reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

watek porodowy - tylko dla zainteresowanych :):)

Sanya - ja mieszkam na żoliborzu w tej chwili ale zameldowana jestem na miedzianej, żelazna to rejon miedzianej jeśli chodzi o szpital, ale mam też prywatną kartę do enel- med ( moja druga połowa na super socjal w pracy ) i tam jest też szpital, a współpracują z żelazną , więc ten szpital tak czy siak mi się " należy " z urzedu..:))
Co do CC, to chyba wolałabym go nie mieć ( może z oczkami jest ok), bo to jednak zawsze operacja mimo że jak piszecie blizna mała, ja w życiu nie leżałam w szpitalu , a jak pomyślę, że mieliby mnie ciąć ... to chyba nie chcę :)) , ale cóż martwić się na zapas nie będę bo to nie w moim stylu... Zawsze jestem dobrej myśli i nich tak zostanie..
A co do lewatyw i golenia --- lewatywa mi się nie bardzo podoba, no ale chyba jest potrzebna , a co do golenia, to latem zawsze sama się golę więc mi to nie przeszkadza w niczym..

reklama
chociaż powiem szczerze, że przed pierwszym porodem też chętnie czytałam wszystko co było z nim związane... szczególnie opisy dziewczyn, które miały już to za sobą...
hehehe, ja przed drugim też czytam, i czytam wątek marcóweczek żeby zobaczyć jak wyglądają pierwsze objawy, hehehe, czuję się jak pierwiosnka:cool2:

aniam- ja też mam prywatne ubezpieczenie w enel-medzie ale nie miałam pojęcia że oni współpracują :-):szok: to mnie pocieszyłaś bo już się zaczęłam zastanawiać co ja biedna pocznę (dziwnie to słowo "pocznę" brzmi w mojej obecnej sytuacji:-))

Ja się już wyleczyłam z moich obaw porodowo-zabiegowych :tak: jak będzie tak będzie najważniejsze jest żeby Żabka się urodziła bez komplikacji. Wogóle sama siebie teraz nie poznaję jaka się zrobiłam cierpliwa i wyrozumiała chyba mnie kto podmienił;-)

Wogóle sama siebie teraz nie poznaję jaka się zrobiłam cierpliwa i wyrozumiała chyba mnie kto podmienił;-)

noo... szykujesz sie do nowej roli:-) oj... mnie macierzyństwo też nauczyło cierpliwości... i pomyśleć, że kiedyś byle co potrafiło mnie z równowagi wyprowadzić:-)

Sanya - hormon hormon rządzi :-D Ja w ciąży też mega zlewka na wszystko :tak:
A niech się wali... na 100% u mnie to hormonalne :tak:;-)

Sanya, to zależy od pakietu , szpitale mój jarek załatwia już przez firme , a oni przez enel- med, tak trafił do szpitala na szaserów i do anina w tamtym roku, bo miał problemy z serduszkiem :)) ale już ok..
Co do tego wątku to jest super, miło poczytać o waszych doświadczeniach, i super że tak szczerze wszystko opisujecie i dzielicie się z nami najbardziej prywatnymi sprawami :))

ja jescze dopisze coś na temat wady wzroku - 2 .lata przed porodem miałam korekte laserową wzroku (likwidowali mi minusiki) i bałam się, że będe musiała rodzić przez cc a cały czas chciałam naturalnie - ale pojechałam do kliniki do kontroli oczyska przebadali i zgode na naturalny wyrazili - musze się dowiedzieć czy teraz też muszę to skontrolować ?????????

reklama
Aqua - jak miło Cię widzieć ;-) Dla pewności ja bym na Twoim miejscu poszła, prawdopodobnie wciąz nie będzie przeciwwskazań bo w tak krótkim czasie (2lata od narodzin Kubusia) wada nie powróciła, a juz na pewno nie w takim stopniu jak miałaś wcześniej....ale oczy ma sie tylko jedne...
Ja mam wadę wzroku, niewielką, tylko -1, ale pójde chyba do okulisty, bo cos mi sie zdaje, że ociupine mi sie poglębiła....
Ale mnie głowa boli......:no::wściekła/y::angry::-:)zawstydzona/y:

Do góry