reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek kulinarny

Zajrzałam tu z uwagi ciągłe wyrzuty sumienia, że źle się odżywiam. Myślę sobie - pewnie się wymieniają przepisami na szpinak i marchewkę z groszkiem - może to mnie zmotywuje.
Tymczasem na wątku kulinarnym ciężarnych królują ciasta, golonki i naleśniki. :) To lubię :))))

reklama
Lemoniada głowa do góry! Ja właśnie najadłam się chleba...z własnego wypieku wprawdzie ale zawsze to chleb :-) I poprawiłam ciastkami z czekoladą heheh

Jaskółka, czekałam na takie newsy, trochę mi lepiej. Dziś po powrocie z włoskiej knajpy, w której oczywiście omijałam wszystkie sałatki (ale w sumie może sałata niedomyta :) i pochłonęłam pizzę, ruszyłam w domu do robienia zapiekanek. Czyli dziś zjadłam jakieś pół kilo żółtego sera (czy dzidziuś nie potrzebuje jednak wapnia?:)

DEVI babeczka wyglada apetycznie, a powiedz sama robisz te zdjecia, sa takie profesjonalne, apetyczne i artystyczne zarazem

LEMONIADA he he grunt to dobre wytlumaczenie! oczywiscie ze dzidzius potrzebuje duzo wapnia, smacznego kochana!
ja jak juz gdzies indziej napisalam objadlam sie w nadmiarze orzeszkami M&MS- kurcze orzechy ziemne tez na cos dobre byly, na pamiec chyba, ale jak widac u mnie nie skutkuje he he ale co tam, wszystko dobre co smakuje nam i dzidziom!

ja jak juz gdzies indziej napisalam objadlam sie w nadmiarze orzeszkami M&MS- kurcze orzechy ziemne tez na cos dobre byly, na pamiec chyba, ale jak widac u mnie nie skutkuje he he ale co tam, wszystko dobre co smakuje nam i dzidziom!

Susumali, należy przyjąć, że orzechy to samo zdrowie. :) A jak do tego dodasz czekoladę, to już w ogóle źródło wszystkiego co najlepsze:)
Uważam, że podobnie należy czynić z suszonymi śliwkami, zalecanymi na wiadome problemy. Pochłaniam ich całkiem sporo, ale wyłącznie pod warunkiem, że są w czekoladzie. :)

LEMONIADA nawet mi nie mow o suszonych sliwkach w czekoladzie.............
a ze mam te problemy wlasnie to musze koniecznie z kilo takowych sliwek zakupic he he

oj wspieramy sie tu wspieramy co? na pocieszenie dzis uslyszalam komplementy na temat mojego wygladu, ze niby prawie nie widac ze w ciazy i ze brzuszek malutki a ja szczupla...hmmm...a jeszcze niedawno inni ludzie pytali czy slonika mam w brzuchu...kazdy widzi co innego he he ale fajnie cos milego uslyszec po tych wczesniejszych tekstach...

Dziewczyny a wiecie ,że czekolada działa wprost przeciwnie do śliwek:)? Ale za to jak poprawia samopoczucie:)
Ciekawe pod jaką zdrowa rzecz podciągnąć moje dzisiejsze fish and chips...

Mam pyszny przepis na ciasto z wiśniami, bezami i bita śmietaną. Bardzo prosty. Wstawię jutro jak będę miała chwilkę:)

susumali- tak zdjęcia są mojego autorstwa...innych bym nie wrzucała na swojego bloga bo to łamnie praw autorskich :)ciesze sie ze Ci sie podobaja :)
A babka dokładnia taka jaka lubie...juz nie ma po niesj slady, wciagnełam pół na sniadanie :D

maggie- czekam na przepis bo śliwki na ciescie brzmia duzo lepiej niz w wersji suszonej :)
EDIT- wlasnie doczytał ze to ciasto z wiśniami heheh...tez dobre :D

Dziewczyny a wiecie ,że czekolada działa wprost przeciwnie do śliwek:)? Ale za to jak poprawia samopoczucie:)
Ciekawe pod jaką zdrowa rzecz podciągnąć moje dzisiejsze fish and chips...

Mam pyszny przepis na ciasto z wiśniami, bezami i bita śmietaną. Bardzo prosty. Wstawię jutro jak będę miała chwilkę:)

Maggie, temat śliwek w czekoladzie mam głęboko przemyślany. Zobacz ile jest czekolady a ile śliwki. Więc nawet jeżeli efekt jest trochę zniesiony, to nadal przeważa śliwka :) A ponadto w czekoladzie jest magnez.

Czekamy na przepis na ciasto z wiśniami, bezami i bitą śmietaną - wiśnie to gejzer witamin, bezy i bita śmietana to źródło tak niezbędnego nam białka.

A fish and chips to też samo zdrowie :) Fish to kwasy omega 3. Chips to wszak ziemniaki, pełne dobroczynnego potasu.

reklama
;-)he he LEMONIADA, super wszystko tlumaczysz!:-)

MAGGIE koniecznie wklej przepis na to ciasto, please!!!!!

Do góry