reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wiarygodność testu ciążowego

Natkusia gdzie nam znikłaś, mam nadzieję, że w pracy Cię nie zamęczyli i nie czujesz się gorzej przez powrót.
A Wy dziewczynki kiedy macie kolejne USG? Ja mam nadzieję, że podglądnę Syneczka już za tydzień w szpitalu, jak nie to przed świętami prywatnie pójdziemy. Nie wiem jak Irlandki mogą tu wytrzymać z jednym skanem na całą ciążę. wierzycie, tylko raz sprawdzić czy z dzidzią ok, około 20-22 tygodnia robią badanie połówkowe i to wszystko. Ja dzięki temu że mam problemy z tarczycą miałam dodatkowe w 17 chyba, no i 2 razy jak się bałam że coś jest nie tak, a 2 razy byłam prywatnie, ostatnio 3 tygodnie temu, bo tu mimo że powiedziałam, że mam częste twardnienie brzucha to nie sprawdzili mi szyjki ani nic, ale na szczęście mieliśmy już umówioną wizytę do Polki i mnie uspokoiła.

reklama
hej kochane:) Ja mam wizytę dzień przed Wigilią - mam nadzieje, że szczęśliwą. To będzie 12 tydzień i zastanawiam się wciąż czy badanie znowu dopochwowo czy przez brzuszek...pisałyście, ze przez brzuszek, ale nie jestem pewna. A muszę wiedzieć co ubrac czy rajstopki czy spodnie bo nie chce na golaska tam paradować. Jakoś nie lubie;) A tak tylko rajstopki się zdejme i tunika zakrywa wszystko ;) hahaha:)
Ja oprócz zmęczenia czuje się doskonale. Nie mam zbytnio apetytu, już nie wiem co na obiady robić bo na mięso nie mogę patrzeć ale na jutro robię sobie zupkę fasolową ymmm mogłabym codziennie zupki jeść:)a wczoraj były pierogi to mi się niedobrze zrobiło po nich:)Waga mi leci w dół.No, ale to na pewno się zmieni za jakiś czas. Poza tym doskonale:) Mam nadzieje, że z dzidzią wszystko dobrze:)Brzuszek nie rośnie póki co:)Wzdęcia przeszły i brzunio od razu płaski:) A jak Wy się czujecie?

Aneczka, a czemu Ci waga w dół leci? Ty przecież nie haftujesz? Hmmm, wiesz że trzeba 300kcal więcej zjadać niż przed ciążą. Jak Ty nie dostarczysz odpowiedniej ilości składników dzieciaczkowi to on sobie z Ciebie weźmie, z kości, z krwi itp ze szkodą dla Ciebie. No i pij dużo wody, mi to ciężko przychodzi ale się zmuszam

ania-aneczka dopochwowe robia do 12 tygodnia ja wlasnie mialam takie robione przez brzuch moze jeszcze nie dokladnie wszytsko widziec a tak wszystko elegancko pomierzy i wszytsko zobaczy:-)
Trzymam kciuki za wizyte:-)

Tunia czyli w 12 tygodniu będzie przez brzuch?

Galway
nie wiem czemu waga spada tzn może dlatego , ze w końcu w miare normalnie się załatwiam a przez pierwsze 6-7 tygodni co drugi, trzeci dzień. I teraz więcej się ruszam a na początku siedziałam w domu bo bałam się cokolwiek robić hehe;) Wody to ja pije od zawsze 2 litry dziennie jak nie więcej.Jem normalnie.Narazie nie trzeba jeść dla dwóch. 300 kcal dodaje się z tego co mi lekarz mówił później od 2 trymestru.Moja siostra przytyła w ciązy 8-9 kg i wszystko jest super z małą i z siostrą więc nie ma reguły , ze trzeba tyć;) Jem tak jak podpowiada mi organizm. Np. na śniadanie 2 kawałki razowca z twarożkiem później jablko i z obiadami mam problem bo do tej pory jadłam zdrowo np kasza/ryż/ryba/kurczak i warzywa a teraz mnie odpycha od mięsa.i chyba dziś zrobię makaron, ale z kolei białka nie dostarcze a ja mam obsesje że musi być zawsze białko, węgle ;) Jem dużo mandarynek, orzechów.Ale nie mam apetytu, wmuszam w siebie z myślą o dziecku.

