak mnie wali:-D chyba jest zazdrosny o Aleksandra i wiecie co ten malec założył nogę na mój brzuch reakcja Tomka natychmiastowa skopać brata oj chyba będę miała w domu rozbójnika.

a trak naprawdę to boje się tego porodu ale wierzę,ze bezie ok. i jak zachodzę na dól to jak patrzę na to jak bratowa karmi przewija go to też bym już chciała mieć Tomusia przy sobie. Ale poczekam a Tomuś sam zdecyduje kiedy chce wyjść.

Widze ze ladnie sie kolejka segreguje:tak:
Ja z ciuszkow to juz mam wszystko teraz pozostaly rzeczy typu kosmetyki,laktator, butelki glownie sprawy kosmetyczne i drogeryjne:tak: oczywiscie jak napotkam jakis slodki ciueszek to nie omieszkam go ominac:tak:, posciel pasuje:tak:. Jutro bedzie lozeczko malowane zauwazylam ze M zaczyna sie spieszyc zdal sobie sprawe ze nie dlugo juz luty:-)
ewciaswietnie ze mezulek sie spisuje:tak: moj nie mialby kiedy do sklepu jechac praca i praca nawet w soboty:confused2:

Ja dzis przypadkowo spotkalam pielegniarke z naszego osrodka (lekarzy omijam tam szerokim lukiem , podlegam pod osrodek ale tylko na papierze) ze jest u nas takie cos ze polozna w srody i piatki od 15-16 robi ktg, slucha serduszka, bada cisnienie, cukier :-) i wszystko za darmo mozna chodzic kiedy sie chce. A wiec geba mi sie cieszy bo napewno pojde zawsze moge sprawdzic czy wszystko w porzadku, musze isc sie zapisac i juz :tak:. Ja jeszcze w tym osrodku danych po slubie nie zmienilam a to juz dwa lata beda.

Halllo co tu taka cisza wylazic kobity!!!!

aneczkaab ja na wiesci czekam

moje Drogie....wbijam sie w kolejke :zawstydzona/y: jutro ide do szpitala....z powodu wysokiego cisnienia rozwiazanie bedzie przez CC juz w weekend....Olaf wazy ponad 3 kg(nawet dokladnie nie mierzyl) i jest w pelni donoszonym dzidziusiem....wiec ryzykowne byloby czekac z tym moim cisnieniem do samoistnej akcji porodowej gdzie i tak koncowka byla by CC :baffled: tak wiec prosze was o kciuki i wroce juz z moich ukochanym,tak dlugo wyczekiwanym,najwiekszym cudem :sorry: zreszta Klusek jest juz na tyle nisko glowka ze akcja prawdopodobnie i tak w przyszlym tygodniu by sie zaczela :confused2: szyjka sie skrocila i ogolnie tak czy siak wg gina Olaf bylby\bedzie styczniowym maluchem.....
buziaczki dla wszystkich ;-)

Carii śliczna ta Twoja córcia

Aniołki
wow, to kciuki zaciśnięte za bezkomplikacyjne rozwiązanie, super ,że już tak Olafka będziesz tuliła

Jankesowa mi to się wydaje, że wszystko niby mam a i tak chodzę i dokupuje co chwile coś

Kupiliśmy dziś obrazki na ścianę z Kubusiem Puchatkiem, takie do przyklejania, oczywiście są juz przyklejone:-) P. tylko jak przyszedł tym sie zajął, ostatnio co chwile też tam coś robi i przestawia, chyba też się już nie może doczekać, a najważniejsze jest, że interesują go wszelkie zakupy. Mam nadzieję, że po porodzie też taki chętny będzie do opieki. :tak::-)

ja mam nr do Julitki i Agi34 a one ostatnio zadko zagladaja,wiec jesli moglabym ktoras z czesciej bywajacych dziewczynek prosic o nr na Pw ;-) bo wiadomo Julitka zakochana w synusiu,Aga zabiegana pewnie....nie chce im glowy zawracac :sorry:
gosiu ja tez mam wlasnie te do przyklejania obrazki takie jakby piankowe i przykleilam...siadlam na lozko i stwierddzilam ze jedna powinna byc wyzej...odkleilam z jednej str...a z druga tasma poszedl tynk :szok::eek::baffled: wiec grzecznie docisnelam i zostawilam tam gdzie byla :-D;-) bo jakby K to skumal to by mnie zamordowal :baffled: dopiero co pomalowal pokoik :-p

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry