reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wątek główny

Ma mi to przykre ze az tak poważnie wam sie poplątało.Ale trzymam kciuki i wierze ze bedzie ok.

A ja sie zastanawiam czy inne dzieci tez takie są czy tylko moja.Otoz ewa nie reaguje na moje zakazy.Np. ciągnie kabel albo pcha rączki do kontaktu a ja krzykne do niej ze nie wolno i pogroże palcem to ona sie śmieje ze mnie i jeszcze bardziej robi to co nie wolno_Ostatnio wyciagala raczki do gorącej kawy,zakazywalam,krzyknelam by nie ruszala.Ona niestety patrzy sie na mnie,śmieje w glos i robi co chce.
Czy wasze dzieciaczki reaguja na zakazy?czy z czasem sie to zmieni?a moze wszystkie dzieci na poczatku nie rozumieją co mama chce??czy tylko moja taka nieposluszna?Bo rozumiem gdyby wogule nie reagowala na to ale ona glowe odwraca i sie smieje ze nie wolno.Czyli wie ze cos od niej chce.

reklama
Witajcie właśnie się dowiedziałam że Krystek będzie mieć rodzeństwo. Musze jeszcze to potwierdzić u gina.
Rosi79: Krystek również nie reaguje na moje zakazy, może dziecko dopiero się tego uczy co znaczy" nie wolno"

Zima pamiętamy, dobrze, ze się odezwałaś, wpadaj częściej i pisz co u Was:tak:

Rosi Twoja córcia nie jest nieposłuszna;-). To normalne, ze maluchy w tym wieku w ten sposób reagują na zakazy. Tzn. wiedzą, że nie wolno ale długo o tym nie pamiętają. To dowód na to , że rosną:-) No i chyba najważniejsze-zwyczajnie sprawdzają na ile im sie pozwoli;-) I tak juz zostanie na dłuuuugo;-). Ja mam prawie nastolatków i prześcigają się w testowaniu rodziców...

Motylla- GRATULACJE!!!:-D Między moimi starszakami jest 2lata i 4 m różnicy. To więcej niż u ciebie. Napewno na początku będzie dużo zamieszania;-) a potem maluchy świata za sobą nie będą widzieć i będą najlepszymi kompanami dla siebie.

Witajcie!
ma_mi wspolczuje Kochana. Wierze jednak, ze bedzie dobrze. Ucaluj maluszka on pewnie tez odczuwa to wszystko. Sciskam Cie mocno:*
Motylla no suuupeer:) Gratuluje!:) W takim razie, chyba jak sie nie myle, to jestes pierwsza z nas, ktora urodzi mlodsze rodzenstwo Sniezynce 2010;)
Rosi Emisia tez nas tak testuje - to normalne :D
Zima fajnie Cie widziec.Powodzenia w nowym domku i wpadaj czesciej:)

U nas idzie zabek i sa nerwy i katar:( Ale dajemy rade;) Poza tym mrozi niezle zadko wychodzimy.
Milego wieczorka:*

Motylla no suuupeer:) Gratuluje!:) W takim razie, chyba jak sie nie myle, to jestes pierwsza z nas, ktora urodzi mlodsze rodzenstwo Sniezynce 2010;)

Oj tam...
Chyba to ja jestem pierwsza, choć mało udzielam się na otwartym, to często podczytuję ;-)
A zaraz potem dogania mnie Julisia ;-)
Więc Motylla chyba jesteś trzecia ;-)-gratuluję serdecznie!

Oj tam...
Chyba to ja jestem pierwsza, choć mało udzielam się na otwartym, to często podczytuję ;-)
A zaraz potem dogania mnie Julisia ;-)
Więc Motylla chyba jesteś trzecia ;-)-gratuluję serdecznie!

No a ja mam zamiar byc czwarta w kolejce:-D

no to możesz być piąta, bo jeszcze jest przecież Anisen ;-) jeśli się nie mylę-kurcze spora nas grupka się już uzbierała!
trzymam kciuki!

Witajcie czytam na necie o ginach bo muszę wybrać jakiegoś ale sama już nie wiem którego, jedni piszą że ten jest dobry a drudzy że ten ale w końcu muszę się zdecydować bo jutro chce się już zapisać na wizytę. Krystka pomału oduczam zasypiania w nocy przy piersi i jeszcze zamierzam przez miesiąc karmić a potem koniec cysia ale jak to będzie to za miesiąc się okaże.
Zima pamiętamy, dobrze, ze się odezwałaś, wpadaj częściej i pisz co u Was:tak:

Motylla- GRATULACJE!!!:-D Między moimi starszakami jest 2lata i 4 m różnicy. To więcej niż u ciebie. Napewno na początku będzie dużo zamieszania;-) a potem maluchy świata za sobą nie będą widzieć i będą najlepszymi kompanami dla siebie.
U moich dzieciaczków to będzie 1 rok i 7 miesięcy różnicy.

Hello!
Gratuluje Dziewczynom na zamknietym:-)i spokojnej ciazy zycze.
A u nas - czyli na otwartym i tak Motylla pierwsza:-) A czy ktoras z nas jeszcze planuje dzidziusia?:-)Ja nie ale...jakby sie trafilo to fajnie by bylo (o i nawet mi sie rymlo:-D)

U nas nocka nawet, nawet...Ida 2 zabki (dwojeczki):eek:
Milego dnia:*

reklama
Krystka pomału oduczam zasypiania w nocy przy piersi i jeszcze zamierzam przez miesiąc karmić a potem koniec cysia ale jak to będzie to za miesiąc się okaże.

On i tak za chwilkę przestanie lubić twoje mleczko, bo wyczuje zmiany w Twoim organiźmie i mleczko zwyczajnie nie będzie mu smakować.

U moich dzieciaczków to będzie 1 rok i 7 miesięcy różnicy.

U nas będzie 13,5 miesiąca różnicy ;-)

Do góry