reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

Już mnie Dziewczyny uspokoiły że mi gwiazdowanie nie grozi. Cieszę się niezmiernie. Po prostu biorę pod uwagę dziecko powyżej 4 kg bo takie mi się rodziły, a to jednak bez paru szwów mi nie przechodzi.

reklama
heh, no ale musze CI powiedzieć, że ja w 11 tc nie myslałam, czy będę cięta i jak mnie zszyją;)
lecę bo T wrócił, to trochę pogadamy.musiał biedny zmienić sobie jutro grafik, bo przez te moje dzisiejsze dolegliwości, to spanikowałam i poprosiłam, żeby był jutro ze mną
buziole i kolorowych snooff

Ja też bym nie myślała w Polsce - tam wiem co i jak, może tylko bym się zastanawiała co się teraz do szpitala bierze ze sobą... Ale tu jest dziki kraj i nauczyłam się że czasem zaskakują nas tu rzeczy które w pale się nie mieszczą w polskiej rzeczywistości, absurdalne nawet dla Polaka. Wszytko co wiąże się z ciążą tu jest inne niż w kraju (poza objawami off course), a ja z tych co wolą wiedzieć wcześniej.
MAM NOWĄ KUCHENKĘ!! Kiedy mój dumny z siebie mężczyzna spytał jak mi się podoba... Powiedziałam że wygląda jak szafka w garażu. No bo na kuchenkę nie wygląda wcale. Na górze szklana płyta i żadnych pokręteł - sensory dotykowe na płycie, poszczególne "palniki" uruchamia się naciskając oznaczone punkty na płycie. Jeśłi nie postawi się garnka, "palnik" sam się wyłącza.Można również ustawić czas. Fajnie. Piekarnik ma grzanie dolne i górne (HURRAAAAA!!), termoobieg, funkcję defrost i grill. Termostat oczywiście obecny. Wygląda... Hmmm... Na pewno nie jak kuchenka. Bo to taka kwadraciasta szafka, ogólnie biała, ze szklanym, ciemnym blatem (płyta) i srebrnym przodem z szybą (piekarnik), szeroka na 60cm, z malutką półką pod piekarnikiem. Moje kochanie zaszalało dziś za 140 funtów plus pół dnia roboty i jest z siebie baaardzo dumne. Ja z niego też - obsługa tego jest prosta, utrzymanie w czystości też zapowiada się łatwo, a porównania z poprzednim urządzeniem nie ma żadnego.

Kłaczek to Wy za płytę, piekarnik i szafkę zapłaciliście 140 funtów!!! :szok::szok::szok: A z tego co piszesz to płyta to indukcja. A u nas sama indukcja w miarę ok to 1500 pln. Ja mam płytę co prawda ceramiczną i piekarnik montowany w słupku - super sprawa jak dla mnie, bo ostatnio wyciągałam u mamy coś z piekarnika i się odzwyczaiłam od faktu schylania się po gorace naczynie.

Julitka kolorowych snów i czekamy wtedy na wieści po ktg. A podejrzewam, że gdyby nie moja dieta to tak bym nie wyglądała.

nie doczytałam :)
Gosieńko ale Ty szczuplutka jesteś a to już końcóweczka:)
Julitko ,wrzuć foteczkę
Aniołki co tam słychać?
Agniesiu powiem szczerze,ze nie odróżniam różnych kwileń,tzn odgłosy różne wydaje, ale za chiny nadal nie wiem który co oznacza.więć intuicyjnie działam:)
generalnie ok 21 kąpiel spanko z przerwą na nocne cycowanko,potem koło 7mej rano kolejne i spimy do ok 9.30 dziś do 10tej:) często przy tym rannym cycowaniu zabieram go do siebie do łóżeczka:p
ok 11tej spacerek. jemy mniej więcej co 2.5 -3 godziny różnie ale nie karmię go częściej .najwyżej smoczkujemy(ja przeciwniczka smoczka:p)

niunio nie był towarzyski jak koleżanka przyszła z bobasem:)

hej e-ciotki DSCN4721.jpg pogłaszczcie brzusie :)

Załączniki

• DSCN4722.jpg
    DSCN4722.jpg
    23,1 KB · Wyświetleń: 33
GosiaLew - wyglądasz super, ale kapcie chyba za małe :-p
Julitko - jak przyjdzie pora to będziesz wiedzieć, że to to właśnie ten moment, no chyba, że będziesz tak "tępa na ból" jak Ola** i pojedziesz na KTG, a tam Ci powiedzą rozwarcie 5 cm :-p
Kłaczek - gratuluję piekarnika i szczerze zazdroszczę :zawstydzona/y:

