reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek kulinarny grudniówek :)

Właśnie szamam śniadanko! Buuułeczki z masełkiem:-p!!!! W smaku pyyyycha:tak:. Tylko za bardzo suche spody się zrobiły. Hmmm. Papier załatwiłby sprawę? Bo ja do ciast to muszę przyznać, że nigdy nie używałam.

reklama
Krolcia, nie wiem, czy to kwestia papieru, ale mi się nigdy nie wysuszały spody. Ja z kolei zawsze piekę z papierem ;) No chyba że babkę albo tartę - wtedy bez :)
A które bułeczki robiłaś?

U mnie chleb się właśnie upiekł, ale czekam aż trochę ostygnie. Grzeję już piekarnik, żeby włożyć do niego pasztet. Mój pierwszy ;) Zobaczymy, jak wyjdzie :) Na surowo całkiem nieźle wygląda ;)

Zrobiłam te puszyste:-). Tylko one to mi podchodzą tak na słodko tylko, z dżemem np. Wędliny bym na to nie położyła. Dlatego przelecę te przepisy i zobaczę, co tam jest bez cukru albo z minimalną ilością. Będziemy eksperymentować dalej.:tak::-)

No i zobaczę jak na tym papierze wyjdzie. Bo góra wyszła super ale te spody....:sorry2:

Te puszyste są słodkawe :)
W komentarzach ludzie piszą, że wystarczy zmniejszyć ilość cukru i będzie ok. Ale my jedliśmy je też z wędliną ;)

Też dałam 2 łyżki i były słodkawe :) Gdyby dać 1 albo mniej - pasowałyby też do wędliny. Ale my i tak te słodkawe jedliśmy z wędliną.

Mateusz wrócił z przedszkola i wciągnął trzy bułeczki. Robiłam z połowy ciasta, więc tym sposobem nie ma już bułeczek:-D. Jutro zrobię znowu:tak:

A, no i polecam często odwiedzaną przeze mnie stronkęhttp://www.kuron.com.pl/ . Za życia ś.p. Macieja bardzo często korzystałam z te stronki. Teraz patrzę i uważam czyje są tam przepisy. Zazwyczaj biorę te, których autorem jest właśnie Maciej Kuroń.

Ostatnia edycja:
hej
dziś kupiliśmy parwoar, o taki Tefal Vitacousine Compact VS 4003 - Parowar - CENA w RTV EURO AGD (tylko w media markt, trochę tańszy)
i hmmm, na górze są tacki, a nie sitka:baffled:
a tyle się naczytałam o parowarach, a to jakos przegapiłam:nerd:
cóż
w każdym razie znacie jakies fajne przepisy?? bo ja nie wiem nawet co w jakiej kolejności układać:baffled::confused:
a już ugotowanie np ryżu z mięsem czy ryba i warzywami to mnie przerasta:-p:sorry2:

dziś uparowałam warzywa na 2 półce i były w wodzie całe, buuu:angry: ale to przez to że ten parowar ma tacki a nie sitka

Asjaa, Franolkowy parowar też zatrzymuje wodę, nie ma sitka. Nic z tym nie zrobisz chyba. Dla Franka to jest akurat ok, bo taka pół-zupka mu wychodzi. Ale w "dużym" parowarze mam sitka.

Z przepisami nie pomogę, bo nie znam :/ Mogę przepisać coś z instrukcji do naszego jak będę mieć chwilę czasu. Ale u mnie np. na gotowanie ryżu jest osobna wkładka-miseczka i trzeba do niej też ciut wody wlać. Na samej parze się nie zrobi.

Ja dotąd robiłam głównie rybę albo kurczaka w parowarze - w jednej przegrodzie dawałam ziemniaki doprawione, w drugiej warzywa (często mrożonki, np. mini marchewki), w trzeciej rybę albo kurczaka. Tak po prostu ;) Tylko że ja mam parowar, w którym tacki są obok siebie, na jednym poziomie. Na tych piętrowych się nie znam :/ Ale ten Wasz całkiem fajnie wygląda :) Porządna rzecz :)

reklama
Do góry