reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

No niestety gośka...człowiek się stara, zakłada swetry, podkoszulki aby było jak nacieplej malemu, martwi się i robi wszystko z myślą o nim a tu i tak coś cię dopadnie...takie co uważają to zawsze mają najgorzej a takie alkoholiczki co piją w ciąży to...całą ciążę bez kataru nawet przejdą a jeszcze dziecko w śmietniku zostawią..

UOTE]
Wiem kochana, ten świat jest niesprawiedliwy!!!! To straszne, że Cie boli i swędzi, ale juz za kilka miesięcy (juz naprawde niedługo) wszystko bedziesz miala wynagrodzone. Nie mam innych słów na pocieszenie. To wszystko jest niesprawiedliwe - że nas dopadają choroby, wychodzą nam złe wyniki badań, cukrzyca i jeszcze inne grzyby lub inne świństwa (a tak, jak piszesz kazda z nas dba o siebie i maleństwo :-:)-:)-(). Jedyne pocieszeni ejeszcze jest takie, że nasze dzidzie są zdrowe:-):-):-).

reklama
Hej brzucholki :-)
Trzymam kciuki za laski które będa robić i już robiły test obciążenia glukozą i czekaja na wyniki. Ja wczoraj robiłam i wypicie tej limonki z glukzą to nic przyjemnego. Odebrałam wyniki i teraz szukam czy sa prawidłowe:
Krzywa cukrowa:-) na cczco 4.25mmol/l norma (3.2-5-6mmol/l)
po godzinie po obciązeniu glukozą 50 7.88 mmol/l i własnie nie wie czy ten wynik jest prawidłowy, musze poszukać w necie.

Pogoda umnie równie beznadziejna pada i pocgmurno, nic mi się nie chce.
Trudno nadążyć z czytaniem waszych postów:tak:

gosu głowa do góry wiem że te wyniki a raczej ta informacja jest przerażajaca ale nie przejmuj się!!! ja tez od samego poczatku ciąży mam takie wyniki: za wysokie neutrofile, za niskie limfocyty (w tys/ul też), także znalazłam taki opis na necie i byłam przerażona:-( ale poszłam do lekarza i na spokojnie z nim porozmawiałam teraz dokładnie nie pamiętam jak to tłumaczył ale oczywiście powiedział że wszystkie żadne wyniki kobiet w ciąży nie mieszcza sie w normie i to nie grozi tego typu problemą i jedynie co to że trzeba będzie po ciąży zrobić badania kontrolne na poziom neutrofili i jeżeli wtedybędzie cos nie tak to szukać dalej. nie potrafię teraz przekazać jego mądrych słów które mnie uspokoiły ale wszystko będzie ok i wiem że jesteś przerażona bo ja płakałam jak bóbr jak to zobaczyłam i za każdym razem jak odbieram te wyniki i widzę że nadal te neutrofine są wysokie to strach jest ale trzeba być dobrej myśli że po ciąży wszystko będzie idealne trzymam kciuki!!!

a wczoraj zrobiłam banany w cieście i z bitą śmietaną - -PYCHOTKA!

Dzięki za pocieszenie, wiesz, troche się boję, bo przeczytałam że wysokie neurofile to mogą świadczyć o raku, a moja mam zmarła niedawno własnie na raka (ale w głębi duszy mam nadzieję że to jednak nie rak)

A to ciasto do bananów to jakie robiłas ??? Jak na nalesniki?

Dzieńdobry dziewczynki !
Widziałyście ten temat " Wrocław pomóżcie !" Na naszym forum ? Żałosne ! Niech go ktos wykopie ...

Mysle, ze najrozsadniej bedzie jak zadna z nas nie bedzie sie tam wogole wypowiadala i watek umrze tzw smiercia naturalna. Nie ma co tego nawet ruszac i odpowiadac na durne prowokacje.

Hej brzucholki :-)
Trzymam kciuki za laski które będa robić i już robiły test obciążenia glukozą i czekaja na wyniki. Ja wczoraj robiłam i wypicie tej limonki z glukzą to nic przyjemnego. Odebrałam wyniki i teraz szukam czy sa prawidłowe:
Krzywa cukrowa:-) na cczco 4.25mmol/l norma (3.2-5-6mmol/l)
po godzinie po obciązeniu glukozą 50 7.88 mmol/l i własnie nie wie czy ten wynik jest prawidłowy, musze poszukać w necie.

Pogoda umnie równie beznadziejna pada i pocgmurno, nic mi się nie chce.
Trudno nadążyć z czytaniem waszych postów:tak:

Na czczo masz napewno dobry, u mnie po 50 g jest norma do 7,8 mmol/l

Mysle, ze najrozsadniej bedzie jak zadna z nas nie bedzie sie tam wogole wypowiadala i watek umrze tzw smiercia naturalna. Nie ma co tego nawet ruszac i odpowiadac na durne prowokacje.

Masz rację, tak będzie najlepiej. Choć nie ukrywam, że to mnie zaintrygowało :-D
Kurna ta babska natura hehhe Choć z reguły to mnie takie rzeczy nie interesuję i raczej mało aktywna jestem w takich tematach chodnikowo-plotkarskich hheh

Ggosia Kurde ja też się zaliczam na kanałówkę... Trochę się boję bo słyszałam, że w ciąży podają mniejszą dawkę znieczulenia... No, ale fakt to moja wina bo gdybym poszła w zeszłym roku za ciosem to teraz już dawno bym wszystkie kły miała zdrowe...

Ja na szczęście miałam tylko malutki ubytek - bez leczenia kanałowego. szczerze ci jednak współczuję leczenia kanałowego, brrrrr.

AniaForever - ja tez zamierzam w ten weekend przywieć rzeczy po moim synku - ja ma troszkę gorzej, bo u nas zmiana płci, a poza tym na poczatek miałam dla synka rzeczy pożyczone od siostry, a ona sie już ich pozbyła.
Ty też zachowuj się weekendowo- leż i żadnego biegania, przewracania się i oczywiscie dźwigania!!!!

reklama
Dzięki za odpowiedz. Właśnie znalazłam ze norma jest 7,8 a ja mam 7,88 wieć zapewne czeka mnie zrobienie testy obciązenia glukoza 75, wszystko sie okaze w poniedziałek bo ide do lekarza

Ja przekroczyłam po 50 g mi wyszło 7.98 i mnie kazała zrobić to 75 (ale tu mi wyszło super - tam jest po 2 godz. tez norma do 7,8 i mi wyszło 6,54). Ale troszkę trzymałam dietę cukrzycową - prawie 2 tyg. np. nie jadłam słodyczy, jadłam ciemne pieczywo, kasze itd. -tak mi zaleciła doktorka

Do góry