Pozdrawiam wszystkie. Dobrze, że po świętach, bo taka jakaś zalatana byłam :wściekła/y:

Obraz 128.jpg
Witam to na gorze to ja grubasek prezent dla M pod choinka która sam ubrał :-)

dziś już lepiej plamienie ustępuje tylko strasznie boli mi brzuchol jak coś to jutro lub w czwartek pomaszeruje do gin.
Wczoraj wieczorem dzwoniła bratowa zapłakana cała bo pielęgniarka podawała malutkiemu witaminy i przechyliła kieliszek i szybko mu wlała , malutki zaczął się dusić ledwo złapał powietrze. Małgosia się przestraszyła . Pielęgniarka wyjęła go szybko i zaczęła klepać po pleckach...nieodpowiedzialna kobieta:wściekła/y:
A ja mam dziś zalecenie od M leżeć i tak wogle to mam leżeć do Nowego Roku.

Julitko mam nadzieję, że do nas wrócisz z dobrymi wieściami:tak:

Gosia ale ty chudzinka jesteś, ślicznie wyglądasz!

Miłego dnia!!!!

Gosia Lew, nie tak. 140 funtów za piekarnik i szafkę, płytę Rajmund już wcześniej wytargał i... chyba za free - muszę dopytać. Płyta nówka, ale leciutko uszczerbiona w jednym miejscu. Leciutko - poszło w uszczelkę i nie widać. To nie indukcja, to normalnie ciepłe grzanie, z tym że ceramik i bez pokręteł tylko na samej płycie są takie oznaczone miejsca i wystarczy lekko nacisnąć palcem żeby uruchomić dany "palnik", ustawić siłę grzania, tryb pracy i ew. czas grzania. Piekarnik też nówka, z gwarancją, ale lekko wgnieciony w transporcie więc poszedł za 110 funtów bo tak normalnie to kosztowałby 200. Wgniecenie jest z tyłu i naprawdę minimalne, jakby mi Rajmund nie pokazał to bym nie zauważyła. I piekarnik ma dwa pokrętła na przodzie - jedno do ustawień (wentylator i defrost, dwie grzałki z termoobiegiem lub bez, dolna z termoobiegiem, grill, fast grill, i grill z górną grzałką i termoobiegiem) i drugie do temperatury. Zakres od 50-250 stopni. Podoba mi się ten sprzęcior, Rajmund dumny jak niewiemco i pewnie dziś będę miała zaszczyt i przyjemność piec pizzę w nowym sprzęcie. :-D
Ola**, ale Ci niunio rośnie! Słodziaczek.
Liljanno, muszę teraz tylko oswoić sprzęciora - wygląda jak kosmos, oby nie okazał się za cwany dla mnie. Poprzednia kuchenka naprawdę była obleśna, do d... niepodobna i niewspółpracująca. Nad karpatką się popłakałam w Wigilię bo ciasto od góry wyglądało bajecznie, od dołu było pół surowe. I wszystko takie - góra zawsze ok, dół niedopieczony. Już z chlebem nauczyłam się kombinować - piekłam dłużej, w niższej temperaturze żeby nie spalić góry, to przynajmniej miałam dopieczony choć bledziutki i mięciutki (bez skórki) dół. Za to górę podeschniętą, z grubą mimo spryskiwacza skórą. W poprzednim piekarniku nie miałam pojęcia jaką mam temperaturę - po prostu pokrętło od pionu do poziomu w lewo i tyle - żadnych oznaczeń (starły się?), wszystko na oko. Jaki miała maks grzania? Nie wiem. A ja lubię piekarnik - a to chleb, a to parówczaki Rajmunda ulubione, a to zapiekanka jakaś...

reklama
Hej dziewczynki :-)
Gosia Lew Martusionek brzuszki sliczne :-D
mi chyba to cale jedzenie na mozg padlo bo jakos weny do pisania znalezc nie moge
no wlasnie ja tez wczoraj ogladalam co za idioci z tych rodzicow !!!!!!!!!!! masakra przywiazac dziecko male do samochodu albo do psow !!!!!!!!!!!!!
a my jutro do wawy :-(
ja tez juz ostatnio zamowilam sporo rzeczy np wczoraj bylam w hurtowni a tam pieluszka tetra ze zwierzaczkami 3.8 a ja zamowilam takie same po 2.12 !:szok:

wlasnie kurier przyniosl rzecyz :-D

Ostatnia edycja:
Do góry