reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

Co do dentysty dziewczyny to mam pytanie - czy w ciazy bezpieczne jest znieczulenie ? chyba glupie pytanie, nie smiejcie sie ale nie wiem.

I teraz wstyd po raz drugi- ja jescze odkad jestem w ciazy nie bylam u dentysty :| :X muysze leciec koniecznie bo biore zelazo. mam nadzieje ze nic nie znajdzie :p ale ostatnie dwa razy nic nie znalazl, do trzech razy sztuka...:p

reklama
Co do dentysty dziewczyny to mam pytanie - czy w ciazy bezpieczne jest znieczulenie ? chyba glupie pytanie, nie smiejcie sie ale nie wiem.

I teraz wstyd po raz drugi- ja jescze odkad jestem w ciazy nie bylam u dentysty :| :X muysze leciec koniecznie bo biore zelazo. mam nadzieje ze nic nie znajdzie :p ale ostatnie dwa razy nic nie znalazl, do trzech razy sztuka...:p
Spokojnie - wystarczy uprzedzić dentystę że jesteś w ciąży:-) ja miałam naprawiane dwa ząbki i usuwaną ósemkę :)

Witam lutóweczki! Ja juz po pracy i nawet zdazyłam nadrobic co napisałyscie! Jesli chodzi on szpital to tez myslałam zebyby rodzic na Madalinskiego ale jak sie slyszy ze nie ma miejsc w szpitalach i odsylaja rodzace to sie zaczynam bac ze ba zadny szpital sie nie zalapie!Moj gin nie przyjmuje w zadnym szpitalu (przynajmniej nic mi nie wiadomo)!
Ogolnie z tej przychodni jestem zadowolona wizyty sa na godzine i jeszcze nigdy sie nie zdazyło zeby b ylo opoznienie wieksze niz 15 min pozatym usg na na miejscu w gabinecie! Ide zrobic jakies jedzonko!

kocnana ja juz zaliczyłam kanałówkę i oczyszczanie kości i kanałów wiec bez znieczulenie nie da rady chyba bym zeszła na zawał na fotelu....musisz zgłosić że jesteś w ciąży natychmiast to ci dadzą takie bezpieczne znieczulenie, nie wpływa ono na dziecko.....

ja właśnie jem f-jak prytki a raczej smażone talarki....grzeszę dziś ssssssssss
Smacznego Rechotku :tak:
Chyba nigdy nie nadrobię co pisałyście :-(
Ja się uporałam z grzybkami pomidory przerobiłam na soczek pomidorowy :-D i dostałam normalnie mega super wiadomość :-D Mój chłop wraca z Filipin miedzy listopadem a grudniem no lepiej chyba już nie mogło być :-D normalnie jestem aż podniecona hahahahhaha :-D

Ja też wstyd się przyznać nie byłam jeszcze u dentysty, ale chyba czas to zrobić bo mam jednego ząbka w takim stanie, że znów czeka mnie kanałówka na 100% . Boję się właśnie tego znieczulenia czy można, bo ja to bez znieczulenia to w ogóle na fotel nie usiądę... dziewczyny powiedzcie czy to naprawdę bezpieczne...????

Cześć Dziewczynki !

Ale Wy w tygodniu piszecie...:-) Jednak dużo więcej niż w weekend.

Ja właśnie usiadłam. Zarezerwowałam film na jutro, zadzwoniłam do niani coby przyszła jutro do synka. Będziemy mieć wieczór dla siebie.

Dzisiaj miałam kiepsko zorganizowany dzień. Najpierw pojechałam do ginekologa, bo przez ostatnie dni bolał mnie brzusio. Niby nie mocno, ale coś tam ciągle czułam. Zbadał mnie i powiedział, że jest wszystko ok. Prawdopodobnie to wina nieregularnego wypróżniania się. Niestety tak mam odkąd przyjmuję żelazo. No cóż, zapisał środek doraźnie. Może minie. Nie kazał przychodzić na wizytę za tydzień, tylko wyznaczył na 15 października. Czyli dopiero wtedy będę chyba miała USG połówkowe. Potem byłam w bibliotece po książki i...pojechałam po synka do przedszkola :tak:

Beatka W takim razie życzę miłego wspólnego wieczoru na pewno będzie fajnie :-) A na jaki film się wybieracie?

A tak przy okazji kochane moje powiedzcie mi jak robicie i dodajecie te glittery?

reklama
wystałam się dziś w przychodni przyszpitalnej... 3 godziny na wizytę... ale dzięki temu zaoszczędziłam ... 580zł ... bo lekarz był przychodniany

super, zawsze kaska zaoszczędzona na inne wydatki. Będziesz mogła coś dzidzi kupić :-)

Czesc dziewczynki wpadlam na chwile podejrzec co u was.
W piatek wieczorem trafilam do szpitala z zapaleniem pecherza co spowodowalo infekcje nerek do ktorych nie moglam sie dotknac a przy oddawaniu moczu bardzo mnie bolalo,nie zycze nikomu tego bolu.Po zdiagnozowaniu zostalam przetransportowana karetka do innego szpitala bo w tym do ktorego sie zglosilam nie bylo poloznictwa nic nie mowie ile naczekalam sie na karetke,do szpitala zostalam przyjeta o 3:30 w nocy,ale opieka byla bardzo dobra,ale przez infekcje podniosl mi sie puls co u ciezarnych poinno wynosic nie wiecej niz 90 a ja mialam 131 wiec o wiele za duzo.

dużo zdrówka edytko ! Dobrze, że wszystko się unormowało ! :tak:

dzieki za troskę! nerwów nie mam tylko baaardzo dużo pracy, chodzę co jakiś czas a nawet się położyłam na chwilkę, ale nic z tego, od rana mam taki ból i nic nie przechodzi może w domu kąpiel pomoże? no jeszcze jakieś 2godzin i się zmywam najwyżej z domu jeszcze popracuję!

Julisia ja bym tego bólu nie bagatelizowała. Hm, idź może do lekarza niech Cię obejrzy. Ale ja może taki przewrażliwiony typ jestem :eek:

no jasne, ja wiedziałam, że tak będzie... że się pochwalę, że nie krwawię i będzie klops- no i jest kolejna plamka :( buuu już miałam nadzieję, że kompletnie koniec, ale i tak dobrze, że tak długo nic nie było!

Tygrynko trzymam kciuki żeby krwawienie raz na zawsze ustąpiło. I pamiętaj, jutro nie jedź do Olka ! W łóżku wypoczywaj ! :tak:

upsss, ja też w ciąży u dentysty nie byłam...:szok:

ja właśnie jem f-jak prytki a raczej smażone talarki....grzeszę dziś ssssssssss

smacznego Rechotku ! :-)

i dostałam normalnie mega super wiadomość :-D Mój chłop wraca z Filipin miedzy listopadem a grudniem no lepiej chyba już nie mogło być :-D normalnie jestem aż podniecona hahahahhaha :-D

ale fajnie ! To już wkrótce ! Cieszę się razem z Tobą ! :-)

Do góry