LadyCaro
Fanka BB :)
O ja no to już na bank cionszOczywiście. I dodatkowo zastosowałam wstrzemięźliwość po owulacji coby się dobrze wszystko zagnieździło
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
O ja no to już na bank cionszOczywiście. I dodatkowo zastosowałam wstrzemięźliwość po owulacji coby się dobrze wszystko zagnieździło
ale przecież przy CP im wcześniej wykryjesz, ze coś jest nietak, tym lepiej. CP moze być bardzo niebezpieczna, moze być nawet zagrozeniem życia, więc naprawdę nie ma co czekać z betą "bo może być cp"Dopiero w domowym swietle moge spojrzeć bo na podwórku nic nie widzialam tak odbija światło. Widzę cien na ostatnim i nie rob bety, moim zdaniem zrob pierwszą w dniu miesiączki, ja sie pospieszylam i najpierw ogromne przyrosty, bo male wartosci a potem cp. Czekaj z betą do terminu @. Tzn to moje zdanie ty rob po swojemu. Rób testy do super widocznej 2 kreseczki.
No co ty, chodzi o to, ze ns początku przyrosty 200% 300% a potem dupa... więc lepiej pozniej sprawdzić przyrost od 1 dnia @ chociaz, wtedy wartosc juz jest wyzsza i ten stres i tak już towarzyszy... ja sprawdzałam tyle razy i teraz mam inny plan...jak bedzie mi dane, w dniu @ potrm przyrost, potem przed wizytą u lrkarza dwukrotnie i będę wiedzieć juz z czym przychodzę i czego moge się spodziewać, przy cp 8 razy badałam betę... i uważam po czasie, że nie w czasie tym co powinnam. Ale kazda z nas korzysta ze swojego doświadczenia i robi wg siebie. I szanuje to.Myślisz że to przez badanie bety miałaś CP?
U mnie prog 16, potem 11 i 9Mi w cp wychodziły cienie na tych testach testo a beta wyszła ujemna bo nie całe 3 z tego co pamiętam, dostałam "okresu" a potem plamienia , zrobiłam test od czapy i były dwie grube kreski , beta wtedy już była ponad tysiąc a próg poniżej 1
Jasne, Twoje zdanie, ale proszę nie pisze "hej nie rob bety" bo to najgorsze co możesz napisać... nigdy nie wiesz kiedy przyrosty będą mniejsze a kiedy książkowe. Jakbym wiedziała że będę miała CP to bym seksu nie uprawiała i tak samo jakby kobieta wiedziała kiedy badać betę żeby nie przegapić alarmowych sytuacji to by tak badała. Niech każdy decyduje sam kiedy chce zrobić badanie. I akurat jestem zwolenniczką bety ale beta z progesteronem to powinien być must have. Nie wiem czy podczas tych 8 badań bety oznaczalas też chociaz raz progesteron...No co ty, chodzi o to, ze ns początku przyrosty 200% 300% a potem dupa... więc lepiej pozniej sprawdzić przyrost od 1 dnia @ chociaz, wtedy wartosc juz jest wyzsza i ten stres i tak już towarzyszy... ja sprawdzałam tyle razy i teraz mam inny plan...jak bedzie mi dane, w dniu @ potrm przyrost, potem przed wizytą u lrkarza dwukrotnie i będę wiedzieć juz z czym przychodzę i czego moge się spodziewać, przy cp 8 razy badałam betę... i uważam po czasie, że nie w czasie tym co powinnam. Ale kazda z nas korzysta ze swojego doświadczenia i robi wg siebie. I szanuje to.
Dlatego warto ją zbadać przed 1 wizytą u lekarza, i on powinien szukać sladu jesli noe w macicy to gdzie indziej. Przed 5 tyg nie sądzę by lekarz na podstawie samej bety stwierdził cp, ja przynajmniej miałam taki przypadek, i lekarze sigerowali się badaniem ostatniej bety i znaleźli. W 5 tyg + lekarz nic noe widział a beta okazała sie niecałe 900.ale przecież przy CP im wcześniej wykryjesz, ze coś jest nietak, tym lepiej. CP moze być bardzo niebezpieczna, moze być nawet zagrozeniem życia, więc naprawdę nie ma co czekać z betą "bo może być cp"
No ale przez to wyalapalas nieprawidłowość, a pozna stwierdzanie cp to zagrożenie życia. Ja jestem odmiennego zdania. Warto robić wcześnie bete…Dopiero w domowym swietle moge spojrzeć bo na podwórku nic nie widzialam tak odbija światło. Widzę cien na ostatnim i nie rob bety, moim zdaniem zrob pierwszą w dniu miesiączki, ja sie pospieszylam i najpierw ogromne przyrosty, bo male wartosci a potem cp. Czekaj z betą do terminu @. Tzn to moje zdanie ty rob po swojemu. Rób testy do super widocznej 2 kreseczki.
A jakiego miałaś proga przy cp?Jasne, Twoje zdanie, ale proszę nie pisze "hej nie rob bety" bo to najgorsze co możesz napisać... nigdy nie wiesz kiedy przyrosty będą mniejsze a kiedy książkowe. Jakbym wiedziała że będę miała CP to bym seksu nie uprawiała i tak samo jakby kobieta wiedziała kiedy badać betę żeby nie przegapić alarmowych sytuacji to by tak badała. Niech każdy decyduje sam kiedy chce zrobić badanie. I akurat jestem zwolenniczką bety ale beta z progesteronem to powinien być must have. Nie wiem czy podczas tych 8 badań bety oznaczalas też chociaz raz progesteron...
Podczaj mojej CP badalam 3 razy, zawsze z progiem a teraz tylko 2 razy bo już byłam spokojniesza...
Serio jak już robicie betę to chociaz raz oznaczcie progesteron