reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek kulinarny

reklama
A ja dziewczynki zrobiłam wczoraj pyszną golonkę w piwie :))) nie ma się co bać alkohol pod wpływem temp. cały odparowuje :))

Jest to bardzo prosty przepis

Kupujesz golonki takie małe praktycznie bez tłuszczu w siateczkach. Wrzucasz do gotującej wody na ok 10 min, wyciągasz i ściągasz siateczkę następnie dajesz na rozgrzaną PLANTĘ i przypiekasz jak już ładnie się opieka z każdej strony to dolewasz piwo i dusisz aż do odparowania piwka :) Polecam pycha

Koochane.
Macie może sprawdzony przepis na kluski śląskie?dokładnie chodzi chyba o proporcje ziemniaki mąka ....i czy dodawać jajka.mi po dwóch podejsciach wychodziły okropnie gumowe.

dali-ja na oko robie mniej wiecej tak
ziemniaki ugotowane ostudzone u naturalnie utłuczone bądź zmielone dziele w garku lub w misce na cztery części gdzie jedną część wyciągam i wsypuje w to miejsce mąkę ziemniaczaną tak aby zapełnić do reszty ziemniaków, dodaje 2 łyżki mąki pszennej i jajko ale nie zawsze daje raczej częściej nie dawałam

polecam pyszne ciasteczka czekoladowe (któraś z was podała tutaj tą stronkę) własnie je upiekłam i teraz jeszcze ciepłe zajadam pyychaaaa...

ziemniaki ugotowane ostudzone u naturalnie utłuczone bądź zmielone dziele w garku lub w misce na cztery części gdzie jedną część wyciągam i wsypuje w to miejsce mąkę ziemniaczaną tak aby zapełnić do reszty ziemniaków, dodaje 2 łyżki mąki pszennej i jajko ale nie zawsze daje raczej częściej nie dawałam

polecam pyszne ciasteczka czekoladowe (któraś z was podała tutaj tą stronkę) własnie je upiekłam i teraz jeszcze ciepłe zajadam pyychaaaa...

dzieki bede robic -tak mi na nie slinka leci ze nawet teraz bym sie zabrała za nie.

ja zrobilam wczoraj ciasteczka z dzemem z przepisu od tej dziewczyny z bloga...mniam wyszly tylko malo estetyczne, jak to zawsze u mnie

Robię prawie tak samo ale nie daje mąki pszennej i zawsze daje jajko:) Czasem kluski nie wychodzą z tego względu, że ziemniaki nie są dobre do robienia tych pyszności:)
Jutro tez mam zamiar robic kluseczki:) Mmm... :)

a ja zrobiłam znowu z tego bloga czekoladowe kulki pyszne- wspomnienie z dzieciństwa

_DSC2412.jpg

reklama
cokies też je niedawno robiłam ale M. stwierdził, że płatki mogłyby być wcześniej namoczone:no:, co u mnie nie przejdzie. Będę je robić dla siebie:tak:

Do góry