reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁 We wrześniu dwie kreseczki ⏸, wysikają wszystkie wątkowe laseczki! 🍂

moj juz przywykł,że jak otworzy szafke to min. 10 testow i z 30 kubeczkow (nawet trumieniowe mocze w kubeczku bo sie boje,ze nie trafie przy siusianiu) 🤣🤣🤣
Ku przestrodze! Ja umiem nasikać nawet na pasek owu ale miałam przypadki, ze sikałam mocnym strumieniem na strumieniowe i były fałszywe kreski! Jak moczę testy w kubeczki to nigdy tak nie miałam. Więc moim zdanie warto moczyć prawilnie :)

reklama
Ku przestrodze! Ja umiem nasikać nawet na pasek owu ale miałam przypadki, ze sikałam mocnym strumieniem na strumieniowe i były fałszywe kreski! Jak moczę testy w kubeczki to nigdy tak nie miałam. Więc moim zdanie warto moczyć prawilnie :)
W ogóle wszystkie moje fałszywe kreski były na testach strumieniowych sikanych! A tak w ogóle to zawsze je moczę w kubeczku... 2 razy zrobiłam wyjątek - i co? I fałsz! Przypadek?! :p

Ja mam przedginekologowy nadmiar wiedzy.. mój ginex prowadzący kazał jechać do lekarza, badać, mówi, że nie musi to być ciąża pozamaciczna ale jest oczywiście takie prawdopodobieństwo, kazał badać dokładnie przydatki, sugeruje prolutex mimo wszystko dopóki na usg nie będzie widać gdzie się zagnieznił zarodek, jest też pojęcie zespołu znikającego bliźniaka bo miałam dwa pęcherzyki.. Ale to za dużo optymizmów przy tym, że przez ostatnie 5 dni miałam okresowe normalne krwawienie i prog taki niski.. No nic, czekamy do 19:30. Musiałam się komuś wygadać.. Bo już kot nie chce mnie słuchać 😻

Załączniki

• IMG_20220909_153147.jpg
    IMG_20220909_153147.jpg
    1,4 MB · Wyświetleń: 58
Ku przestrodze! Ja umiem nasikać nawet na pasek owu ale miałam przypadki, ze sikałam mocnym strumieniem na strumieniowe i były fałszywe kreski! Jak moczę testy w kubeczki to nigdy tak nie miałam. Więc moim zdanie warto moczyć prawilnie

ufff !!!! a myslalam,ze tylko ja jestem takim zjebem ...

U mnie w poniedziałek beta wyniosła prawie 22 tys. Dopiero wtedy na USG uwidocznili zarodek.. z bijącym serduszkiem… Porażka. Nie mogę się z tym pogodzić, bo w czwartek ( 3 dni wcześniej) miałam robione łyżeczkowanie, bo twierdzili, ze jest jakiś pęcherzyk w jamie macicy, który nie rozwija się prawidłowo, aa i posunęli się o stwierdzenie, ze to zaśniad groniasty 🤦‍♀️. Jestem przekonana, ze szpital i doktorzy nie zrobili wszystkiego jak należy. Równo rok temu tez miałam cp, tylko z lewej strony, a beta wówczas wynosiła niecałe 600.

„ niestety. To tutaj, to zarodek z bijącym sercem. Ciąża rozwija się w pani prawym jajowodzie. Z uwagi na zagrożenie pani życia, prosimy o udzielenie zgody na operacje, podczas której będziemy zmuszeniu usunąć ciąże” - tak mniej więcej usłyszałam..
Nawet sobie nie umiem wyobrazić co czujesz. Tule, trzymaj się 🤗

Szczególnie, że jest teraz masa książek oswajających dzieci z tematem śmierci. O ile 9 miesięczne dziecko jestem wstanie zrozumieć, że "nie rozumie" to bez jaj 10 latek to jest mega duże, świadome dziecko
Dokładnie tak, ja mialam 11 lat jak mój ojciec zmarł i wiem, że byłam mega świadoma wszystkiego, a nie sądzę, że rok to taki duży przeskok.

reklama
Do góry