reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

watek porodowy - tylko dla zainteresowanych :):)

Co do rodzić po ludzku, to w Gdańsku akurat dziwne są te oceny szpitali, lekko nieadekwatne patrząc na doświadczenia znajomych ... :sorry2:

reklama
Ja też odwiedziłam tę stronę. Generalnie wszystko się zgadza, komentarze pod tymi oficjalnymi opisami sa najbardziej prawdziwe....Troche mnie to przeraża.... Ale chyba najbardziej sam poród...Ja cholernie boje sie bólu :-:)-:)-(

kasia_z: wiesz co to zależy od kobiet, powiem ci tak, że ze mną były babki równie zachwycone jak ja, a były i takie które miały wiele do życzenia... ja po prostu wyszłam z założenia że jeśli będę miła to inni też będą i szczerze wyszło... a jak laska od razu była na nie, to położne też traciły cierpliwość... hm...

kkasiulka: kurcze ja właśnie zaliczyłam ten film... i mimo braku głosu jestem pod wrażeniem... tylko właśnie końcówki mogłam nieoglądać... jestem po cesarce to tego nie przechodziłam i jestem w szoku... kurcze to dziecko ledwo tam się przedostało:szok: mnie to chyba rozerwie... aaaaa:szok::szok::szok:

aż mnie plecy zabolały:sorry2:

Korni - no włąśnie ta końcówka...Od kiedy to zobaczyłam to zwątpiłam czy ja dam radę... Masz rację! O mało jej nie rozerwało! I jak się tam Dzidziol zdołał zmieścic?? Jak on musiał mocno przeć i uciskać!! Co to za ból.....:-:)-(

Korni ale podczas porodu jestes po wlasciwej stronie i sie nie zastanawiasz czy przejdzie czy nie;-).

Mi to dziwnie sie zrobilo jak mala sie zaklinowala i zlecieli sie wszyscy w tym 4 lekarzy i ordynator. Patrzyli mi tak miedzy nogi :crazy::rofl2::baffled::nerd: i mowili ze faktycznie widac glowke i potem sie cofa. I tak sobie mylsle niezly widok pewnie maja dobrze ze tego nie widze:-D. Moj Misiek stwierdzil ze polozna to na bank nie moze byc lesbijka:no:.

Laseczki - a wicie, że mnie to akurat najmniej bolało z całego porodu, jak Kaj wychodził??? Najboleśniejsze były skórcze i bóle krzyżowe, a później light.... Seryjnie.....

Czyli jest coś gorszego....!! Ja się załamię....:no: Mnie już plecy bolą, a przy okresie, nie miewałam bolesnych okresów, tylko mnie plecki bolały....Czyli zapowiedź bóli krzyżowych...podobno tych najgorszych....:baffled:

kurcze ja właśnie zaliczyłam ten film... i mimo braku głosu jestem pod wrażeniem... tylko właśnie końcówki mogłam nieoglądać... jestem po cesarce to tego nie przechodziłam i jestem w szoku... kurcze to dziecko ledwo tam się przedostało:szok: mnie to chyba rozerwie... aaaaa:szok::szok::szok:

dziewczyny, ja to przeżyłam bez znieczulenia... i wiecie co, dla mnie "najgorszym" bólem były skurcze, a nie sam poród... z resztą, moment "wyjścia" dziecka trwa na prawdę bardzo krotko...

a zajrzałam na tą stronkę korni i utwierdziłam się w przekonaniu, że chce rodzić w "moim" szpitalu:tak:

reklama

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry