reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wielodzietne matki

Mi się wszystko bardzo zmienia z wiekiem 😉 Kiedyś nie chciałam mieć dzieci, potem myślałam o jednym, ale jak już było to jedno, no to w sumie takie samotne, fajnie jakby było 2. Niebawem pojawi się na świecie drugie i teraz sobie mówię, że w sumie może 3 jeszcze się kiedyś uda... 😆 Ale to już warunkuje jakąś przeprowadzką, bo nie wyobrażam sobie już takiej gromadki w obecnym mieszkaniu. Marzy mi się dom z ogrodem i wtedy możemy dalej działać.

Generalnie ja lubię być w ciąży, cieszy mnie ten stan, więc jestem chętna do rodzenia dzieci, nie wiem tylko jak moja psychika zniesie ich więcej, bo nie ukrywam, synek jest wymagający i samej jest mi ciężko.

I tak jak ogólnie za dziećmi nie przepadam, tak swoje to zupełnie co innego i kocham z całych sił i ta miłość we mnie rośnie ❤️
O wlasnie! Mam to samooo. Moja siostra twierdzi, ze jestem głupia i po co mi wiecej niż 2 :D

reklama
Ja w sumie to bym mogła mieć nawet 4 o ile miałabym zapewnione dla całej rodziny spoko warunki mieszkalne (np. 4 pokoje w bloku albo duży dom) + gdybym mogła na przykład do 8 roku życia najmniejszego odpuścić pracę na etat :)
Miło wiedziec ze jest nas wiecej! Juz myslalam, ze serio ja jestem głupia ze chce tyle dzieci 😂 poki co bedziemy mieli opcje mieć 3 dzieci, i na tyle na razie nas stac. Moze kiedtś jak nam odbije to i bedzie 4, ale wtedy serio warunki musza byc lepsze. ;)

u mnie 4 latka śpi u siebie, 1.5 roczne aktualnie do 3/4 śpi u siebie i nastąpiło to całkiem niedawno. Liczę że do porodu nauczy się całą noc spać u siebie.
Oboje też zasypiają 18:30/19 max.
Podziwiam! U mnie młodsza (9msc) chodzi spac po 19/20. Starszy zasypia do 22. Ale ostatnio klade go szybciej i zasypia po 21.

Podziwiam! U mnie młodsza (9msc) chodzi spac po 19/20. Starszy zasypia do 22. Ale ostatnio klade go szybciej i zasypia po 21.
u nas od urodzenia jakoś rutyna w obu przypadkach była taka, że o 19 maksymalnie w łóżkach i na szczęście wpoiło się dobrze i wsumie dość łatwo załapali oboje, trzecie liczę że pójdzie w ich slady 😂

u nas od urodzenia jakoś rutyna w obu przypadkach była taka, że o 19 maksymalnie w łóżkach i na szczęście wpoiło się dobrze i wsumie dość łatwo załapali oboje, trzecie liczę że pójdzie w ich slady 😂

U nas jest tak samo. Ja się uginam na wiele rzeczy ale spanie zawsze 19-20.
Wstają o 7 tzn najmłodszy bo starsze to i o 10 potrafią spać

Ja mam 5 dzieci:) uważam, że to trzeba lubić taki styl życia. U nas na początku nie było w planach aż tyle dzieci. Myślałam, że będzie 2 :) akurat była parka, ale jakoś zachcialo nam się trzeciego dziecka:) trzecie dało w kość, ale z perspektywy czasu myślę, ze też różnica wieku zrobiła swoje bo gdy urodziło się trzecie dziecko to starsze miały 2 i 4 lata a tu jeszcze noworodek doszedł.. i choroby z przedszkola nas dobijały.

Gdy trzeci miał dwa lata zaczęłam myśleć o kolejnym;) bo zaczęliśmy szukać domu. A później jeszcze kolejne ale tu zaznaczę, że zrezygnowaliśmy zupełnie z placówek, dzieci są w edukacji domowej, ja nie pracuję. Najstarszy ma prawie 11 lat nigdy w szkole nie był. Najmłodsza ma 9mscy, dzieci mam równo co 2 i 3 lata co do miesiąca ;)

Aktualnie z nami śpi córka 3,5 roku i 9 miesięczna.

My wybraliśmy taki model , styl życia i jest nam z nim bardzo dobrze. Gdybym musiała pracować to myślę , że na 2 dzieci byśmy zakończyli :)

Wiadomo, że dzieci to koszta, większe mieszkanie,czy dom później auto. Musieliśmy zmienić samochód na większy.

Dlatego uważam, że to trzeba lubić, to bycie z dziećmi, przy dzieciach i nie traktować tego jako karę :)

reklama
Aaaa dodam, że porody mam bardzo szybkie (jedno się urodziło na IP) , ciążę znoszę bardzo dobrze , jedynie rodzę małe dzieci (4 z hipotrofią, jedno z dobrą wagą -3kg). Ale taka moja uroda, mam 160cm i ważę 51kg..

Do góry