reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wiarygodność testu ciążowego

z tymi testami różnie bywa ja robiłam testy co tydzień przez 6 tygodni i cały czas nawet w 6 tygodniu wychodził negatywny wreszcie poszłam do lekarza i co się okazało że jestem w 7 tygodniu ciąży dopiero w 7 tyg wyszedł pozytywny
jeżeli maqsz wątpliwości powtórz test z samego rana jak pierwsze siku robisz a jeżeli to za mało do udaj się do lekarza
powodzenia

reklama
Ja test ciążowy zrobiłam w pierwszy dzień spodziewanej miesiączki i miałam 2 kreski, ważne że miesiączki miałam regularne, aby być 100% pewna poszłam do lekarza który powiedział że on może się mylić jako lekarz ale testy są w 99,9% nieomylne chyba że źle są użyte lub nie w określonym terminie. Powodzenia. :-)

Mi raz wyszły dwie kreseczki, a ciąży nie było :confused: A kilka miesięcy później wszystkie jak na złość wychodziły mi negatywne pomimo że w ciążę zaszłam i HCG było już powyżej 166 :baffled: (testy ponoć wyczuwają od 25) a byłam już po terminie spodziewanej miesiączki, ciąża potwierdzona na usg :laugh2: Przestałam wierzyć testom, lepiej zrobić sobie test z krwi :tak:

ja też radzę zrobić test z krwi;-) mi to doradziła położna, bo jak poszłam zapisać się na pierwszą wizytę i powiedziałam jej, że zrobiłam dwa testy i wyszły pozytywne to wtedy powiedziała, żebym dla pewności zrobiła badanie krwi określające poziom gonadotropiny kosmówkowej tzw. HCG bo nawet sam lekarz każe mi go zrobić:tak: tak zrobiłam i wtedy miałam stuprocentową pewność:-)

no z tymi testami roznie bywa mi sie wydaje ze bardzo wczesnej ciazy to one za dobrze nie wykonuja ja robila test okolo 5 dni po spodziewanym dniu wystapienia miesaiczki i ta druga kreska byla tak jasna ze wnet by trzeba na nia przez lupe patrzec i pokazala sie dopiero po jakichs 20 minutach, a najpierw myslalam ze nie ejstem w ciazy takze moj Maz najpierw dosatl telefon, ze nie ejstem, a za chwile do niego dzwonilam ze jednak jestem :)

Tydzien temu jeszcze nic, a wczoraj i dzisiaj na w sumie 4 roznych testach wyszly od razu dwie kreski;) No ale dla pewnosci ide zrobic badanie krwi.

reklama
czesc mam pytanko do was jestem po samoczynnym poronieniu czekam teraz na drugą @ i jej nie mam robiałam test i wyszedł negatywny ale boli mnie brzuch i piersi tak jak bym była w ciązy co radzicie w tym przypadku?

Do góry