reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek kulinarny grudniówek :)

reklama
zrobiłam muffinki, ale tym razie na jogurcie owocowym i dorzuciłam czekoladowe lentilki - matko, pożrę wszystkie przed obiadem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ewa - tutaj sa tylko suche drożdże i ja nic na nich nie piekłam. Nie ma to jak "magia" wyrobionych prawdziwych drożdży.... (chociaz ja z drożdżowych ciast to najbardziej lubię pizze i placek ze śliwkami lub jagodami od mamy ainah)

Yvona na razie ciasto rośnie, ale oczywiście zapraszam:-)
Powiem nieskromnie rogaliki wyszły pyszne:-)
picture329473.jpg

Ostatnia edycja:
joamar - gratki za rogaliki:)

za tydzien beda muffinki:
2,5 szk mąki
1/2 do 3/4 szk cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
- składniki suche wymieszać razem

2 jajka
szklanka mleka ( moim zdaniem lepsze na jogurcie, jeśli bez dodatków to lubie smakowe)
100 g rozpuszczonego masła
- składniki mokre wymieszac razem (masło przestudzone) i dodać do suchych

wszystko razem wymieszać i nałożyć do foremek muffinkowych, babeczkowych itp

piec około 20-25 minut w 200 stopniach

Jeśli jako dodatki dasz owoce mokre, to wtedy troche mniej mleka lub więcej mąki.

o przepis wygląda smakowicie i powinny sie muffinki udać. A masz takie oddzielne pojemniczki czy dużą forme?
joamar szkoda ze nie mieszkam blizej na pewno bym przyszła na te rogaliki:) mniami

reklama
o przepis wygląda smakowicie i powinny sie muffinki udać. A masz takie oddzielne pojemniczki czy dużą forme?
ja mam silikony po 4 babeczki w jednej formie. Przepis jest na 12 babeczek, ale ja robię 14 (jedną formę mam na 6, ale inny kształt), bo na 12 mi wychodzi za dużo ciasta.

jeszcze Wam napiszę, że wczoraj zrobiłam indyka na biad, na słodko (mój mąż zazwyczaj nie lubi nic takiego, ale to mu smakowało). Filet z indyka piekłam z suszonymi śliwkami, jabłkiem, mięso doprawione sola, pieprzem i... cynamonem. Oczywiście do indyka tylko masło!! wyszło bardzo aromatyczne i na pewno jeszcze nie raz to zrobię - fajna odmiana.

Do góry