Witam Dziewczynki ;)))

Aneczko nie martw sie tym mięsem ja bym tylko zupki jadła mięso to wogóle feee nawet patrzeć na nie, nie moge ;/ a mięso duuużo żelaza ma i też czasami w siebie cos wmusze przewaznie to rybe od nie mnie jeszcze tak baaardzo nie odrzuca choc zdarza sie że wezmę kawałek do ust i nie potrafie przełknąc :))))

Halo halo :)

U mnie wszystko ok :] nawet czuje się lepiej jak przed pracą, pewnie dlatego że nie mam czasu czuć tych dolegliwości ;) mdłości mam nadal no ale jakoś idzie, jedynie to po pracy jestem bardziej zmęczona no ale to też normalne :) w firmie szał, poleciało i wszyscy już wiedzą ale cieszą się razem ze mną :) pytają się jak się czuję itd .. no a mój przełożony to już w ogóle przeżywa moją ciąże - zagląda do mnie, pyta jak się czuję hehe także jest dobrze.

Ja mam grudzień lekarzy hehe.. 13.12 mam wizytę u kardiologa i będzie robić mi USG serca więc pewnie Maleństwo też zobaczę, potem mam 20.12 znowu u gina i między świętami a sylwestrem badania prenatalne :]

Co do wagi to ja przytyłam 2kg ale to pewnie przez siedzenie przez 3 tyg w domu no i też na początku tak jak Ania bałam się ruszyć żeby nic się nie stało ale już to przeszło :]
Ja mam róznie, czasami nie mogę nic jeść bo na wszystko mam mdłości a czasami jest ok.. teraz jestem na etapie zapachów, praktycznie każdy zapach mi przeszkadza, perfum już nie używam bo nie jestem w stanie heh.. ciąża daje popalić :]

Karwiczki, Agagu fociaki macie cudowne! :) rosną Wam szkraby~! Ajaja.. ja nie umiem się doczekać prenatalnych bo wtedy też wyraźnie zobaczę Kruszynkę a tak to mam niewyraźny sprzęt tak jak Karwiczki..

A Wy jak się czujecie mamuśki?
Buziole w brzuszki :) :*

Przed chwilą się zapisałam na badania prenatalne i mam 29.12 :))

Ostatnia edycja:
hej !

galwaygirl ja mam nastepne usg za jakies dwa tygodnie,mam zadzwonic za tydzien i ustalic sobie termin jak mi pasuje,zrobie na czwartek 15 grudnia,moi rodzice przyjezdzaja tu na chrzciny corki brata i chce zeby mieli jak najswiezsze zdjecie :)

natkusiu super,ze praca ci sluzy i ze tak o ciebie dbaja tam w pracy,swietnie :) ja choc dlugo nie narzekalam na mdlosci,to wrazliwa na zapachy przestalam byc dopiero jakies dwa tygodnie temu,jem doslownie wszystko,mieso,warzywa,juz nie musze kombinowac co tu ugotowac,zycze ci zebys tez tak niedlugo miala :)

jesli chodzi o wage to mam 2,7 kg na plusie,jem normalnie jak juz wspomnialam,ale staram sie calkiem pozno nie jesc,szczegolnie rzeczy typu pizza i takie tam rozne smieciuchy.

pozdrawiam wszystkie brzuchate!

reklama
Cześć brzuchatki :)

Co tam słychać?
Ja dzisiaj musiałam sobie zrobić wolne w pracy bo od wieczora mam biegunkę :/ wypiłam 2 smecty i na razie jest ok :] wczoraj zrobiłam sobie na obiad ziemniaki, szpinak i jajko i któraś rzeczy mi nie podeszła..

Kurcze widzę że rzadko tu bywacie, zresztą ja też.. co to się dzieje :>

Buziole

Do góry