No niestety gośka...człowiek się stara, zakłada swetry, podkoszulki aby było jak nacieplej malemu, martwi się i robi wszystko z myślą o nim a tu i tak coś cię dopadnie...takie co uważają to zawsze mają najgorzej a takie alkoholiczki co piją w ciąży to...całą ciążę bez kataru nawet przejdą a jeszcze dziecko w śmietniku zostawią..
UOTE]
Wiem kochana, ten świat jest niesprawiedliwy!!!! To straszne, że Cie boli i swędzi, ale juz za kilka miesięcy (juz naprawde niedługo) wszystko bedziesz miala wynagrodzone. Nie mam innych słów na pocieszenie. To wszystko jest niesprawiedliwe - że nas dopadają choroby, wychodzą nam złe wyniki badań, cukrzyca i jeszcze inne grzyby lub inne świństwa (a tak, jak piszesz kazda z nas dba o siebie i maleństwo :---(). Jedyne pocieszeni ejeszcze jest takie, że nasze dzidzie są zdrowe:-):-):-).
reklama
Hej brzucholki :-)
Trzymam kciuki za laski które będa robić i już robiły test obciążenia glukozą i czekaja na wyniki. Ja wczoraj robiłam i wypicie tej limonki z glukzą to nic przyjemnego. Odebrałam wyniki i teraz szukam czy sa prawidłowe:
Krzywa cukrowa:-) na cczco 4.25mmol/l norma (3.2-5-6mmol/l)
po godzinie po obciązeniu glukozą 50 7.88 mmol/l i własnie nie wie czy ten wynik jest prawidłowy, musze poszukać w necie.
Pogoda umnie równie beznadziejna pada i pocgmurno, nic mi się nie chce.
Trudno nadążyć z czytaniem waszych postów
Trzymam kciuki za laski które będa robić i już robiły test obciążenia glukozą i czekaja na wyniki. Ja wczoraj robiłam i wypicie tej limonki z glukzą to nic przyjemnego. Odebrałam wyniki i teraz szukam czy sa prawidłowe:
po godzinie po obciązeniu glukozą 50 7.88 mmol/l i własnie nie wie czy ten wynik jest prawidłowy, musze poszukać w necie.
gosu głowa do góry wiem że te wyniki a raczej ta informacja jest przerażajaca ale nie przejmuj się!!! ja tez od samego poczatku ciąży mam takie wyniki: za wysokie neutrofile, za niskie limfocyty (w tys/ul też), także znalazłam taki opis na necie i byłam przerażona:-( ale poszłam do lekarza i na spokojnie z nim porozmawiałam teraz dokładnie nie pamiętam jak to tłumaczył ale oczywiście powiedział że wszystkie żadne wyniki kobiet w ciąży nie mieszcza sie w normie i to nie grozi tego typu problemą i jedynie co to że trzeba będzie po ciąży zrobić badania kontrolne na poziom neutrofili i jeżeli wtedybędzie cos nie tak to szukać dalej. nie potrafię teraz przekazać jego mądrych słów które mnie uspokoiły ale wszystko będzie ok i wiem że jesteś przerażona bo ja płakałam jak bóbr jak to zobaczyłam i za każdym razem jak odbieram te wyniki i widzę że nadal te neutrofine są wysokie to strach jest ale trzeba być dobrej myśli że po ciąży wszystko będzie idealne trzymam kciuki!!!
a wczoraj zrobiłam banany w cieście i z bitą śmietaną - -PYCHOTKA!
Dzięki za pocieszenie, wiesz, troche się boję, bo przeczytałam że wysokie neurofile to mogą świadczyć o raku, a moja mam zmarła niedawno własnie na raka (ale w głębi duszy mam nadzieję że to jednak nie rak)
A to ciasto do bananów to jakie robiłas ??? Jak na nalesniki?
Dzieńdobry dziewczynki !
Widziałyście ten temat " Wrocław pomóżcie !" Na naszym forum ? Żałosne ! Niech go ktos wykopie ...
Mysle, ze najrozsadniej bedzie jak zadna z nas nie bedzie sie tam wogole wypowiadala i watek umrze tzw smiercia naturalna. Nie ma co tego nawet ruszac i odpowiadac na durne prowokacje.
Hej brzucholki :-)
Na czczo masz napewno dobry, u mnie po 50 g jest norma do 7,8 mmol/l
Na czczo masz napewno dobry, u mnie po 50 g jest norma do 7,8 mmol/l
Dzięki za odpowiedz. Właśnie znalazłam ze norma jest 7,8 a ja mam 7,88 wieć zapewne czeka mnie zrobienie testy obciązenia glukoza 75, wszystko sie okaze w poniedziałek bo ide do lekarza
Mysle, ze najrozsadniej bedzie jak zadna z nas nie bedzie sie tam wogole wypowiadala i watek umrze tzw smiercia naturalna. Nie ma co tego nawet ruszac i odpowiadac na durne prowokacje.
Masz rację, tak będzie najlepiej. Choć nie ukrywam, że to mnie zaintrygowało
Kurna ta babska natura hehhe Choć z reguły to mnie takie rzeczy nie interesuję i raczej mało aktywna jestem w takich tematach chodnikowo-plotkarskich hheh
Ja na szczęście miałam tylko malutki ubytek - bez leczenia kanałowego. szczerze ci jednak współczuję leczenia kanałowego, brrrrr.
Ggosia Kurde ja też się zaliczam na kanałówkę... Trochę się boję bo słyszałam, że w ciąży podają mniejszą dawkę znieczulenia... No, ale fakt to moja wina bo gdybym poszła w zeszłym roku za ciosem to teraz już dawno bym wszystkie kły miała zdrowe...
AniaForever - ja tez zamierzam w ten weekend przywieć rzeczy po moim synku - ja ma troszkę gorzej, bo u nas zmiana płci, a poza tym na poczatek miałam dla synka rzeczy pożyczone od siostry, a ona sie już ich pozbyła.
Ty też zachowuj się weekendowo- leż i żadnego biegania, przewracania się i oczywiscie dźwigania!!!!
reklama
Dzięki za odpowiedz. Właśnie znalazłam ze norma jest 7,8 a ja mam 7,88 wieć zapewne czeka mnie zrobienie testy obciązenia glukoza 75, wszystko sie okaze w poniedziałek bo ide do lekarza
Ja przekroczyłam po 50 g mi wyszło 7.98 i mnie kazała zrobić to 75 (ale tu mi wyszło super - tam jest po 2 godz. tez norma do 7,8 i mi wyszło 6,54). Ale troszkę trzymałam dietę cukrzycową - prawie 2 tyg. np. nie jadłam słodyczy, jadłam ciemne pieczywo, kasze itd. -tak mi zaleciła doktorka