reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wątek główny

Cześć kobitki jejku jak ja tu dawno nie zaglądałam bynajmniej się tak czuje ja jeszcze jak wy to mówicie w dwupaku po terminie 7 dni i nic ale was się tu już narozpakowywało aż mi się łezka w oku zakręciła hehe pozdrawiam wszystkie ja jutro na badania do szpitala buziole papa:-)

reklama
Witajcie:-)
Jak tam po Walentynkowej nocy? Ja miałam tak ''romantycznie'': mąż zasnął 1szy,potem ja-jedno na jednym końcu naszego wielkiego łóżka,2gie na 2gim. Potem się obudziłam bo było mi niedobrze i wymiotowałam,potem ból jak na @ i skurcze co 15min-ale po ok.godzinie przeszły.Mam dość,jutro wizyta u lek.i pewnie KTG

witajcie:)

JA nadal....w 2 paku...:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: atak chcialam urodzic 14.02 i dupa...

ehh ciezko mi..bo to juz 3 dno po terminie.....wrrrr.....

i ten snieg DOPBIJA>>>>

Dzień dobry :biggrin2:

Witam się w terminie i nadal 2w1 ;-)
Raczej dziś nie urodzę, więc od jutra będę "przeterminowana" ;-)
Ale Moja Córcia kochana najlepiej będzie wiedziała kiedy ma opuścić maminy brzuszek, więc się tym za bardzo nie martwię :-D
Tylko, że ciężko mi jest się poruszać, ale teraz to chyba każda już tak ma ;-)

Jak nic się nie ruszy, to wieczorkiem lecę na wizytkę :biggrin2:

Miłego dnia :-D

Dzień dobry :biggrin2:

Witam się w terminie i nadal 2w1 ;-)
Raczej dziś nie urodzę, więc od jutra będę "przeterminowana" ;-)
Ale Moja Córcia kochana najlepiej będzie wiedziała kiedy ma opuścić maminy brzuszek, więc się tym za bardzo nie martwię :-D
Tylko, że ciężko mi jest się poruszać, ale teraz to chyba każda już tak ma ;-)

Jak nic się nie ruszy, to wieczorkiem lecę na wizytkę :biggrin2:

Miłego dnia :-D

WIDZE dopisuje humorek...

Czesc dziewczyny!
Melduje sie ze sie rozpakowalam 9 lutego, termin mialam na 10 lutego :)
maly ma 3680 i 60 cm :) jestesmy w domku od piatku.
P.s
ubranie w taka pogode na wypis ze szpitala
body dl.rekaw
pajacyk
skarpetki
niedrapki
kombinezon
gruby koc do fotelika
pielucha na twarz tetrowa
wychodzilam to tak mi go ubrali w pt 12.02.2010.
No To ogromne gratki!i niech Synuś się zdrowo chowa:tak:;-):-)
witajcie:)

JA nadal....w 2 paku...:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: atak chcialam urodzic 14.02 i dupa...

ehh ciezko mi..bo to juz 3 dno po terminie.....wrrrr.....

i ten snieg DOPBIJA>>>>
Nie martw się ja też nadal w dwupaku,a tak liczyłam,że może jednak sie uda na 14stego..jeszcze mam nadzieje na 17stego,bo będziemy mieli 6-tą rocznicę,to niezły prezencik by był..ah!;-):tak:
u mnie dalej cisza i na dodatke od kilku dni kiepski humorek..jakby deprecha:no:nic mi sie nie chce,zgaga męczy,wymioty..i już tak bardzo bym chciała urodzic:zawstydzona/y:
idę robic obiadek dzisiaj zupka ogórkowa:-D<mniam>:-p
Miłego dzionka życzę!;-)

Hej dziewczynki

My tez w komplecie ;)
Ale w lepszym nastroju.
Wczoraj w nocy powyginałam sie troszke z M, ale tak fajnie romantycznie i dla przyjemności, a nie koniecznie z myślą o porodzie.
I było cudownie ;)
W nocy lekkie skurcze, ale przeszły.

Ale dobrym nastrojem napawa mnie myśl, ze za tydzień w pon wizyta i skierowanko do szpitala jeżeli wczesniej nic sie nie ruszy ;)

Miłego dnia brzucholki

Dziewczynki witam was walentynkowo pozdrawiam te rozpakowanie i te nadal 2w1:-) Ja mam malo czasu pisac bo u mnie sa tez rodzice i nie chce siedziec przy kompie. Wiec w skrucie maly czuje sie dobrze , choc karmie go pol na pol bo mi smyk nie chce cyca zlapac tylko butle, a to ze w szpitalu nie mialam pokarmu i dostawl butle. Wiec teraz jade na dwie strony laktator w rece i odciagam :wściekła/y:jestem strasznie zla no ale coz , przez to tez nie mam zbyt duzo mleka. Jak narazie maly wciaga bebiko i moje mleko tak na zmane zobaczymy jak dlugo:eek:??

Ja miałam to samo z pokarmem. W szpitalu wogóle go nie było, ale Majkę przystawiałam żeby chociaż trochę go nachodziło. Musiałam dokarmiać butelką i mała tak się przyzwyczaiła przez te 2 dni że w domu gdy pojawiło się mleko (nie za wiele ale zawsze coś) to ona nie chciała ssać.:wściekła/y: Ja przeryczałam cały dzień:szok: a mąż wymyślał sposób jak ją przekonać do ssania. Kupił laktator i osłonki na piersi. Najpierw wzięłam trochę mleka w strzykawkę i spróbowałam met. "po palcu" no i to wyszło, ale jak to zrobić z piersią:angry:. Założyłam osłonkę wzięłam strzykawkę z mlekiem i przystawiając małą do piersi wyciskałam mleko na osłonkę i ona w ten sposób załapywała cyca. W ten sposób nauczyła się ciągnąć, a jak miałam już troszkę więcej mleka to i strzykawka nie była potrzebna. Teraz ładnie już ciągnie, ale czasami mojego mleczka jej braknie więc na noc albo w środku nocy dostaje trochę z butelki ale to w ostateczności. Są to już coraz rzadsze butelki ale są. Ja mam coraz więcej pokarmu i mam nadzieję że ta ilość będzie się zwiększać. Tego samego życzę i tobie. Warto jest się namęczyć żeby karmić piersią. Powodzenia.

Anne, Kalemeon, Meganne, MisiaM - dziewczyny co dzień o was myślę kiedy wasze maluszki zechcą się z wami przywitać. Trzymam za was mocno kciuki.

Ostatnia edycja:
reklama
I życzę wam tego z całego serca. Jeszcze niedawno ja przechodziłam to co wy teraz i zazdrościłam innym. Doskonale wiem jak się teraz czujecie ale już niedługo:-) i to wam będą inne zazdrościć:-D
Wstawiłam zdjęcie Majeczki na foto

Do góry