Cristal całkiem prosto ten piernik brzmi, aż kusi by zrobić... ale na razie postanowiłam nie robić ciast na święta, wystarczy e dokładam się do Wigilii sałatką jarzynową i rybą po grecku. i tak potem będę pierwszy dzień plackiem leżeć i odpoczywać
Aluśka dla Ciebie przepis Chili con carne na sposób mego męża - ale tak jak na bigos polski istnieje mnóstwo wariacji, tak i na ten "meksykański bigos" też każdy ma swój ulubiony dodatek. no więc ja robię tak:
5 cebul
5ząbków czosnku
500gr mielonego mięsa
puszka konserwowej fasoli czerwonej
puszka konserwowej kukurydzy
słoiczek koncentratu
dużo pieprzu, sól
najpierw cebulę zeszklić, potem czosnek dodaję i mięsko, obsmażam z 15-20 min, na koniec dodaję fasolę kukurydzę i koncentrat, to wszystko podaję na ciepło z ryżem (można jak kto lubi wymieszać w jednym garnku) ja podaję oddzielnie, mąż lubi bardzo pierne, a ja ze względu że lubią to dziewczyny robię delikatniejsze, podobno jak bigos można mrozić i po kilka razy odgrzewać. smacznego!
pomysł Ewy żeby podać bez ryżu a w tortilli, bardzo mi się podoba i chyba też wyprobuję
Aluśka dla Ciebie przepis Chili con carne na sposób mego męża - ale tak jak na bigos polski istnieje mnóstwo wariacji, tak i na ten "meksykański bigos" też każdy ma swój ulubiony dodatek. no więc ja robię tak:
5 cebul
5ząbków czosnku
500gr mielonego mięsa
puszka konserwowej fasoli czerwonej
puszka konserwowej kukurydzy
słoiczek koncentratu
dużo pieprzu, sól
najpierw cebulę zeszklić, potem czosnek dodaję i mięsko, obsmażam z 15-20 min, na koniec dodaję fasolę kukurydzę i koncentrat, to wszystko podaję na ciepło z ryżem (można jak kto lubi wymieszać w jednym garnku) ja podaję oddzielnie, mąż lubi bardzo pierne, a ja ze względu że lubią to dziewczyny robię delikatniejsze, podobno jak bigos można mrozić i po kilka razy odgrzewać. smacznego!
pomysł Ewy żeby podać bez ryżu a w tortilli, bardzo mi się podoba i chyba też wyprobuję