reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wiarygodność testu ciążowego

zamowilam to urzadzenie,mam nadzieje,ze szybko przyjdzie :)))

dzieki tunia,mam nadzieje,ze niedlugo tak dziecko da mi w kosc,ze bede jeszcze narzekala,hehe

natkusiu wizyte mam dokladnie za tydzien o 16,juz nie moge sie doczekac bo badania beda calkiem dokladne,bedzie mierzenie i takie tam,lekarz mowil,ze nie bedzie w czarno bialym,takze bedzie pewnie wyrazniej niz do tej pory:-)

reklama
Karwiczki wizyta już nie długo, super! Takie badania to fajna sprawa, będziesz miała pewność że z Maleństwem wszystko ok :) No i może w końcu dowiesz się kogo nosisz pod serduchem :]

Natkusiu ja wciaż słysze, że schudłam. Że pewnie nie jem itd itp;) a ja mam taka chudziutką twarz:) od zmęczenia mi się zapada a boczki, bioderka, uda mi tyją:)tzn powiększyły się, przecież to widze po sobie :)

I to jest ten fenomen: na wadze się stoi w miejscu, ludzie mówią "ale schudłaś" a w żadne ciuchy się już się nie mieści (przynajmniej ja - o starych spodniach mogę pomarzyć) :D
Aniu u mnie to samo, widzę jak mi się biodra powiększyły ale jak rozmawiałam z ciocią-położną to nie są to zbędne kg tylko kości się rozszerzają i tak musi być :]
Mi znajomi mówią że strasznie ciąża mi służy a ja sama czuję się piękna, nawet piękniejsza jak przed ciążą :]

Karwiczki trzymam kciuki żebyś już się dowiedziała :) ale najważniejsze żeby było zdrowe! :)

Zmykam do pracy, Miłego Dnia :*

Natkusiu chłopcy ponoć dają dużo urody mamom :) I mamy super się czują, mają chęć do życia :) A ja jestem oklapła, zakrostkowana , włosy wypadają jak nigdy. Więc pewnie dziewuszka mi urodę odbiera;)

Witam się,
tutaj pierwszy raz, ale na codzień udzielam się w innym wątku.
Ania - tutaj reguły nie ma. Ja noszę chłopca, (mojego drugiego syna) - i ta ciąża nie jest łatwa i pierwszy trymestr wyglądałam okropnie, problemy z cerą, zmęczęnie, mdłości, złe samopoczucie. Jak nosiłam pierwszg syna wszystko to było zupełnie odwrotnie, czułam się rewelacyjnie.

Dopiero w drugim trymestrze czuję się i wwyglądam dobrze.

My z Kubusiem dzisiaj zaczynami 30 tydzień:-D
Zobacz załącznik 422245
ania-aneczka na to nie ma reguły moja kolezanka bedzie miala córeczke i wyglada super jeszcze lepiej jak przed ciaza:-)
Chociaz mi kazdy mowil ze bedzie chlopczyk bo na twarzy sie nic nie zmienilam i promienieje no i w sumie u mnie sie sprawdzilo i na poczatku ciazy czulam sie super wogole nie wymiotowalam tylko starsznie chcialo mi sie spac.

Oj dziewuszki :) Dajcie mi zgonić na dziewuszkę nooo :) Czuje się tak okropnie :) Tzn fizycznie dobrze, ale cera , włosy masakra:) I paradoksalnie w pierwszym trymestrze lepiej wyglądałam, super wręcz:) A teraz porażka, mam nadzieje, że to minie :) Tak swoją drogą, myślicie że w ciąży można chodzić do kosmetyczki na oczyszczanie manualne twarzy? Któraś z Was korzystała z tego typu usług?

Tunia cuuuddnie:)

Rozmawiałyście jakiś czas temu o wózkach:) Teraz i mnie wzięło. Jedna koleżanka poleca polskiego producenta TAKO inna kompletnie nie poleca TAKO bo nie jest zadowolona. Inna poleca Xlanera i bądź tu człeku mądry. Ale większość moich koleżanek - mam zgadza się co do jednego, że nie ma sensu wydawać mnóstwa pieniędzy na gondolę bo po pół roku i tak ich pocieszy jeżdżą już w spacerówkach. Mówią, że lepiej kupić tańszą gondolę a poźniej lepszą spacerówke. Tylko teraz wszystko to jest 3 w 1 gondola, spacerówka i fotelik więc co to może być jakościowo I nawet jak gondolki są super to spacerówki już porażka, nie szczelne, brzydkie itd. Co powiedzą doświadczone mamusie?

