reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wiarygodność testu ciążowego

Mojej znajomej pod koniec 2012 tez testy negatywne wychodzily, a okresu nadal nie bylo. Beta HCG prawde powiedziala i dzidzius przyjdzie na swiat w sierpniu. Wiec tobie tez polecam zrobic badanie krwi a wtedy dowiesz sie wszystkiego :)

reklama
Nie ma co wierzyć ślepo w jakieś tam testy. Najlepiej po prostu wykonać drugie badanie albo pobrać krew i oznaczyć poziom hormonów ciążowych. No i ciążę może też potwierdzić lekarz, w gabinecie i chyba tutaj dopiero jest pewność, zwłaszcza, czy nie jest to ciąża pozamaciczna.

Moja przyjaciółka zrobiła 8 testów każdy wyszedł negatywnie...cykl miała bardzo nieregularny...okres teoretycznie spóźniał się 6 tygodni, poszła więc do ginki i ona podczas badania stwierdziła, że na pewno w ciąży nie jest...przepisała tabletki na wywołanie okresu i kazała się pojawić jakby okres w ciągu 2 tygodni nie przyszedł....więc M. brała tabletki przez 2 tyg. okresu nie było nadal...:/ zanim poszła 2 raz do ginki zrobiła hcg i wynik był podwyższony, wskazujący ciążę. Na wizycie u lekarza podczas badania ginka drugi raz zaprzeczyła, że w ciąży na pewno nie jest...i kazała brać jakiś inne tabletki...więc wtedy M. powiedziała, że ma wyniki badań hcg, wskazujące ciążę....odpowiedź ginki " bo wie Pani, nie chciałam robić żadnych nadzieji "...M tego samego dnia udała się do innego gina, który potwierdził 12 tydz.ciąży...powiedział tylko, że szczęście w nieszczęściu tabletki które brała na wywołanie okresu miały w składzie luteinę, podtrzymującą ewentualną ciążę.

Tak więc testy nie zawsze prawdę powiedzą, lekarze niektórzy niestety też...dobrze, że można hcg robić...wtedy jest się choć trochę pewniejszym:)

Cześć jestem tu nowa i mam nietypową sytuacje. Jestem dziewicą i ostatnio z chłopakiem bawilismy się bez penetracji. Skończył mi w ustach, wyplulam to ale miałam całe ręce w tym. Oplukalam je pod wodą a w tym czasie on założył mi majtki i spodnie. Potem oplukalam je jeszcze raz w innej umywalce i zrobiłam siku po czym wytarlam sie papierem.
Po pierwsze, jaka jest szansa ze mogłam zajść w ciążę przez kontakt dwukrotnie oplukanych rąk z pochwą podczas wycierania po siusiu będąc dziewica?
Po drugie, kiedy najwcześniej mogę skorzystać z testu aptecznego aby uzyskać wiarygodny wynik?
Okres mam za około 3 tygodnie i nie uśmiecha mi się tyle czekać, zwłaszcza, ze podobno ciąża może być pomimo nawet trzykrotnego okresu.
Opłaca się kupować test? Czy szanse są zbyt znikome?

łojezu... prowokacja jakaś, czy co? ;) dobrze, że jeszcze domestosa nie użyłaś, żeby "TO" zmyć... ZERO szans, a bycie dziewicą nie ma tu nic do rzeczy...
pentagram, ile Ty masz lat?

Witam dziewczynki
biggrin.gif

Kurcze, ale mam zamęt w głowie i nie tylko....

Myślałam , że już nic z tego a teraz od nowa zaczynam się zastanawiać...

Przytulaliśmy się z mężem w 16 i 17 d.c przy cyklach 30-31 dniowych..
Od poczatku dziwnie się czułam i miałam przeczucia , że jestem w ciąży. Od samej owulki kuły mnie jajniki, ciagneło w podbrzuszu. Ale 33 dnia cyklu zaczelo sie lekkierozowawe plamienie, zrobiłam na nastepny dzien rano test wyszedł negatywnie plamienie trwało 3 dni a pozniej przez 2 dni mialam według mnie normalne krwawienie i to bogate czyli @ ale bez skrzepów( sorki za szczególy) . Po czym kolejny dzien juz znowu tylko plalniie i coraz ciemniejsze. Czyli tak jakby zanikający juz okres. Po tym był już czysto a w czwartek przytulałam się z męzem i od wczoraj mam znowu plamienia razem ze śluzem i jest czerwon :/ Normalnie zglupialam . Czy to jakies zaburzenia? Czy ciąża? Ale skad @ i negatywny test w 34 dniu cyklu ?
aaaa dodam , że czesniej nigdy nie mierzylam temperatury ale teraz od ponad tygodnia mierze i ciagle mam powyzej 37 .... kurcze
shocked.gif

reklama
witam miałam okres 30sierpnia po okresie dobrze się czułam ale już po paru dniach kiepsko się po czułam i mnie mdliło cały dzień i pare dni i dlatego postanowiłam zrobić test ciążowy i wyszedł mi pozytywny jedna kreska była ciemna a druga jasna ale żeby mieć pewność to jeszcze zrobiłam dwa testy ciążowe i oba wyszły pozytywne czy to może być ciąża?proszę o odpowiedz

Do góry