reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek główny

reklama
czesc dziewczyny:-) u mnie dzisiaj tak prazy, ze nawet nosa nie wystawie na dwor...poszlam wyniesc smieci rano..i az mi sie czarno przed oczami zrobilo jak wyszlam na dwor ...ufff..:-( ale teraz juz lepiej i sobie odpoczywam :-)

Losek: ja mysle, ze ty koniecznie musisz isc do jakiegos innego lekarza ...przynajmniej raz, zeby Cie kto inny obejrzal no i przede wszystkim zrobil usg...bo tak sobie mysle, ze te daty terminu porodu to Ci sie jednak zmieniaja w zabojczym tempie...na kazdym usg dwa tygodnie roznicy..:confused:. Ja wlasnie patrze w ksiazke i dzidek w 17tyg. ma ok. 18cm...i tak sie zastanawiam jakim cudem po tobie nic jeszcze nie widac ? no ale to moze dlatego, ze ty jestes wysoka, to moze sie dzidzius gdzies w miednicy schowal czy cus...:-D no nie wiem...

HEJ

Ogolnie to zawsze wychodzialm zadowlona. Tylko tym razem jakos tak dziwnie. Zdziwilo mnie tylko dlaczego mi juz wpisal 17 tydzien bo chyba za szybko ale nawet nie pytalam... po mnie nic nie widac jeszcze.

Jesli chodzi o ta plec to zdaje sobie sprawe,ze czasem nie da sie zobaczyc i rozumiem .. wiec nie chodzi o to... no coz.. zobaczymy... teraz bede sie tylko stresowac pewnie jak odstawie ta luteine ale chyba nie zrobie tak jak on mowil, wezme tydien jeszcze tak jak chcial a pozniej kilka dni po jednej jeszcze... pow,ze jakby mi sie napinal brzuch to mam znwou wrocic.

W sumie jak wszytko ok to tez nie mial mi za duzo co mowic...

Tylko moja koleznka mi mowila,ze ona w 17tyg miala jakies badanie na rozszczepienie podniebienia.,, ja nie slyszlama o tym a Wy>?

Tydzień ciąży określa pewnie sam aparat usg po wielkości dziecka. A jeśli ci się brzuch napina - to trzeba brać magnez. Ja biorę magnez 3 razy dziennie.

HEJ

Tylko moja koleznka mi mowila,ze ona w 17tyg miala jakies badanie na rozszczepienie podniebienia.,, ja nie slyszlama o tym a Wy>?

,,,

z mojej cudownej rozpiski, ktora dostalam od lekarza to ten test sie robi pomiedzy tygodniem 15 a 22, takze masz jeszcze czas jakbys chciala go robic.. a z mojego tlumaczenia z dunskiego na wikipedii znalazlam tak:
Test potrójny – badanie przesiewowe, pomocne we wczesnym wykrywaniu wad rozwojowych płodu.
Składa się na nie pomiar osoczowego stężenia białka AFP, podjednostki β gonadotropiny kosmówkowej (β-HCG) i estriolu (E3).
Test potrójny wykonuje się pomiędzy 15. a 20. tygodniem ciąży. W Polsce jest to badanie zalecane.

to nie wiem czy Ci sie cos rozjasnilo :confused2:

Juz wiem dziewczyny dlaczego on mi ten 17ty wpisal.... bo ja ost @ mialam 03.04.09 (no ale w tym owulacje dopiero w 34dc. wiec zagmatwane u mnie strasznie) i z tego wychodzi ponad 17ty tydzien.. dziecko chyba goni teraz do tego 17tego bo wtedy sie wolno rozwijalo z tego wzgeldu,ze tak pozno owu. i termin tez dltego mi na 10.01 zrobil... jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa to juz w ogole teraz Was wyprzedzilam strasznie :( jestem zla!! ze jestem taka "stara"

To wspaniale że masz juz takie duże dziecko!!! Bedziesz pewnie pierwsza z nas się cieszyć z macierzyństwa. Ja ci zazdroszczę!!\

Losek: ja mysle tak jak Ggosia!!! jesli go tylko ten twoj doktor dobrze zmierzyl :confused: to jak maluszek ma juz 17tyg. to tylko jest powod do radosci:tak::tak::tak::tak:

hej dziewczynki ... ja od wczoraj mysle tylko o jednym ... znalzłam taniocho mieszkanie duże do wynajecia , ale na 100% będzie do remontu . I tylko teraz czekam aż mój kocurek wróci to sie umówimy z gosciem żeby je obejzec ... prawie 85 metrów2 powierzchni uzytkowej za 160 zł miesiecznie. ale to w budynku stracji kolejowej starej wiec moze wymagac kapitalki ... ale wole to i powoli soebie remontowac niz płacic z opłatami prawie 1000 zł i zastanwiac sie czy najedzenie wystarczy . Problem jest w tym ze Moj to chiałbym do razy na luksus wszytsko robic ... a ja wole tak zeby było schludnie i czystko ale nie koniecznie za dużą kase wszystko nowe i luksusowe ... chyba będe musiała mame i jej faceta budowlańców zatrudnic do przekonywania go . A co do tego wynajmu to nie jest mieszkanie prywatne , wiec mam pewnosc ze za 3 lata nikt mi nie przyjdzie i nie powie ze on chce tu z powrotem mieszkac i mam sie wyprowadzic . I od wczoraj o tym mysle i kalkuluje i szukam taniego wyposarzenia na allegro ... I szczerze to juz sie okrutnie nastawiłam na tak , nawet nie widząc mieszkania w środku , nie wiem nawet czy ma łazienke ... Jesli cos nie wyjdzie , albo kocurek sie nie da namówic , to chyba będe chodziła zdolowana przez rok ...

A oprócz tego :D Zaraz sobie wpałaszuje krokieciki z barszczykiem :D mniami ... ostatnio mam ochote tylko na takie typowo polskie ciężkie zarcie . żadnej chinszczynzy , włoska kuchnia tez odpada ... wszytsko co tłuste i swojskie to moje :D

NIe no wlasnie on mi wpisal ten 17tydzien przed badaniem do karty ciazy ale wydaje mi sie,ze dlatego iz, taki wychodzi termin od ost @...

a jak zapytalam po badaniu ile dziecko juz ma (bo zawsze mi drukowal i bylo napisane na zdjeciu) to pow,ze teraz juz nie bedziemy dziecka mierzyc tylko od nastepnej wizyte wazyc i na podstawi tego jak sie bedzie rozwijalo okreslac termin porodu, czy tam wiek ciazy,,,,

Oprocz tego mi pokazywal watrobe itd wszystkie narzady wewenetrzne...

Takze mysle,ze 17 tydz na podstawie od ostataniej @, a tak naparwde dzidzia pewnie ma wielkosc na ok 16 tydzien.. czyli pewnie jakies 10-12cm...

u mnie juz minimalnie widac ale nie jest to jakis wielki brzcch, wieczorem jest wiekszy...

reklama
Znachorko znając siebie to ja już bym dawno tam poleciała to zobaczyć :-p Może spróbuj przejść się tam chociaż z Mamą czy jest sens się nastawiać, a potem ze swoim Mężczyzną doszlibyście do ostatecznego wniosku :-) Nawet jeśli wymagałoby remontu to przy takim czynszu bardzo szybko zrobilibyście sobie schludne, wygodne mieszkanko ;) Takie jest przynajmniej moje zdanie:-)

Do góry