Ostatnia edycja:
reklama
Witam
Aneczka, no brzuszek już powoli widać, ale Ty chudsza ode mnie chyba jesteś :D mam na myśli, tą mnie sprzed ciąży :-D bo teraz ważę 53, co do wózka, to jak przeglądasz neta, to wpisuj sobie x lander wady lub Tako wady, lub opinie. Jeśli chodzi o TAKO, to był jednym z tych które mi się podobały, tylko zwróć uwagę na: wielkość gondoli (ma tylko 75cm), wagę (około 15kg) no i poczytaj o reszcie, bo mnie te 2 rzeczy zniechęciły i dalej nie przyglądałam mu się bardziej. Co do x landera, to bardzo sobie je chwalą dziewczyny, ale u NAS XA odpadł, bo nie ma przekładanej spacerówki przód w tył, a przy naszych wiatrach to bardzo ważne, no a i jak słońce świeci w oczka to też nie dobrze. XQ już prawie mieliśmy brać, ale ma siedzisko kubełkowe, tzn że nie dziecko leży w pozycji siedzącej z nóżkami trochę ugiętymi, nie sądzę by to było za zdrowe, no ale to nasza opinia. My kupiliśmy właśnie 3w1 i nie żałowaliśmy na fotelik, my postawiliśmy na MaxiCosi, podobno jeden z bezpieczniejszych no i mamy adapter do auta więc łatwo będzie wyjąć dziecko razem z fotelikiem jak uśnie w samochodzie. fotelik.info :: testy :: foteliki samochodowe 2011 :: sortowanie wg kryterium ocena tu można popatrzeć o fotelikach do auta.
Popatrz sobie na Mikado Aston, to była nasza opcja no. 2, bo kupiliśmy ..:: BOBO WÓZKI ::.. najlepsze WÓZKI DZIECIĘCE: NAVINGTON Cadet (3w1) wózek głęboko-spacerowy skórzana rączka i pałąk! + fotelik Maxi Cosi PEBBLE Dostawa GRATIS kolor z turkusem. Wczoraj byli znajomi i pojeździli nim po salonie, to mówili, że super lekko się prowadzi i bardzo zgrabny, a są po dwójce dzieci i dwóch różnych wózkach. Na żywo wygląda lepiej niż na zdjęciu. Masz dużo czasu, to sobie pooglądaj w sklepie, poczytaj, wybierz sobie priorytety (u nas: koła pompowane, przynajmniej tylne, skrętne przednie koła, mały po złożeniu, spacerówka przekładana przód w tył, gondola jak najbliższa 80cm, torba na zakupy pod wózkiem, niby detal, ale dość istotny, możliwość łączenia do niego Maxi Cosi, spacerówka jak najbardziej płasko rozkładana - w navingtonie niestety nie da się całkiem do 180 stopni, ale nie jest siodełko kubełkowe, za to w gondolce można unieść tułów, więc jak dziecko jest większe i powoli siadać zaczyna, to można trochę świata pokazać). Każdy ma swoje priorytety, typy, jak będziesz czytała wady i to kilka razy to samo, to weź je pod uwagę. My byliśmy zachwyceni tym: COLETTO.pl - Najlepsze produkty dla Twojego dziecka. do momentu aż zaczęłam czytać wady o nim, a później spytałam koleżanki, która kupiła go sobie 2 miesiące wcześniej czy się zgadza z nimi, to już po tak krótkim czasie ponad połowę potwierdziła. Jak jej syn miał 3 miesiące to już fotelika nie mogła użyć, mechanizm składania się zacinał, itd. A wózek funkcjonalnie idealny by się wydawało, bo to przekręcanie o 360stopni bez wypinania spacerówki czy gondoli byłoby mega wygodne.
Tunia no ślicznie dzidzia rośnie.
Co do wyglądu i objawów, to chyba nie ma zasady, niby ja od początku wyglądałam na chłopca, ale włosy też masakra, wypadają garściami, w odkurzaczu nic innego praktycznie nie ma. Muszę je ściąć, bo są bardzo długie a po porodzie i przy karmieniu będą jeszcze mocniej wypadały :szok::szok::szok::szok: a ja miałam takie gęste włosy, jeszcze niby są, ale raczej to się zmieni.
Ja dziś po wizycie. Piotruś 2.069 waży, no ale to może się wahać, pomiar może trochę odbiegać od rzeczywistości, wygląda na powyżej średniej. Rusza się jak szalony, martwię się, że tak zostanie po porodzie, fizycznie nie wyrobię :szok::no:. Mąż stwierdził, że on śpi jak Leonardo da Vinci - Ponoć ucinał on sobie cztery 20 minutowe drzemki w ciągu doby lub 15 minutowe co 4 godziny. To mu wystarczało do normalnego funkcjonowania...:szok: Serduszko bardzo rytmicznie biło, wszystko w normie, wody płodowe też w normie, bo ostatnio mnie nastraszyli że nadmiar, może wina pomiaru, a dziś się do tego przyłożyła bo musiała sprawdzić. Skanera brak więc nie mam jak się chwalić zdjęciami.
Zastanawiałam się dzisiaj jak to jest z tym ssaniem paluszka, bo my już 8-9 USG mieliśmy i ANI RAZU ssącego go nie przyłapaliśmy, czy przez to będzie miał słabszy odruch ssania? Ciekawe...

Do góry