Mój syn nigdy nie zjadł „przepisowej” porcji mleka. Dostawał tyle, ile chciał i przyrosty było dobre.Cześć dziewczyny
moje 4 tygodniowe niemowlę zjada średnio 80 ml mojego odciąganiętego pokarmu i zjada to może za dużo powiedziane musze w nią wtłaczać jedzenie inaczej kończyłaby na 40 lub 50 ml, przysypia lub nie chce się wybudzić Położna mówi, że taki niemowlak powinien jesc minimum 90-120 ml. Średnio moja mała zjada 650 ml dziennie. Jak było/jest z waszymi bąbelkami?
Pozdrawiam
reklama
bleucoco
Fanka BB :)
Kierowałabym się tym co ile je i jak przybiera. Jak dobrze przybiera to niech je jak chce. Moja córka od urodzenia je mało a często, bo miała wcześniej refluks. Teraz ma 4,5 miesiąca a nadal zjada 90-120 ml Tylko że je 7-8 razy na dobę.Cześć dziewczyny
moje 4 tygodniowe niemowlę zjada średnio 80 ml mojego odciąganiętego pokarmu i zjada to może za dużo powiedziane musze w nią wtłaczać jedzenie inaczej kończyłaby na 40 lub 50 ml, przysypia lub nie chce się wybudzić Położna mówi, że taki niemowlak powinien jesc minimum 90-120 ml. Średnio moja mała zjada 650 ml dziennie. Jak było/jest z waszymi bąbelkami?
Pozdrawiam
Lady Loka
A sama się nie zglasza do jedzenia?Karmie ją co 3 godziny od rozpoczecia posiłku, na dobę wychodzi 8 razy
Zaczynam wspólczuć temu dziecku chciałby spać, a nie może, bo ktoś go mizia monrą chusteczką...Jeny jak bardzo trzeba się natrudzić żeby obudzić rozespane dziecko... rozbieranie, mizianie mokrą chusteczką, łaskotanie po policzku.
Ostatnio 300 g w tydzień
Mój syn przebił porcje 100ml będąc dobrze po roczku.
Każde dziecko jest inne. Zjada dziennie 650ml czy dobowo? Co ile je? Nie warto patrzeć na te tabelki, dziecko zjada tyle ile potrzebuje. Jedne więcej, drugie mniej. Jaka waga urodzeniowa?Cześć dziewczyny
Pozdrawiam
Moja córka jadła moje mleko z butelki również max 90-100ml na jedno karmienie, ale początkowo były to też małe ilości. Jadła co 2,2-5- czasami 3h ale nigdy więcej. W nocy co 2h. Gdy miała 10msc w momencie odstawienia to w porywach przez cala przygode mleczna zjadła najwięcej 120-130 ale po dokładce.
Za to syn był na mm, w wieku 4msc pił 180-200 co 3-4h
Nie budzi się sama na jedzenie i zapewniam Cie nie dzieje jej się krzywdaA sama się nie zglasza do jedzenia?
Zaczynam wspólczuć temu dziecku chciałby spać, a nie może, bo ktoś go mizia monrą chusteczką...
Mój syn przebił porcje 100ml będąc dobrze po roczku.
olka11135
Nie budzi się sama na jedzenie i zapewniam Cie nie dzieje jej się krzywda
Ale to ma coś z cukrem?
W sensie wiesz chodzi o to, że ciężko doradzać jak nie mamy pełnego obrazu sytuacji
Miala zoltaczke fizjologiczną, nadal ma podwyższoną bilirubinę przez to może być senna.Ale to ma coś z cukrem?
W sensie wiesz chodzi o to, że ciężko doradzać jak nie mamy pełnego obrazu sytuacji
Lady Loka
Ale ja nie napisalam, ze się dzieje krzywda, napisalam tylko, ze wspolczuję dziecku miziania mokrą chuateczką. Ja zawsze w takim momencie myslę, czy sama chcialam, zeby ktoś mi tak robił. I jak wybudzam to w taki sposob, w jaki sama chcialabym byc budzona.Nie budzi się sama na jedzenie i zapewniam Cie nie dzieje jej się krzywda
Na bym pogadała z pediatrą, cdl albo z neurologopedą, moze trzeba zmienić smoczek.
Morskawoda32
Dziewczyna jest mamą od czterech tygodni, jeszcze w połogu, jej hormony pewnie szaleją a Ty jej piszesz takie rzeczyAle ja nie napisalam, ze się dzieje krzywda, napisalam tylko, ze wspolczuję dziecku miziania mokrą chuateczką. Ja zawsze w takim momencie myslę, czy sama chcialam, zeby ktoś mi tak robił. I jak wybudzam to w taki sposob, w jaki sama chcialabym byc budzona.
Na bym pogadała z pediatrą, cdl albo z neurologopedą, moze trzeba zmienić smoczek.
Przecież nie robi nic złego.
Czy serio musisz się tak przypierdalac na siłę do wszystkiego?
reklama
Lady Loka
Tak zdecydowanie.Dziewczyna jest mamą od czterech tygodni, jeszcze w połogu, jej hormony pewnie szaleją a Ty jej piszesz takie rzeczy
Przecież nie robi nic złego.
Czy serio musisz się tak przypierdalac na siłę do wszystkiego?
Widzę, że probujesz w tym przypierdalaniu mi dorównać.